برنامه های سرگرمی آشپزی آنقدر زیاد شده اند که به نوعی بر سایر برنامه های تلویزیونی، تسلط دارند و این تصور را در شما ایجاد می کنند که وجود این برنامه ها، منبع غنی از انواع دستور غذاهای خلاقانه و ایده های آشپزی را در اختیار شما قرار می دهند. البته بر حسب تحقیقات جدید، برنامه های تلویزیونی که در رابطه با غذا و آشپزی تهیه می شوند، تمایل به خوردن غذاهای چرب و شیرین را افزایش می دهند و عادت های غذایی شما را به سوی عادت های بد، سوق می دهند.
برخی از این برنامه های پرطرفدار، لزوماً به آموزش تهیه غذاهای سالم نمی پردازند. در حقیقت، بیشتر غذاهای محبوبی که در این برنامه ها به نمایش گذاشته می شوند، به نوعی مضر بوده و تنها تماشاچی را به اصطلاح سر کار می گذارند و ما را به خوردن غذاهای ناسالم سوق می دهند. این برنامه ها به جای اینکه ما را برای پخت انواع غذاها تشویق کنند، برای خوردن غذای بیشتر در ما انگیزه ایجاد می کنند.
محققان کالج روانشناسی هوبارت و ویلیام اسمیت، برای تعیین اینکه آیا برنامه های تلویزیونی مرتبط با غذا، بر روی رفتارهای غذایی ما تأثیر دارند یا خیر، دست به آزمایش زدند. در این آزمایش، دو گروه از داوطلبان حضور داشتند. از نیمی از داوطلبان خواسته شد که به مدت ده دقیقه به تماشای یک برنامه آشپزی بپردازند در حالی که گروه دوم به مدت ده دقیقه به تماشای یک برنامه مستند درباره طبیعت پرداختند.
سپس، به همه شرکت کننده ها، سه کاسه محتوی هویج، پفک و شیرینی های پوشیده از شکلات، داده شد و از آنها خواسته شد تا هر قدر که می خواهند و از هر کدام که می خواهند در مدت ده دقیقه، میل کنند.
محققان، غذاهای مورد آزمایش را از قبل وزن کرده بودند تا مشخص شود که هر فرد چه مقدار از این غذاها را مصرف می نماید. نتایج نشان دادند که کسانی که به تماشای برنامه آشپزی نشسته بودند، نسبت به گروه دوم که برنامه مستند طبیعت را تماشا کرده بودند، مقدار بیشتری شیرینی جات پوشیده با لایه شکلاتی خوردند. این در حالیست که تماشاچیان مستند طبیعت، مقدار بیشتری هویج خام مصرف کرده بودند. البته مقدار انرژی کلی که گروه ها مصرف کرده بودند، با یکدیگر برابر بود.
نتیجه این بود که گرچه مقدار انرژی دریافتی هر دو گروه، یکسان بود اما نوع غذایی که خورده بودند، با هم متفاوت بود.
البته این مطالعه با همه جالب بودنش، دارای محدودیت هایی نیز می باشد. افراد شرکت کننده در این آزمایش، از دلیل برگزاری آن مطلع بودند و لذا احتمال اینکه آگاهی آنها بر روی نتیجه آزمایش تأثیر گذاشته باشد، وجود دارد. در ضمن، مدت تماشای تلویزیون در این آزمایش، تنها 10 دقیقه بود که نمی تواند نشان دهنده زمان واقعی تماشای تلویزیون و مدت زمانی که مردم معمولاً برای تماشای تلویزیون، وقت صرف می کنند، باشد.
همچنین، شرکت کنندگان در این آزمایش، گزینه ها و انتخاب های محدودی از خوراکی ها را در اختیار داشتند ( تنها سه نمونه خوراکی ) و فقط اجازه داشتند که بعد از تماشای تلویزیون، خوراکی بخورند و نه در حین تماشا. بنابراین، به مطالعات بیشتری نیاز است تا اثرات تماشای برنامه های تلویزیونی بر الگوی خوردن غذا را بتوان با واقع گرایی بیشتری بررسی کرد.
پس حتی اگر برنامه های آشپزی تلویزیون را تماشا می کنید، اجازه ندهید که ترکیبات ناسالمی که در این غذاها مورد استفاده قرار می گیرند، سر از آشپزخانه شما در آورند.
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]