• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • آیا می‌توان از شر چاقی ژنتیکی خلاص شد؟

  • دوشنبه، ۱۳ آبان ۱۳۹۸ بازدید 960 مدیریت
  • وقتی تمام اعضای خانواده ما چاق هستند، کاهش وزن به نظر سخت‌تر می‌رسد و سرخوردگی به سراغ ما می‌آید. سرزنش کردن ژن‌ها، اولین کاری است که انجام می‌دهیم. اما باید بدانید که ژن‌ها، تنها یکی از عوامل مؤثر بر وزن هستند و کل داستان چاقی ما ناشی از ژنتیک نمی‌باشد.

  • ما منکر این نمی‌شویم که وراثت بر روی وزن و جثه و شکل بدن تأثیر دارد. در واقع کسانی که ژن چاقی را دارند، 20 تا 30 درصد بیش از سایرین در معرض ابتلا به چاقی قرار می‌گیرند. اما راهکارهایی وجود دارند که به فرد کمک می‌کنند تا ژن‌های خود رو پشت سر گذاشته و از تناسب اندام برخوردار شود.

     

    حتی قوی‌ترین ژن‌های چاقی هم فقط 30 درصد از کل تصویر اندام شما هستند و بر روی سنگ حک نشده است که شما نمی‌توانید وزن کم کنید و اندام زیبایی داشته باشید. هم شیوه زندگی (یعنی رژیم غذایی،‌ فعالیت بدنی و ورزش و خواب) و هم محیط، نقش مهمی در تعیین اندازه دور کمر شما ایفا می‌کنند. پس به جای اینکه عزا بگیرید و خود را بابت ژن‌هایتان سرزنش کنید، بازی را به نفع خود تغییر بدهید. برای این کار باید عواملی را که تحت کنترل شما و قابل تغییرهستند را اصلاح کنید. بدین منظور به نکات زیر توجه کنید:

     

    ذهنیت خود را اصلاح کنید

    تحقیقات نشان می‌دهند که کسانی که فکر می‌کنند کنترلی بر ژن‌ها و وزن خود ندارند، هیچ تلاشی هم برای کاهش وزن،‌ اصلاح رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی خود نمی‌‌کنند. طبیعتاً با این رویه، اضافه‌وزن هم پیدا می‌کنند. هر فرد دیگری هم که باشد و اصول کاهش وزن را رعایت نکند، حتی اگر ژن چاقی هم نداشته باشد، مسلماً به اضافه‌وزن دچار می‌شود.

     

    پس حتی اگر چاقی در خانواده شما ارثی است، نباید نا امید بشوید و باید عادات یک زندگی سالم را سرلوحه خود قرار بدهید. ذهنیت اشتباه را از خود دور کرده و یک برنامه کاهش وزن را شروع کنید و دلسرد نشوید.

     

    تلاش شما باید بیش از سایر افراد باشد

    به جای فکر کردن به ژن‌ها که نمی‌توانید تغییرشان بدهید، به عواملی فکر کنید که تحت کنترل شما هستند و می‌توانید در آنها تغییر ایجاد کنید. بیشترین اثر را عادات غذایی و فعالیت بدنی ما بر روی وزن ما دارند و شما باید بر روی اینها تمرکز کنید. همچنین باید به قدرکافی بخوابید و استرس را از خود دور کنید. سایر افراد نیز باید همین رویه را در پیش بگیرند اما شما به عنوان فردی که ژن چاقی دارید، باید بیش از سایرین تلاش کنید.

     

    همچنین دقت کنید که چرا برخی تغییرات در شما بی‌اثرهستند. مثلاً اگر ورزش هوازی انجام می‌دهید و دچار توقف وزن شده‌اید و وزن شما دیگر کم نمی‌شود، بهتر است به سراغ تمرینات قدرتی بروید. لازم نیست که وزن مانکنی داشته باشید. شما باید بتوانید وزن خود را در محدوده وزن سالم و طبیعی نگه دارید که با وزن مانکنی تفاوت دارد.

     

    تعریف خود از زیبایی را بازنگری کنید

    بعضی چیزها را نمی‌توان تغییر داد. مثل اندازه لگن که از مادربزرگ خود به ارث برده‌اید یا اندازه کف دست که از عموی‌تان به شما به ارث رسیده است. در چنین مواردی شما باید آنچه که با آن متولد شده‌اید را بپذیرید و به آن به دیده تحسین نگاه کنید و نه تحقیر.

     

    فراموش نکنید که افراد زیادی در جهان هستند که با ژن چاقی متولد می‌شوند اما خیلی از آنها چاق نیستند و به الگو برای سایر افراد تبدیل شده‌اند زیرا توانسته‌اند با ورزش و رژیم کاهش وزن مناسب، به وزن دلخواه خود رسیده و ژن‌ها را مغلوب خواسته خود کنند. پس دست از تلاش برنداشته و دلسرد نشوید. شما هم می‌توانید یکی از همین الگوهای موفق باشید.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.