مارچوبه صرفا یک سبزی مناسب برای کاهش وزن نیست. بلکه فواید فوقالعاده ارزشمندی دارد. مارچوبه سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی، مثل ویتامینهای B، K و ویتامین E و نیز عناصر روی، منیزیم، آهن، پتاسیم و فیبر میباشد و هوانطور که گفته شد یک گزینه بسیار مناسب برای کاهش وزن نیز میباشد. اما مصرف منظم مارچوبه میتواند عوارضی را نیز در پی داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
مارچوبه حاوی ترکیب شیمیایی به نام اسید آسپاراگوسیک است که در هیچ ماده غذایی دیگری یافت نمیشود. در این ترکیب، سولفور وجود دارد. گرچه سولفور در تخممرغ و محصولات بلنی و حتی مرکبات یافت میشود اما به صورت اسید آسپاراگوسیک در هیچ ماده غذایی دیگری وجود ندارد. مصرف مارچه باعث میشود که این ترکیب در ادرار بوی تندی ایجاد کند. اما نکته جالبتر اینکه به دلیل یک تنوع ژنیتیکی، فقط 40 درصد افراد قادر به حس بوی مارچوبه در ادرار هستند.
مارچوبه سرشار از انواع مواد مغذی است و یکی از آنها فیبر میباشد. در نصف فنجان مارچوبه پخته، 1/8 تا 2 گرم فیبر وجود دارد که برای سلامتی دستگاه گوارش بسیار مفید میباشد. نوعی فیبر ویژه در مارچوبه وجود دارد به نام اینولین که در سیر، کنگر فرنگی و موز نیز یافت میشود. این نوع فیبر نیز به نوبه خود فواید بسیار زیادی برای بدن دارد.
اما برخی از افراد قادر به تحمل مصرف مقدار زیادی فیبر نیستند و دچار نفخ و تجمع گاز در شکم و مشکلات گوارشی میشوند زیرا فیبر باعث افزایش رشد باکتریهای مفید روده میشود. این باکتریها برای شکستن فیبر عملیات تخمیر انجام میدهند. در نتیجه در دستگاه گوارش، گاز تولید میکنند.
اگر مارچوبه را به طور منظم مصرف کنید ممکن است با برخی از داروهای شما مثل داروهای رقیقکننده خون، تداخل ایجاد کند. مارچوبه سرشار از ویتامین K است. این ویتامین در تقویت استخوانها و انعقاد خون نقش دارد. بنابراین میتواند در کار داروهای رقیقکننده خون مثل وارفارین، اختلال ایجاد کند. اگر از چنین داروهایی استفاده میکنید، لازم است که با پزشک خود درباره مصرف مارچوبه مشورت نمایید.
سندرم روده تحریکپذیر (IBS)، یکی از مشکلات شایع است که ناشی از عوامل و احتمالات متعدد است. یکی از علائم سندرم روده تحریکپذیر، عدم تحمل فروکتان است که در 24 درصد از مبتلایان به IBS دیده میشود. فروکتان نوعی کربوهیدرات است که در خوراکیهایی مثل جو، پیاز، جوانه بروکسل و مارچوبه وجود دارد.
کسانی که به عدم تحمل فروکتان مبتلا هستند، مشکلاتی نظیر نفخ، تجمع گاز در شکم و گرفتگی شکم را تجربه میکنند. از آنجایی که علائم عدم تحمل گلوتن نیز مشابه همین علائم است، اغلب افراد، این دو مورد را با هم اشتباه میگیرند. بنابراین برای اطمینان از اینکه ریشه مشکل شما کدام است، بهتر است که به متخصص تغذیه مراجعه کنید.
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]