بسیاری از کسانی که میخواهند وزن کم کنند تمام فکرشان غذا است، اینکه چه بخورند و چه نخورند تا وزنشان زیاد نشود. اما کمتر کسی به سالم بودن غذا فکر میکند. علت این است که غذاها را در ذهن خود به دو دسته خوب و بد تقسیم کردهایم. در نتیجه در دام محدودیت شدید غذایی و احساس گناه و رژیم ناسالم یویو میافتند.
ما باید دیدگاه خود را نسبت به غذا و ارزش آن تغییر بدهیم. به ما یاد دادهاند که بروکلی، سالم و دونات، ناسالم است. متأسفانه این برچسبگذاری بر روی غذاها نه تنها مفید نیست بلکه مضر نیز میباشد. وقتی که به ما گفته میشود که غذایی بد است و نباید آن را مصرف کنیم، باعث میشود که چشم و دل ما بیشتر به دنبال آن غذا بدود. برای حل این مشکل، راهکارهای زیر را امتحان کنید:
۱ - فکر برچسبگذاری در مورد غذاها را دور بریزید
به این موضوع که چقدر به خوب و بد بودن غذاها توجه میکنید، فکر کنید. سعی کنید که همه غذاها را خنثی ببینید، بدون فکر کردن به خوب یا بد بودن آنها. هر بار که میخواهید یک غذا را خوب یا بد بنامید، یک خودکار و دفتر یادداشت برداشته و روی آن بنویسید که مثلاً «آبنبات فقط یک خوراکی است. کیک فقط یک خوراکی است. میوه فقط یک خوراکی است. غذا بدن من را تغذیه میکند.»
سعی کنید که بیشتر از غذاهای طبیعی و کامل و کمتر از غذاهای فراوریشده و کارخانهای استفاده کنید. غذاها را بر اساس محتوای مواد مغذی آنها طبقهبندی کنید. مثلاً غذاهای پُر پروتئین، غذاهای پُر فیبر، چربیهای سالم برای قلب و یا غذاهای نه چندان سالم.
۲ - به نقاط مثبت تمرکز کنید
خودتان را دائم سرزنش نکنید و میوه و خوراکیهای سالم را وسیله تنبیه خود قرار ندهید. در عوض به این فکر کنید که آن خوراکی سالم، وسیله تنبیه نیست بلکه دارای فواید زیادی برای بدن شماست. وقتی که چنین دیدگاه مثبتی نسبت به میوهها و سبزیجات داشته باشید احتمال اینکه میوه و سبزیجات بخورید، خیلی بیشتر است. اما اگر به آنها به دید وسیله تنبیه نگاه کنید، از آنها دلزده خواهید شد.
مثلاً اگر باید بین سیب و چیپس یکی را انتخاب کنید، به خودتان یادآوری کنید که سیب حاوی مقادیر زیادی آنتیاکسیدان، فیبر و کربوهیدرات پیچیده است که برای سلامتی مفید هستند. هر قدر که دید ما نسبت به غذا مثبتتر باشد و کمتر دچار وسواس غذایی شویم، انتخاب غذاهای سالمتر هم برای ما آسانتر و طبیعیتر میشود. به مرور زمان غذاها و خوراکیهایی را انتخاب خواهیم کرد که باعث میشوند برای مدت طولانی احساس بهتری داشته باشیم و نه صرفاً برای ۵ دقیقه و کوتاهمدت.
۳ - به آنچه که میتوانید به برنامه غذایی خود اضافه کنید، فکر کنید
اکثر افراد به آنچه که باید از برنامه غذایی خود حذف کنند، فکر میکنند. اما شما باید بتوانید حتی با وجود رژیم کاهش وزن، خوراکیهای مورد علاقه خود را همچنان بخورید و از آنها لذت ببرید (یعنی دقیقاً همان کاری که ما در برنامه کاهش وزن یکا انجام میدهیم).
تمرکز خود را بر روی اضافه کردن میوه و سبزیجات به همه وعدههای غذایی خود معطوف کنید. مثلاً اگر قرار است کیک بخورید، به جای خوردن کل کیک، تکهای از کیک را برداشته و با مقداری میوه میل کنید.
۴ - تغذیه سالم و لذت خوردن غذا را با هم ترکیب کنید
اگر خودتان را از خوردن غذاها و خوراکیهای مورد علاقه خود محروم کنید، از همین حالا خود را شکستخورده تلقی کنید. باید به خودتان اجازه لذت بردن از غذایی که میخورید را بدهید. کافیست که اندازه مصرف را کنترل کنید و نیز هر روز اقدام به خوردن خوراکیهایی که چاقکننده هستند اما به آنها علاقه دارید، ننمایید.
هر ثانیه خود را با مبحث غذا گره نزنید. وسواس غذایی پیدا نکنید. به این ترتیب کمتر دچار کشمش و احساس عذاب وجدان خواهید شد و انتخابهای غذایی بهتر و هوشمندانهتری هم خواهید داشت.
برگرفته از: blog.myfitnesspal.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]