تهیه سالاد کار بسیار سادهای به نظر میرسد. کافیست که مواد را که برخی خام و برخی پخته هستند با هم در ظرف ریخته و مخلوط کنید و سپس سس مورد علاقه خود را به آن اضافه نمایید. اما حقیقت این است که تهیه سالاد بینقص آنقدرها هم کار سادهای نیست و بسیاری از ما دچار اشتباهات مشابه و رایجی در تهیه سالاد میشویم. اگر میخواهید سالادی مغذی و خوشمزه داشته باشید، به نکاتی که در ادامه مطلب به آنها میپردازیم، دقت کنید.
عدم شستشو و خشک کردن سبزیجات سالاد
باید سبزیجات مورد استفاده در سالاد را با آب خیلی سرد و خنک بشویید و سپس با کمک سالاد ایسپینر آنها را خشک کنید. شستشو به لحاظ بهداشتی اهمیت بسیار زیادی دارد. اما خشک کردن نیز به همان اندازه مهم است زیرا مانع از پلاسیدگی سبزیجات سالاد میشود.
استفاده از سس فراوان
سبزیجات سالاد معمولاً ظریف هستند و ریختن سس فراوان بر روی آنها باعث میشود که وزن سس روی آنها فشار آورده و تازگی و طراوت سبزیجات را بگیرد. مقدار کمی سس کافیست تا طعم خوبی به سالاد بدهد. یک فوت کوزهگری در تهیه سالاد این است که قبل از ریختن سس روی سالاد، کمی نمک و فلفل بر روی آن بپاشید. به این ترتیب سالاد شما طعم گرفته و نیاز کمتری به سس پیدا میکند. سپس کمی سس را نه بر روی سالاد که در اطراف سالاد و دور کاسه سالاد بریزید. قبل از اینکه کل سس را روی سالاد خالی کنید، ابتدا کمی از سالاد را بچشید تا بیمحابا و بدون دلیل به آن سس اضافه نکنید.
سس را زودتر از موعد روی سالاد نریزید
سس را وقتی به سالاد اضافه کنید که میخواهید شروع به خوردن سالاد کنید، نه بلافاصله بعد از آماده شدن سالاد که ممکن است بین آمادهسازی و خوردن آن فاصله زیادی بیفتد. تنها استثنا در این مورد، سالاد کیل یا سالاد کلمپیچ است. زیرا برگهای کیل، زمخت هستند و اگر چند ساعت قبل از خوردن به آن سس اضافه کنید، مزه آن بهتر میشود.
اضافه کردن پروتئین خستهکننده همیشگی به سالاد
از آنجایی که سینه مرغ بدون استخوان و بدون پوست، سرشار از پروتئین و کمچرب است، بسیاری از افراد از آن به عنوان بخش پروتئینی سالاد استفاده میکنند. اما سینه مرغ نباید تنها منبع پروتئین سالاد شما باشد. از ران مرغ بدون استخوان و پوست هم میتوانید استفاده کنید. تخممرغ آبپز نیز گزینه مناسب دیگری است. ماهی تن، سالمون یا میگو را نیز میتوانید به سالاد اضافه کنید. نخود و انواع لوبیا نیز طعم خوبی به سالاد میدهند.
صرفاً از سبزیجات خام استفاده میکنید
سبزیجات خام تنها گزینههای مناسب برای سالاد نیستند. شما میتوانید از سبزیجات برشته، گریلشده و بخارپز نیز در تهیه سالاد استفاده کنید. سبزیجات پخته، بافت متفاوتی به سالاد داده و حتی طعم آن را بهتر میکنند و در ضمن به همان میزان سبزیجات خام به سالاد شما غنایی از مواد مغذی میدهند. میتوانید ترشیجات را نیز به سالاد اضافه کنید که هم طعم اسیدی به آن میدهند و هم پروبیوتیکهای موجود در آنها برای سلامتی باکتریهای مفید روده، مناسب است.
پنیر زیادی در سالاد میریزید
پنیر این حسن را دارد که هم نمک سالاد را بیشتر میکند و هم چربی و پروتئین موجود در آن ما را برای مدت طولانیتری سیر نگه میدارد. اما زیادهروی در استفاده از پنیر در سالاد، باعث بالا رفتن مقدار چربی اشباع سالاد میشود که برای سلامتی قلب و نیز سلامتی عمومی، مضر است. پس در افزودن پنیر، حد متعادل را رعایت کنید. پنیر فتا یا پنیر بز، گزینههای خوبی برای سالاد هستند.
استفاده همیشگی از سسهای خامهای
اگر از سسهایی مثل سس هزارجزیره لذت میبرید، بهتر است که میزان مصرف متعادل را رعایت کنید. سسهای خامهای حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع هستند و سدیم زیادی نیز دارند که به خصوص برای کسانی که در معرض خطر ابتلا به پرفشاری خون هستند، بسیار مضرند. به جای این نوع سسها از سرکه، روغن زیتون و آب لیمو برای طعم دادن به سالاد خود استفاده کنید.
زیادهروی در اضافه کردن سایر مخلفات
مخلفاتی مثل مغزها، دانهها و میوههای خشک، طعم و مواد مغذی بیشتری به سالاد اضافه میکنند. اما افزودن بیش از حد آنها به سالاد باعث افزایش محتوای انرژی سالاد میشود و اگر هدف شما از خوردن سالاد، کمک به کاهش وزن است، این هدف شما برآورده نمیشود. بنابراین کافیست که فقط یک قاشق غذاخوری از این مخلفات را به سالاد خود اضافه نمایید تا هم طعم بهتری پیدا کند و هم زیادهروی نکرده باشید.
برگرفته از: blog.myfitnesspal.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]