• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • رژیم کتوژنیک چیست و چه تأثیری بر بدن دارد؟

  • دوشنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ بازدید 798 مدیریت
  • امروزه پیروی از رژیم کتوژنیک یا همان رژیم کم‌کربوهیدرات و پرچرب، بسیار رایج شده است. اما رژیم کتوژنیک چیست که انقدر طرفدار دارد و آیا اطلاع دارید که با این نوع رژیم، چه اتفاقاتی در بدن می‌افتد؟

  •  

    برای آنکه بدانید رژیم کتوژنیک چیست نخست باید با نحوه فعالیت بدن آشنا شوید. سوخت اصلی بدن ما، گلوکز موجود در کربوهیدرات است. وقتی که کربوهیدرات مصرف می‌کنیم، بدن ما از کربوهیدرات به جای چربی و ذخایر چربی بدن، به عنوان سوخت استفاده می‌کند. اگر کربوهیدرات را از رژیم غذایی خود حذف کنیم، بدن ما چربی ذخیره را شکسته و آن را به کتون تبدیل می‌کند تا برای تأمین انرژی از آن استفاده کند.

     

    کتون‌ها ترکیباتی هستند که توسط کبد ساخته شده و وارد گردش خون ما می‌شوند. سپس،‌ سلول‌های ما از کتون‌ها برای انجام فعالیت‌های روزانه استفاده می‌کنند. وقتی که مقدار کتون موجود در خون افزایش پیدا می‌کند، تغییرات مهمی در بدن ما به وجود می‌آیند. حال ببینیم فواید یا عوارض رژیم کتوژنیک چیست.

     

    تأثیر رژیم کتوژنیک بر بدن چیست؟

     

    1 - مقدار انسولین بدن افت پیدا می‌کند

    در یک رژیم غذایی معمولی، بعد از خوردن غذاهای حاوی کربوهیدرات، مقدار انسولین بدن افزایش پیدا می‌کند. اما وقتی که رژیم بدون کربوهیدرات باشد،‌ کتون‌ها باعث می‌شوند که انسولین افت کند. در نتیجه، اسیدهای چرب با سرعت بیشتری در بافت چربی بدن آزاد می‌شوند تا به عنوان سوخت مورد استفاده قرار گیرند. لذا، بدن ما چربی بیشتری می‌سوزاند و وزن ما با سرعت بیشتری کم می‌شود.

     

    برای مطالعه بیشتر درخصوص کاهش وزن می‌توانید این مقاله را مطالعه کنید:

    آیا درصورت ابتلا به کوید 19 می‌توان ورزش کرد؟

     

    2 - احساس گرسنگی کمتری می‌کنید

    با توجه به اینکه در رژیم کتوژنیک، مقدار مصرف پروتئین افزایش پیدا می‌کند، مدت بیشتری هم احساس سیری می‌کنیم. همچنین، با افزایش تولید کتون در بدن، مرکز اشتها در مغز، سرکوب می‌شود.

     

    3 - احساس بیماری و کسالت می‌کنید

    از عوارض رژیم کتوژنیک  می‌توان به ضعف بدنی اشاره کرد. کتون‌ها، عوارض جانبی هم به دنبال دارند. مثلاً، باعث می‌شوند که احساس کنید که دچار آنفلوانزا شده‌اید یا مجموعه‌ای از علائم مثل سردرد،‌ حالت تهوع، گیجی، انقباض عضلانی و خستگی را تجربه کنید.

     

    4 - دچار بوی بدن دهان می‌شوید

    بوی بد دهان در برخی افرادی که از رژیم کتوژنیک پیروی می‌کنند، مشکلاتی را به وجود می‌آورد. علت این است که در کبد فرد، استون ساخته می‌شود و استون دارای بو است. البته این مشکل برای همه افراد پیش نمی‌آید و فقط برخی از افراد آن را تجربه می‌کنند.

     

    5 - اجابت مزاج شما دچار مشکل می‌شود

    اگر فیبر کافی در رژیم غذایی ما وجود نداشته باشد، اجابت مزاج با مشکل مواجه خواهد شد. اغلب کسانی که رژیم کتوژنیک دارند، دچار یبوست می‌شوند. این افراد باید از مکمل فیبر استفاده کنند.

     

    6 - بدن شما دچار کندی می‌شود

    در حالی که بدن سعی دارد خود را با رژیم کتوژنیک تطبیق بدهد، ممکن است که دچار حس خستگی و کوفتگی شوید.

    Button Project - yeka.ir سلامت غذات رو با یکا چک کن

     

    به طور کلی توصیه می‌شود که اگر منع پزشکی ندارید، کربوهیدرات را از برنامه غذایی خود حذف نکنید و فقط تعادل را در مصرف، رعایت کنید. فراموش نکنید که منبع اصلی انرژی برای فعالیت سلول‌های مغزی، گلوکز موجود در کربوهیدرات است. اما اگر به هر دلیلی از رژیم کتوژنیک استفاده می‌کنید ولی پس از مدتی تصمیم می‌گیرید که به رژیم عادی برگردید، نباید کربوهیدرات را به یکباره و به مقدار زیاد وارد رژیم خود کنید. بلکه آن را به صورت تدریجی به رژیم خود اضافه کنید تا اضافه‌وزن پیدا نکنید و بدن شما بتواند خود را با شرایط تطبیق بدهد.

     

    برگرفته از:   www.prevention.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.