• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • خواص هلو برای سلامتی

  • سه شنبه، ۰۸ تیر ۱۴۰۰ بازدید 573 مدیریت
  • اجازه ندهید اندازه کوچک هلو یا پوست آن که به نظر برخی از افراد خوشایند نمی‌آید، شما را فریب بدهد! در یک هلوی موسط انقدر ارزش غذایی نهفته است که نمی‌توان به راحتی از آن چشمپوشی کرد، از کمک به تسریع ترمیم زخم‌ها گرفته تا تقویت دستگاه ایمنی بدن. همچنین باعث از بین رفتن رادیکال‌های آزاد مضر که با انواع سرطان و تخریب سلولی در ارتباط هستند، می‌شود. با هم نگاهی به برخی از خواص این میوه ارزشمند می‌اندازیم.

  •  

    سلامتی چشم‌ها و بینایی

     

    آنتی‌اکسیدان بتا کاروتن موجود در هلو که آن رنگ و لعاب زیبا را به این میوه می‌دهد، نقش مهمی در سلامتی بینایی دارد. این آنتی‌اکسید ان در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود که کلید سلامتی قوه بینایی است. همچنین باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن می‌شود.

     

    کار کرد صحیح روده‌ها

     

    یک هلوی متوسط، 6 تا 9 درصد فیبر مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می‌کند. مواد غذایی که فیبر خوراکی زیادی دارند از ما در برابر بیماری‌هایی مثل دیابت، بیماری قلبی و سرطان روده بزرگ محافظت می‌کنند. اما یکی از مواردی که خود ما هم با مصرف هلو متوجه آن می‌شویم، اجابت مزاج راحت‌تر است زیرا فیبر از یبوست نیز جلوگیری می‌‌کند.

     

    کمک به کنترل وزن

     

    هلو با دارا بودن محتوای انرژی  معقول که برای کاهش وزن مناسب است، هیچ چربی اشباع و کلسترول یا حتی سدیم هم ندارد. بیش از 85 درصد هلو را آب تشکیل می‌دهد. به علاوه به دلیل اینکه فیبر زیادی دارد نیز خاصیت سیرکنندگی آن بالاست. وقتی که هلو می‌خورید، گرسنگی شما به تعویق می‌افتد و دچار پرخوری نمی‌شوید.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم: 10  خوراکی تابستانی که به کاهش وزن کمک می‌کنند

     

    منبع خوب ویتامین E

     

    مغزها و دانه‌ها از شناخته‌شده‌ترین منابع غذایی این ویتامین هستند. اما باید بدانید که هلوی رسیده نیز یکی از منابع خوب ویتامین E محسوب می‌شود. یویتامین E نوعی آنتی اکسیدان است که وجود آن برای سلامتی سلول‌های بدن بسیار ضروری است. همچنین باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن شده و به گشادی رگ‌های خونی کمک می‌کند و لذا مانع از لخته شده خود در رگ‌ها می‌شود.

     

    کاهش فشار خون و کاهش احتمال ابتلا به سنگ کلیه

     

    هلو حاوی عنصر پتاسیم می‌باشد. این عنصر اثرات سدیم زیاد را خنثی می‌کند. بنابراین هلو می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کرده و احتمال بروز سنگ کلیه را کاهش دهد. بدن ما به روزانه در حدود 4700 میلی‌گرم پتاسیم نیاز دارد و چه بهتر که به جای استفاده از مکمل، این نیاز را از طریق مواد غذایی طبیعی مثل هلو تأمین کنیم. در یک هلوی متوسط در حدود 285 میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد

     

    برطرف کننده مشکلات گوارشی

     

    اگر دچار مشکل گوارشی هستید، هلو می‌تواند به شما در رفع آن کمک کند. بافت نرم هلو و اینکه فیبر آن در مقایسه با برخی میوه‌های دیگر، کمتر است باعث می‌شود که هضم آن راحت باشد. بنابراین می‌تواند به کسانی که به اسهال و تجمع گاز در شکم مبتلا هستند، کمک کند.

     

    لبخند زیبا با هلو

     

    هلو برای سلامتی دندان‌ها نیز بسیار مفید است زیرا حاوی فلوراید می‌باشد. فلوراید عنصری است که در ساخت خمیردندان از آن استفاده می‌شود و به طور طبیعی در خوراکی‌هایی مثل هلو نیز یافت می‌شود. این عنصر مانع از تجمع میکروب‌های مولد پوسیدگی دندان شده و به این ترتیب از دندان‌ها در برابر پوسیدگی محافظت می‌کند.

     

    کمک به سلامتی پوست

     

    هلو به حفظ رطوبت پوست کمک می‌کند. همچنین عصاره آن به صورت موضعی نیز از اثرات مخرب اشعه فرابنفش خورشید بر روی پوست محافظت می‌نماید.

     

    محافظت در برابر برخی از سرطان‌ها

     

    هلو و به خصوص پوست آن سرشار از کاروتنوید و اسید کافئیک است که هر دو آنتی‌اکسیدان‌های ضد سرطان هستند. هلو می‌تواند از تبدیل شدن سلول‌های پوستی به سلول‌های سرطانی جلوگیری کند. به علاوه هلو مملو از پلی‌فنول‌ها است که آنها نیز آنتی‌اکسیدان ضد سرطان هستند و بدون اینکه به سلول‌های سالم آسیب بزنند، سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند.

     

    کاهش علائم آلرژی

     

    بدن در واکنش به مواد آلرژی‌زا در خود هیستامین ترشح می‌کند که دستگاه ایمنی را وادار به واکنش نسبت به مواد آلرژی‌زا می‌نماید. ترشح هیستامین هم باعث بروز علائمی مثل عطسه، خارش یا سرفه می‌شود. هلو با جلوگیری از ترشح هیستامین در بدن، علائم آلرژی را کاهش می‌دهد.

     

    انتخاب هلوی تازه و رسیده

     

    هر قدر که بوی هلو شیرین‌تر باشد یعنی رسیده‌تر است. از مصرف هلوی زنگ‌زده و قهوه‌ای شده یا چروک پرهیز کنید زیرا یا آسیب‌دیده‌اند و یا بیش از حد رسیده شده‌اند. هلو باید سفت و یا تا حدودی نرم باشد و نه بیشتر. اگر هلو خیلی سفت بود می‌توانید آن را مدتی در دمای محیط بگذارید تا برسد (معمولا طی 1 تا 3 روز می‌رسد). هلوی رسیده را می‌توان تا یک هفته هم در دمای معمولی نگه داشت. اما اگر فکر می‌کنید که در طی این مدت آن را نخواهید خورد بهتر است که در یخچال نگه‌داری کنید تا بیش از این نرسد و چروکیده و به اصطلاح، پیر نشود. هلوی که بیش از حد برسد حاوی ویتامین C کمتری است.

     

    هلو را اکثر ما به صورت تازه می‌خوریم که خیلی هم خوب است. اما می‌توان آن را به صورت گریل، بخارپز و حتی به شکل سس نیز مصرف کرد و یا حتی ورقه‌های آن را داخل چای یا لیموناد انداخت. می‌توانید آن را با ماست و یا شیر مخلوط کرده و اسموتی سالم درست کنید و یا حتی برای تزیین مرغ و سالاد از قطعات هلو استفاده کنید.  

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم: تابستان و خواص 8 میوه تابستانی رنگارنگ

     

    برگرفته از: www.webmd.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.