بسیاری از مواد خوراکی میتوانند در یخچال به مدت طولانیتری تازه بمانند. اما این موضوع در مورد نگهداری پیاز و سیر در یخچال صادق نیست. در حالی که میوه و سبزیجات تا 4 هفته هم میتوانند در یخچال با کیفیت خوبی باقی بمانند، پیاز و سیر سازگاری با محیط به شدت سرد یخچال ندارند. این دو ماده غذایی دارای فواید بسیار ارزشمندی هستند که نگهداری نادرست از آنها میتواند نه تنها تمام فواید ارزشمند آنها را از بین ببرد بلکه حتی در مواردی میتواند برای سلامتی ما خطرآفرین نیز باشد.
نگهداری پیاز چندان عاقلانه نیست و چون پیاز رطوبت زیادی را در یخچال به خود جذب میکند، خیلی زود فاسد میشود. نشاسته آن نیز در محیط سرد و مرطوب یخچال به سرعت به قند تبدیل میشود و آب میاندازد.
اما علت اینکه نباید سیر را در یخچال نگهداری کنید با پیاز، متفاوت است. نگهداری سیر در یخچال باعث تحریک جوانه زدن سیر میشود. گرچه سیر جوانه زده، مضر یا ناسالم نیست اما جوانه زدن سیر نشانه این است که بالاترین نقطه کیفیت خود را طی کرده و اکنون به سراشیبی کاهش کیفیت افتاده است.
این مطلب نیز میتواند برای شما جالب باشد: 5 راهکار برای افزایش ماندگاری موز
به جای نگهداری پیاز و سیر در یخچال، پیاز را در یک محیط خنک، خشک و تمیز قرار بدهید. رطوبت، سرعت فاسد شدن پیاز را افزایش میدهد و نور آفتاب هم باعث جوانه زدن پیاز میشود. اگر پیاز را در جای مناسب نگهداری کنید، میتوانید حتی تا 30 روز هم آن را ذخیره کنید.
سیر نیز باید در محیطی مشابه پیاز نگهداری شود، یعنی محیط سرد، خشک و تمیز. در این صورت مدت ماندگاری آن حتی از پیاز هم بیشتر بوده و میتوانید آن را تا حدود 3 تا 5 ماه ذخیره کنید.
در صورتی که پیاز را پوست گرفته و ورقه کرده باشید، نحوه نگهداری آن با پیاز پوست نگرفته تفاوت پیدا میکند. اگر پیاز را فقط پوست گرفته باشید اما خرد نکرده باشید و هنوز به شکل کامل باشد، باید آن را در یخچال بگذارید و مدت ماندگاری آن در یخچال میتواند تا حداکثر 10 تا 14 روز باشد.
حال اگر پیاز را خرد یا ورقه هم کرده باشید باز باید در یخچال نگهداری شود اما مدت زمان ماندگاری آن حداکثر 7 تا 10 روز خواهد بود.
سیر را چه فقط پوست گرفته باشید و چه خرد هم کرده باشید باید در فریزر نگهداری کنید و باید در ظرفی این کار را انجام بدهید که تا حد امکان هوا داخل آن نباشد. سیر را میتوان با کمی روغن به صورت یک خمیر یا پوره قوامدار درآورد و در فریزر و در یک ظرف بدون هوا ذخیره نمود.
هشدار
دقت داشته باشید که پوره سیر را نمیتوان در دمای محیط نگهداری کرد زیرا به راحتی به محلی برای رشد باکتری کشنده کلستریدیوم بوتولینیوم تبدیل میشود. پس اگر سیر را به صورت پوره درآوردید باید بلافاصله آن را تا زمان مصرف، فریز کنید.
پیازی را انتخاب کنید که پوست خارجی آن خشک و بدون آسیبدیدگی یا سوراخ باشد. بهتر است که وزن پیاز نسبت به اندازه آن سنگینتر باشد و بوی شدید ندهد.
در مورد سیر، حبه سیر نیز باید نسبت به اندازه آن سنگینتر باشد (سبک بودن حبههای سیر میتواند نشانه فاسد شدن و از بین رفتن آن باشد). حبه سیری را انتخاب کنید که علائم ظاهری کپک یا جوانه زدن را نداشته باشد. بهتر است که حبه سیر تمیز و سفت و بدون شکستگی پوست باشد.
خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد میکنیم: این خوراکیها را در یخچال نگذارید
برگرفته از: www.livestrong.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]