• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • عوارض جانبی مصرف مارچوبه

  • شنبه، ۰۲ مرداد ۱۴۰۰ بازدید 1908 مدیریت
  • مارچوبه صرفا یک سبزی مناسب برای کاهش وزن نیست. بلکه فواید فوق‌العاده ارزشمندی دارد. مارچوبه سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی، مثل ویتامین‌های B، K و ویتامین E و نیز عناصر روی، منیزیم، آهن، پتاسیم و فیبر می‌باشد و هوانطور که گفته شد یک گزینه بسیار مناسب برای کاهش وزن نیز می‌باشد. اما مصرف منظم مارچوبه می‌تواند عوارضی را نیز در پی داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

  •  

    ایجاد بوی شدید در ادرار

     

    مارچوبه حاوی ترکیب شیمیایی به نام اسید آسپاراگوسیک است که در هیچ ماده غذایی دیگری یافت نمی‌شود. در این ترکیب، سولفور وجود دارد. گرچه سولفور در تخم‌مرغ و محصولات بلنی و حتی مرکبات یافت می‌شود اما به صورت اسید آسپاراگوسیک در هیچ ماده غذایی دیگری وجود ندارد. مصرف مارچه باعث می‌شود که این ترکیب در ادرار بوی تندی ایجاد کند. اما نکته جالب‌تر اینکه به دلیل یک تنوع ژنیتیکی، فقط 40 درصد افراد قادر به حس بوی مارچوبه در ادرار هستند.

     

    ایجاد نفخ

     

    مارچوبه سرشار از انواع مواد مغذی است و یکی از آنها فیبر می‌باشد. در نصف فنجان مارچوبه پخته، 1/8 تا 2 گرم فیبر وجود دارد که برای سلامتی دستگاه گوارش بسیار مفید می‌باشد. نوعی فیبر ویژه در مارچوبه وجود دارد به نام اینولین که در سیر، کنگر فرنگی و موز نیز یافت می‌شود. این نوع فیبر نیز به نوبه خود فواید بسیار زیادی برای بدن دارد.

     

    اما برخی از افراد قادر به تحمل مصرف مقدار زیادی فیبر نیستند و دچار نفخ و تجمع گاز در شکم و مشکلات گوارشی می‌شوند زیرا فیبر باعث افزایش رشد باکتری‌های مفید روده می‌شود. این باکتری‌ها برای شکستن فیبر عملیات تخمیر انجام می‌دهند. در نتیجه در دستگاه گوارش، گاز تولید می‌کنند.

     

    تداخل با برخی از داروها

     

    اگر مارچوبه را به طور منظم مصرف کنید ممکن است با برخی از داروهای شما مثل داروهای رقیق‌کننده خون، تداخل ایجاد کند. مارچوبه سرشار از ویتامین K است. این ویتامین در تقویت استخوان‌ها و انعقاد خون نقش دارد. بنابراین می‌تواند در کار داروهای رقیق‌کننده خون مثل وارفارین، اختلال ایجاد کند. اگر از چنین داروهایی استفاده می‌کنید، لازم است که با پزشک خود درباره مصرف مارچوبه مشورت نمایید.

     

    بروز برخی مشکلات ناشی از عدم تحمل مارچوبه

     

    سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS)، یکی از مشکلات شایع است که ناشی از عوامل و احتمالات متعدد است. یکی از علائم سندرم روده تحریک‌پذیر، عدم تحمل فروکتان است که در 24 درصد از مبتلایان به IBS دیده می‌شود. فروکتان نوعی کربوهیدرات است که در خوراکی‌هایی مثل جو، پیاز، جوانه بروکسل و مارچوبه وجود دارد.

     

    کسانی که به عدم تحمل فروکتان مبتلا هستند، مشکلاتی نظیر نفخ، تجمع گاز در شکم و گرفتگی شکم را تجربه می‌کنند. از آنجایی که علائم عدم تحمل گلوتن نیز مشابه همین علائم است، اغلب افراد، این دو مورد را با هم اشتباه می‌گیرند. بنابراین برای اطمینان از اینکه ریشه مشکل شما کدام است، بهتر است که به متخصص تغذیه مراجعه کنید.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم: عواملی که منجر به بروز سندرم روده تحریک‌پذیر می‌شوند

     

    برگرفته از: www.eatthis.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.