امروزه برخی از افراد نوشیدن شیرهای غیر لبنی را بر شیرهای لبنی ترجیح میدهند. بنابراین این پرسش بسیار مطرح میشود که آیا شیر بادام، شیر سالمی است و یا شیر بادام چه خواصی دارد؟ در این بخش درباره این پرسشها و نیز نحوه استفاده از آن در انواع خوراکیها صحبت میکنیم.
میزان مواد مغذی در برندهای مختلف تا حدودی با هم تفاوت دارد اما در مجموع، میزان پروتئین و کربوهیدرات شیر بادام بدون شکر، چندان زیاد نیست. بنابراین اصلیترین درشتمغذی موجود در شیر بادام، در واقع چربی سالم موجود در آن است. اما همانطور که گفته شد مقادیر درشتمغذیها در شیر بادام بستگی به برند آن و نیز تعداد بادامی که در تهیه آن به کار رفته است، دارد. برخی از برندها آب بیشتری را با بادام مخلوط میکنند و برخی دیگر حاوی بادام بیشتری هستند. طبیعتا هر قدر که بادام به کار رفته در آن بیشتر باشد، از نظر سلامتی، مفیدتر است.
برخی از برندهای شیر بادام، اقدام به غنیسازی این محصول نموده و به آن انواع ویتامین و کلسیم اضافه میکنند تا میزان کلسیم موجود در آن به میزان کلسیم موجود در شیر گاو یا حتی بیشتر از آن برسد. سایر مواردی که به شیر بادام جهت غنیسازی آن اضافه میشوند عبارتند از: ویتامین D و ویتامین B12. برخی از کارخانجات نیز به محصول شیر بادام خود پروتئین اضافه میکنند (معمولا پروتین نخودفرنگی).
دلیل اصلی اینکه برخی از افراد از نوشیدن شیر لبنی پرهیز میکنند این است که به آن حساسیت دارند و یا شاید گیاهخوار هستند و نمیخواهند از محصولات حیوانی که شیر لبنی نیز یکی از آنهاست، استفاده کنند. در یک فنجان شیر گاو در حدود 8 گرم پروتئین، 13 گرم کربوهیدرات و اگر شیر بدون چربی باشد 0 گرم چربی و چنانچه شیر با چربی کامل باشد 8 گرم چربی وجود دارد. شیر گام در حدود 25 درصد از کلسیم مورد نیاز روزانه ما را تأمین میکند.
در مورد شیر بادام و مقایسه آن با سیر شیرهای غیرلبنی باید بدانیم که به عنوان مثال شیر جو دو سر نیز مانند شیر بادام حاوی پروتئین کمی است اما میزان کربوهیدرات آن به مراتب بالاتر از شیر بادام است و کمی نیز فیبر را در خود جای داده است.
برخی از انواع شیر بادام (به خصوص آنها که به صورت شکلاتی یا وانیلی هستند)، در یک فنجان خود حتی تا 12 گرم هم شکر اضافه دارند که معادل 3 قاشق چایخوری شکر است. بنابراین اگر محتوای شکر نوشیدنیها برای شما مهم است به شما توصیه میکنیم که از انواع شیر بادام بدون شکر افزوده و یا کمشکر استفاده کنید. شیر بادام کمشکر یا سبک حاوی 7 گرم شکر در هر فنجان است که معادل کمتر از 2 قاشق چایخوری شکر میباشد.
در شیر بادام اصل، دو ترکیب وجود دارد که همان بادام و آب است. اما معمولا کارخانجات به محصول شیر بادام خود ترکیبات دیگری نیز اضافه میکنند مثل نگهدارندهها و روغن آفتابگردان.
کیفیت شیر بادام به میزان زیادی بستگی به کارخانه تولیدکننده آن دارد. همیشه سعی کنید با خواندن برچسب ارزش غذایی محصول، آن شیر بادامی را انتخاب کنید که سادهتر است و ترکیبات آن برای شما آشناتر و قابل شناسایی هستند.
شیر بادام را هم میتوانید بدون اضافه کردن به سایر خوراکیها و به صورت گرم یا سرد بنوشید و هم میتوانید از آن در ترکیب با سیر اقلام خوراکی استفاده کنید. مثلا میتوانید ان را به قهوه، پودر کاکائو، اسموتی، خوراکی جو دو سر و یا در تهیه پودینگ دانه چیا و حتی بستنی گیاهی اضافه کنید. از شیر بادام بدون شکر میتوانید در تهیه انواع غذاهای غیر شیرین مثل سوپ خامهای، سس گلکلم و سیبزمینی نیز استفاده کنید.
Button Project - yeka.ir
با یکا یاد بگیر سالم و خوشمزه زندگی کنی
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]