• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • آیا تماشای برنامه های آشپزی باعث چاق شدن می شود؟

  • پنج شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۰ بازدید 1880 مدیریت
  • برنامه های سرگرمی آشپزی آنقدر زیاد شده اند که به نوعی بر سایر برنامه های تلویزیونی، تسلط دارند و این تصور را در شما ایجاد می کنند که وجود این برنامه ها، منبع غنی از انواع دستور غذاهای خلاقانه و ایده های آشپزی را در اختیار شما قرار می دهند. البته بر حسب تحقیقات جدید، برنامه های تلویزیونی که در رابطه با غذا و آشپزی تهیه می شوند، تمایل به خوردن غذاهای چرب و شیرین را افزایش می دهند و عادت های غذایی شما را به سوی عادت های بد، سوق می دهند.

  •  

    برخی از این برنامه های پرطرفدار، لزوماً به آموزش تهیه غذاهای سالم نمی پردازند. در حقیقت، بیشتر غذاهای محبوبی که در این برنامه ها به نمایش گذاشته می شوند، به نوعی مضر بوده و تنها تماشاچی را به اصطلاح سر کار می گذارند و ما را به خوردن غذاهای ناسالم سوق می دهند. این برنامه ها به جای اینکه ما را برای پخت انواع غذاها تشویق کنند، برای خوردن غذای بیشتر در ما انگیزه ایجاد می کنند.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌‌کنیم: راز کنترل نفس برای کاهش وزن

     

    مطالعات انجام شده

     

    محققان کالج روانشناسی هوبارت و ویلیام اسمیت، برای تعیین اینکه آیا برنامه های تلویزیونی مرتبط با غذا، بر روی رفتارهای غذایی ما تأثیر دارند یا خیر، دست به آزمایش زدند. در این آزمایش، دو گروه از داوطلبان حضور داشتند. از نیمی از داوطلبان خواسته شد که به مدت ده دقیقه به تماشای یک برنامه آشپزی بپردازند در حالی که گروه دوم به مدت ده دقیقه به تماشای یک برنامه مستند درباره طبیعت پرداختند.

     

    سپس، به همه شرکت کننده ها، سه کاسه محتوی هویج، پفک و شیرینی های پوشیده از شکلات، داده شد و از آنها خواسته شد تا هر قدر که می خواهند و از هر کدام که می خواهند در مدت ده دقیقه، میل کنند.

     

    نتیجه آزمایش

     

    محققان، غذاهای مورد آزمایش را از قبل وزن کرده بودند تا مشخص شود که هر فرد چه مقدار از این غذاها را مصرف می نماید. نتایج نشان دادند که کسانی که به تماشای برنامه آشپزی نشسته بودند، نسبت به گروه دوم که برنامه مستند طبیعت را تماشا کرده بودند، مقدار بیشتری شیرینی جات پوشیده با لایه شکلاتی خوردند. این در حالیست که تماشاچیان مستند طبیعت، مقدار بیشتری هویج خام مصرف کرده بودند. البته مقدار انرژی کلی که گروه ها مصرف کرده بودند، با یکدیگر برابر بود.

     

    نتیجه این بود که گرچه مقدار انرژی دریافتی هر دو گروه، یکسان بود اما نوع غذایی که خورده بودند، با هم متفاوت بود.

     

    البته این مطالعه با همه جالب بودنش، دارای محدودیت هایی نیز می باشد. افراد شرکت کننده در این آزمایش، از دلیل برگزاری آن مطلع بودند و لذا احتمال اینکه آگاهی آنها بر روی نتیجه آزمایش تأثیر گذاشته باشد، وجود دارد. در ضمن، مدت تماشای تلویزیون در این آزمایش، تنها 10 دقیقه بود که نمی تواند نشان دهنده زمان واقعی تماشای تلویزیون و مدت زمانی که مردم معمولاً برای تماشای تلویزیون، وقت صرف می کنند، باشد.

     

    همچنین، شرکت کنندگان در این آزمایش، گزینه ها و انتخاب های محدودی از خوراکی ها را در اختیار داشتند ( تنها سه نمونه خوراکی ) و فقط اجازه داشتند که بعد از تماشای تلویزیون، خوراکی بخورند و نه در حین تماشا. بنابراین، به مطالعات بیشتری نیاز است تا اثرات تماشای برنامه های تلویزیونی بر الگوی خوردن غذا را بتوان با واقع گرایی بیشتری بررسی کرد.

     

    پس حتی اگر برنامه های آشپزی تلویزیون را تماشا می کنید، اجازه ندهید که ترکیبات ناسالمی که در این غذاها مورد استفاده قرار می گیرند، سر از آشپزخانه شما در آورند.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌‌کنیم: روش‌هایی برای کاهش وزن که ربطی به قدرت اراده ندارند

     

    برگرفته از: www.fitday.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.