• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • آیا رژیم گیاهخواری به کاهش وزن منجر می‌شود؟

  • دوشنبه، ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ بازدید 613 مدیریت
  • رژیم گیاهخواری، خطر ابتلا به بیماری قلبی، سرطان، پرفشاری خون و حتی مرگ را کاهش می‌دهد و برای محیط زیست نیز مفید است. امروزه رژیم گیاهخواری محبوبیت روزافزونی پیدا کرده است زیرا شواهد نشان می‌دهند که در کاهش وزن نیز مؤثر است. بیایید نگاه دقیق‌تری به این موضوع بیندازیم. اما قبل از بررسی نقش گیاهخواری در کاهش وزن، به یاد داشته باشید که روش رژیمی که برای یک نفر مناسب و کارامد است، ممکن است برای شخص دیگر کارامد نباشد.

  •  

    نقش رژیم گیاهخواری در افزایش متابولیسم بدن

    یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که کسانی که گیاهخوار هستند، کاهش وزنی دو برابری نسبت به گوشت‌خوران دارند. سلامتی ما به شدت تحت تأثیر توزیع چربی در بدن قرار دارد. چربی احشایی که در سلول‌های عضلانی و کبدی جای می‌گیرد، از نظر متابولیکی، خطرناک‌ترین نوع چربی در بدن است. این نوع چربی در بدن افراد گیاهخوار، کاهش چشمگیری دارد.

     

    فواید کاهش مصرف گوشت‌های فراوری‌شده

    گوشت منبع بسیار خوب پروتئین است. اما در عین حال در مقایسه با منابع پروتئین گیاهی، سرشار از چربی اشباع مضر، کلسترول و کالری نیز می‌باشد. همچنین فاقد فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های ضد بیماری است. بنابراین، مصرف بیش از حد گوشت (یا زیاده‌روی در مصرف هر چیز دیگر)، ایده خوبی نیست.

     

    تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف منابع غذایی حیوانی و محصولات لبنی مثل پنیر، شیر گاو، ماست، کره و تخم‌مرغ و پرهیز از مصرف گوشت، باعث کاهش شاخص توده بدن (BMI) می‌شود. رژیم غذایی گیاهی، حاوی مقادیر کمتری غذاهای به شدت فراوری‌شده و چربی اشباع و قند کمتری نسبت به رژیم‌های حاوی مقادیر زیاد گوشت، است.

     

    کسانی که گوشت مصرف می‌کنند، معمولاً بیشترین میزان مصرف گوشت‌های فراوری‌شده مثل سوسیس و هات‌داگ را دارند و این اقلام خوراکی، بسیار چاق‌کننده بوده و مصرف آنها سرانجام به افزایش وزن منجر می‌شود.

     

    چگونه با رعایت موازین سلامتی، رژیم گیاهخواری را دنبال کنیم؟

    به یاد داشته باشید که گیاهخوار بودن لزوماً به معنی سالم بودن نیست. به هر حال، کلوچه و پای و پنیر پیتزا هم گوشت به حساب نمی‌آیند اما خوراکی‌های سالمی نیستند. کلید کاهش وزن در رژیم گیاهخواری این است که خودتان را با مصرف غذاهای طبیعی و کامل و سرشار از مواد مغذی، مثل میوه و سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، سویا، مغزها و دانه‌ها، سیر نگه دارید.

     

    گیاهخواری باعث می‌شود که به طور خودکار، کربوهیدرات بیشتری مصرف کنید زیرا گوشت تنها گروه غذایی است که کربوهیدرات در خود ندارد. اما دقت کنید که کربوهیدراتی که مصرف می‌کنید از نوع کربوهیدرات باکیفیت باشد. از کربوهیدرات حاوی فیبر زیاد و کربوهیدراتی که فراوری بسیار کمی روی آن صورت گرفته استفاده  کنید. به عنوان مثال، به جای نان سفید از سیب‌زمینی شیرین پخته یا لوبیای سیاه به عنوان منابع خوب کربوهیدراتی استفاده کنید.

     

    همچنین دقت داشته باشید که وقتی که گوشت را از برنامه غذایی خود حذف می‌کنید، یعنی پروتئین کافی به بدن شما نمی‌رسد. برای جبران این مسأله باید از منابع گیاهی سرشار از پروتئین مثل انواع لوبیا و حبوبات، غلات کامل، تخم‌مرغ، توفو، مغزها و دانه‌ها در همه وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌های خود استفاده کنید تا نیاز بدن شما به پروتئن، تأمین شده و به سیر نگه داشتن شما نیز کمک نماید زیرا همانطور که می‌دانید، پروتئین منجر به افزایش طول مدت سیری می‌شود.

     

    گرچه کاهش مصرف گوشت در ابتدای امر، مشکل به نظر می‌رسد اما به آن سختی‌ها هم که فکر می‌کنید، نیست. امروزه در بسیاری از رستوران‌ها، غذای گیاهی نیز سرو می‌شود. حتی اگر نتوانید به طور کامل از رژیم گیاهخواری پیروی کنید، باز هم می‌توانید از فواید گنجاندن مقادیر بیشتری غذاها و خوراکی‌های گیاهی در برنامه غذایی خود، بهرمند شوید.

     

    تمرکز خود را بر مصرف خوراکی‌های سرشار از مواد مغذی مثل میوه‌ها و سبزیجات، حبوبات، انواع لوبیا، عدس و لپه، غلات کامل، مغزها و دانه‌ها بگذارید. مصرف گوشت‌های به شدتفراوری‌شده را که مملو از چربی اشباع و چربی‌های ناسالم هستند، کم کنید.

     

    رژیم گیاهخواری را نمی‌توان سرخود برای خود تجویز نمود و باید حتماً زیر نظر متخصص تغذیه باشید تا دچار کمبود ویتامین‌های B12 و B9 و نیز آهن و روی و سایر مواد مغذی ضروری نشوید. همچنین متخصص تغذیه به شما می‌گوید که چگونه منابع غذایی گیاهی پروتئینی را در ترکیب با هم مصرف کنید تا به کمبود پروتئین دچار نشوید. اگر بتوانید تمام نکات را زیر نظر متخصص، رعایت کنید، رژیم گیاهخواری می‌تواند به سلامتی و کاهش وزن شما کمک کند.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.