خرما سرشار از قند طبیعی است که باعث میشود برخی از افراد آن را مضر تلقی کنند. اما این میوه شیرین، حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی است که باعث میشود در صورتی که در حد متعادل مصرف شود، یک میانوعده بسیار مفید به حساب بیاید. با هم نگاهی به خواص خرما و این میوه ارزشمند میاندازیم.
پلیفنولها، آنتیاکسیدانهایی هستند که از ما در برابر التهابات مضر محافظت میکنند. خرما حاوی مقدار بیشتری پلیفنول نسبت به سایر میوهها و سبزیجات است.
از خواص خرما برای کودکان نباید غافل ماند. قندهای مصنوعی نمیتوانند بدن ما را قانع کنند که قند مصرف کردهایم. یعنی بدن در ابتدا فریب میخورد اما خیلی زود متوجه میشود که سرابی بیش نبوده و قند واقعی مصرف نکردهایم. بنابراین دوباره بهانه قند واقعی را میگیرد.
از دیگر خواص خرما این است که میتوان آن را جایگزین قندهای مصنوعی و قندهای طبیعی تصفیهشده کرد زیرا هم هوس خوردن شیرینی را مرتفع میکند و هم مواد مغذی ضروری مثل ویتامین B6 و آهن مورد نیاز روزانه را تأمین مینماید.
از فواید خرما برای معده میتوان به میزان فیبر بالای آن اشاره کرد. یکچهارم فنجان خرما برای مقدار مصرف خرما در روز کافی است. چرا که 12 درصد از نیاز روزانه ما به فیبر خوراکی را تأمین میکند. فیبر به ما کمک میکند که مدت طولانیتری سیر بمانیم.
از جالبترین خواص خرما باید به میزان پتاسیم بالای آن اشاره کرد. خرما حامی مقادیر زیادی پتاسیم است که الکترولیت مورد نیاز بدن را فراهم کرده و باعث بهبود سلامتی قلب میشود. همچنین پتاسیم به عضلهسازی و پروتئینسازی در بدن کمک می کند.
شما میتوانید خرما را جایگزین قند و شکر، شکلات یا شیرینیجات دیگر کنید و از آن در دستورهای غذایی استفاده نمایید تا به جای قند تصفیهشده، قند طبیعی مصرف کرده باشید.
غذاهای خوشمزه با یکای پایین رو اینجا پیدا کن
از آنجایی که به هر حال محتوای قند خرما بالاست، کسانی که باید قند خون خود را کنترل کنند، مثلا افراد مبتلا به دیابت، باید مراقب میزان مصرف خود باشند. البته اگر در حد متعادل خرما بخورید، قند خون شما چندان بالا نمیرود. شاخص گلایسمیک (GI) خرما، پایین است و به همین دلیل قند خون را خیلی بالا نمیبرد. مگر اینکه در خوردن آن زیادهروی کنید.
شما میتوانید خرما را به صورت میوه کامل و یا در داخل اسموتی و انواع غذاها مورد استفاده قرار بدهید. مثلا:
میتوانید خرما را له و یا ورقه کرده و در سالاد بریزید.
میتوانید خرما را همراه با موز به اسموتی اضافه کنید.
میتوانید از ترکیب آن با مغزها، توتها، جو دوسر، گرد نارگیل یا هر ترکیب دیگری که خودتان دوست دارید، توپکهای خوراکی تهیه کنید.
برای محاسبه یکا و ارزش غذایی خرما، اپلیکیشن یکا را نصب کنید.
خرما باید بدون شکاف باشد و سالم باشد. شما میتوانید خرما را در ظروف بدون هوا در یخچال برای ماهها و در فریزر برای مدت حتی طولانیتر از چند ماه نگهداری کنید. خرما خشک را میتوان تا یک سال هم در فریزر نگهداری کرد، مشروط بر اینکه در ظروف بدون هوا نگه داشته شود.
اگر خرما طعم ترش داشته باشد یا خیلی سفت باشد و یا روی آن کریستالهای قند تشکیل شده باشد، یعنی دیگر مناسب خوردن نیست.
برگرفته از: www.medicalnewstoday.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]