باید به ندای بدن خود گوش کنید. ورزش در دوران کرونا با ورزش در زمان ابتلا به سرماخوردگی، تفاوت دارد و شاید تجربیات گذشته شما در این مورد، راهگشا نباشد. البته این بدین معنی نیست که شما نمیتوانید در دوران ابتلا به کرونا فعال باشید.
تمام کسانی که آزمایش کووید آنها مثبت شده است باید تا مدت حداقل 7 روز که علامت بیماری را هم ندارند، از ورزش در دوران کرونا پرهیز کنند. این مدت زمان برای کسانی که مشکلات قلبی نیز دارند، بیشتر میشود. اما چرا باید در زمان ابتلا به کرونا تا حداقل 7 روز ورزش را کنار گذاشت و چه زمان میتوان به ورزش بازگشت؟
ورزش کردن در دوران کرونا میتواند بیماری را تشدید کند و حتی ممکن است خطر جانی برای فرد ایجاد نماید. در ادامه با جزئیات خواهیم گفت که درصورت ابتلا به کرونا ، فعالیت بدنی شدید چه عواقبی برای بدن خواهد داشت.
یکی از رایجترین مشکلات قلبی در طول ابتلا به کرونا مشکل قلبی حاد است، که به مواردی گفته میشود که قلب مقدار زیادی پروتئین موسوم به تروپونین از خود ترشح میکند که به عضله قلب آسیب میزند. حدود 22 درصد از کسانی که با کووید شدید در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند، با این مشکل نیز دست و پنجه نرم میکنند. در موارد نادر، ترشح بیش از حد تروپونین میتواند به التهاب عضله قلب منجر شود.
در حالی که قلب به دلیل کووید هم تحت فشار است، ورزش در دوران کرونا میتواند مزید بر علت شود. هر قدر بیشتر ورزش کنید، بافت عضلانی به اکسیژن بیشتری نیاز پیدا میکند. وقتی که شما نمیتواند نفسهای عمیق بکشید، مشکلات شما بیشتر هم میشوند. مطالعات نشان میدهند که تنها کسانی که به شدت بیمار هستند به مشکل قلبی دچار نمیشوند بلکه بسیاری از کسانی که تا قبل از ابتلا به کرونا مشکل قلبی نداشتند، پس از ابتلا به این بیماری، مشکلات قلبی از خود نشان میدهند.
کووید 19 احتمال لخته شدن خون را بیشتر میکند. علت این است که عفونتهای شدید باعث افزایش پروتئین انعقاد خون در بدن میشوند. گرچه ورزش میتواند احتمال ایجاد لخته خون در بدن را کاهش بدهد اما اگر قبل از ورزش لخته خونی در بدن تشکیل شده باشد، ورزش میتواند باعث جابهجا شدن آن و ایجاد خطر شود. لخته میتواند خود را به ریهها برساند.
مبارزه با عفونت کووید، برای بدن یک مبارزه سخت است و همین باعث میشود که فرد احساس خستگی مفرط و بسیار شدید کند. بنابراین شما باید انرژی خود را صرف مبارزه با بیماری کنید، نه اینکه آن را برای پیادهروی روی تردمیل مصرف نمایید. حتی اگر هیچ علامتی هم از ابتلا به کرونا ندارید اما آزمایش شما مثبت شده است، باز هم بهتر است به ورزش در دوران کرونا فکر نکنید زیرا دوره نقاهت و درمان شما را طولانی میکند.
گرچه این مورد نادر است اما در حدود 4 درصد از بیماران مبتلا به کووید 19، طوفانی از واکنش ایمنی را تجربه میکنند که منجر به التهاب بیشتر در بدن میشود به گونهای که بدن حتی به سلولهای طبیعی و سالم هم حمله میکند. ورزش به طور طبیعی دارای خاصیت ضد التهاب است اما اگر بدن به التهاب حاد دچار باشد، ورزش نه تنها التهاب را برطرف نمیکند بلکه باعث بدتر شدن آن هم میشود.
شما میتوانید به جای ورزش، فعالیتهای بدنی بسیار سبک انجام بدهید تا به درمان سریعتر شما کمک کند. فعالیت سبک، تحلیل عضلانی را به حداقل میرساند. تحلیل عضلانی، خود از عوامل افزایش التهاب در بدن است. پس نباید بگذاریم که عضلات تحلیل بروند.
همچنین فعالیت سبک، احتمال ایجاد لخته خون در بدن را نیز کاهش میدهد و ریهها را فعال نگه میدارد. اگر علائم بیماری شما خفیف است، توصیه میشود که فعالیت خیلی سبک داشته باشید و کاملا بیتحرک نباشید. منظور فعالیتهایی مثل راه رفتن در اتاق، تهیه چای، حمام کردن و امثال اینهاست. هدف این است که در هر ساعت، کمی تحرک داشته باشید.
به وضعیت خود دقت داشته باشید. در دوران ابتلا به کرونا اگر دچار تنگی نفس یا سرفه هستید باید حتما به پزشک مراجعه کنید و همه ورزشها را تعطیل نمایید. کسانی که آزمایش کووید آنها مثبت شده است باید حداقل تا 10 روز از سایر افراد فاصله بگیرند.
به نکات زیر، توجه کنید. اگر علائم شما از گردن به بالا است، مثل موارد زیر، ورزش کردن مانعی ندارد:
گرفتگی بینی
گلو درد
آبریزیش بینی
اما اگر علائم به زیر گردن شما مربوط میشوند، مثل موارد زیر، از ورزش در دوران کرونا خودداری کنید:
گرفتگی سینه
سرفه ممتد و مستمر
تب
لرز
در پایان، تغذیه سالم در دوران کرونا را فراموش نکنید.
برگرفته از: www.livestrong.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]