• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • آیا چای چربی‌سوز وجود دارد و آیا اینگونه محصولات، ضرر ندارند؟

  • دوشنبه، ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ بازدید 398 مدیریت
  • حتماً بارها با تبلیغات انواع چای چربی‌سوز برخورد کرده‌اید و یا حتی دوستانی دارید که استفاده از این نوشیدنی‌ها را برای کاهش وزن سریع و بی‌دردسر به شما توصیه می‌کنند. اما آیا این محصولات، حقیقتاً به کاهش وزن کمک می‌کنند؟ با توجه به اینکه تولیدکنندگان مدعی هستند که این محصولات،‌ کاملاً طبیعی و گیاهی هستند، مشتریان اینطور نتیجه‌گیری می‌کنند که اگر هم وزن‌شان کم نشود، حداقل ضرری هم برای‌شان نخواهد داشت. در ادامه این مطلب، می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم.

  •  

    واقعیت این است که اکثر متخصصین تغذیه و پزشکان معتقدند که دمنوش‌ها، در بهترین حالت، هیچ اثری ندارند و در بدترین حالت،‌ می‌توانند خطرناک باشند. در اینجا، به سه نکته را که باید درباره دمنوش‌ها بدانید، اشاره می‌کنیم:

     

    1 -  شاید وزن کم کنید، اما این وزن، آب است و نه چربی

    دمنوش‌ها حاوی ترکیباتی هستند که منجر به کاهش وزن سریع و موقتی می‌شوند زیرا این ترکیبات، خاصیت مدر و مسهل دارند. به عبارت دیگر، با مصرف دمنوش، مقدار زیادی از آب بدن همراه با مدفوع دفع می‌شود و فشار کار اضافه به روده‌ها تحمیل می‌شود.

     

    برخی از رایج‌ترین ترکیبات که در دمنوش‌ها یافت می‌شوند عبارتند از: سنا، ریشه ریوند چینی، سنجد تلخ، روغن کرچک، برگ قاصدک، پرک هندی و اراقیطون. همه این ترکیبات، گیاهی هستند. اما این دلیل نمی‌شود که آب بدن را تخلیه نکنند. به علاوه، مسهل‌ها می‌توانند وابستگی ایجاد کنند و با کنار گذاشتن آنها، برای روده‌ها سخت خواهد بود که حرکات طبیعی خود را داشته باشند.

     

    از اینها گذشته، وزنی که به این طریق از دست می‌رود، فقط ناشی از آب و مواد زائد بدن است و نه چربی واقعی بدن. این یعنی، وزنی که در اثر نوشیدن دمنوش کم کرده‌اید، دوباره با قطع مصرف دمنوش، بازخواهد گشت. به همین دلیل، استفاده از این محصولات توصیه نمی‌شود.

     

    2 -  کلمه "طبیعی" همیشه هم به معنی بی‌خطر نیست

    مکمل‌ها، حتی آنهایی که از ترکیبات گیاهی ساخته شده‌اند، مورد بررسی‌های کامل قرار نمی‌گیرند. کارخانجات ادعاهای اثبات‌نشده‌ای را بر روی برچسب این محصولات، قید می‌کنند. اما آنچه که بدتر است این می‌باشد که تولیدکنندگان، تمام ترکیبات موجود در محصول را در برچسب، خاطرنشان نمی‌کنند. این امر،‌ به خصوص وقتی که مکمل جهت کاهش وزن ارائه می‌شود، مثل دمنوش‌های مورد بحث ما، بیشتر اتفاق می‌افتد.

     

    برخی از دمنوش‌های کاهش وزن و مکمل‌های کاهش وزن، حاوی ترکیبات خطرناکی هستند که برخی از آنها غیرقانونی هستند. از جمله این ترکیبات می‌توان به افدرا و سیبوترین اشاره کرد که می‌توانند حمله قلبی ایجاد کنند.

     

    به همین علت، باید در برخورد با محصولاتی که ادعای کاهش وزن دارند، با احتیاط زیاد برخورد کرد. اینکه یک نوع چای، مدعی کاهش وزن بوده و حاوی ترکیبات طبیعی باشد، دلیل نمی‌شود که بی‌خطر نیز باشد.

     

    3 -  بهتر است که چای واقعی بنوشید

    چای سیاه ساده، انواع چای سفید و به خصوص چای سبز، سرشار از ترکیبی به نام EGCG هستند. این ترکیب، می‌تواند در کاهش وزن نقش داشته باشد. برخی مطالعات نشان می‌دهند که EGCG باعث انرژی‌سوزی می‌شود، شکستن چربی‌­ها را افزایش می‌دهد، تشکیل سلول‌های چربی را محدود می‌نماید و به کاهش جذب چربی در بدن، کمک می‌کند.

     

    مسلماً نوشیدن چای سبز به تنهایی به رسیدن به وزن هدف کمک نمی‌کند اما می‌تواند یک روش کمکی و جانبی به حساب بیاید. بنابراین، از نوشیدن این نوع چای‌ها در کنار یک رژیم غذایی سالم، لذت ببرید و هر روز فعالیت بدنی داشته باشید. چه به صورت سرد و چه به صورت گرم از چای استفاده کرده و در کنار آن، در صورت تمایل از آب لیموی تازه استفاده کنید زیرا ویتامین C موجود در آن، جذب EGCG را تا پنج برابر افزایش می‌دهد.

     

    اما در همین زمینه، یک استثنا را به یاد داشته باشید و آن عصاره چای سبز است. این شکل تغلیظ شده چای سبز ممکن است که اثرات برعکس مثل گیجی یا نامنظمی ضربان قلب ایجاد کند. بنابراین فقط از همان چای سبز دم‌کرده لذت ببرید.

     

    برگرفته از:   www.prevention.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.