همانطور که اکثر ما میدانیم، پروبیوتیکها و پریبیوتیکها برای سلامتی رودهها بسیار مفید هستند و سلامتی دستگاه گوارش نیز به نوبه خود به کاهش وزن کمک میکند. اما شاید تا کنون درباره پستبیوتیکها نشنیده باشید.
پستبیوتیکها انواعی از متابولیتهای غیر زنده اما ضروری هستند که توسط میکروبهای روده و طی فرایند تخمیر ایجاد میشوند. قبل از اینکه با پستبیوتیکها آشنا شوید باید شناخت کافی از پریبیوتیکها و پروبیوتیکها داشته باشید.
پریبیوتیکها، خوراکیهایی هستند که مصرف آنها باعث رشد باکتریهای مفید در روده میشود. این خوراکیها سرشار از پروبیوتیها هستند که میکروبهای زنده مفیدی هستند که مانند کارگرانی در روده عمل کرده و فواید زیادی برای سلامتی دارند، از هضم و ایمنی بدن گرفته تا تقویت سلامتی ذهنی و بهبود خلق و خو. بنابراین پروبیوتیکها برای رشد به پریبیوتیکهانیاز دارند (پریبیوتیکها، غذای پروبیوتیکها هستند).
و اما پستبیوتیکها، موادی هستند که در اثر فعالیت پروبیوتیکها در روده به وجود میآیند و چه خوب که این اتفاق میافتد زیرا وجود آنها بسیار مفید است.
فواید پستبیوتیکها برای سلامتی
ما به مطالعات بیشتری برای شناخت پستبیوتیکها نیاز داریم اما با توجه به یافتههایی که تاکنون درباره آنها به دست آمده است، پستبیوتیکها به تقویت دستگاه ایمنی بدن، سلامتی دستگاه گوارش و حفظ تعادل میکروبهای روده، کمک میکنند.
پستبیوتیکها میتوانند علائم بیماریهایی نظیر سندرم روده تحریکپذیر را کاهش بدهند. مطالعات بر روی موشهای آزمایشگاهی نیز حاکی از آن است که پستبیوتیکها قادر به جلوگیری از ابتلای موشهای آزمایشگاهی به دیابت نوع 2 هستند. شاید علت این امر، اثر پستبیوتیکها بر افزایش اثر انسولین باشد.
پستبیوتیکها از طریق فعالسازی واکنش ضد التهاب در بدن، قدرت ایمنی بدن را بالا میبرند. برخی تحقیقات نشان میدهند که مصرف باکتریهای ناشی از فرایند تخمیر (مثل پستبیوتیکها)، در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو، عملکرد دستگاه گوارش را در آنها بهبود میبخشد. به عبارتی، هر شخصی که به مشکلات گوارشی مبتلا است میتواند از پستبیوتیکها بهره ببرد.
البته فواید پستبیوتیکها از فردی به فرد دیگر میتواند متفاوت باشد و بستگی به وضعیت باکتریهای روده هر فرد دارد. باکتریهای روده افراد با یکدیگر تفاوت دارد و نمیتوان انتظار داشت که مصرف پستبیوتیکها در همه افراد، اثرات مشابه داشته باشد.
چگونه پستبیوتیکها را تأمین کنیم؟
اگر از خوراکیهای سرشار از پریبیوتیک که منبع تغذیه باکتریهای پروبیوتیک هستند، استفاده کنید، در بدن شما پستبیوتیک تولید میشود. به عبارتی، خوراکیهایی مثل جیکاما، موز نارس، سیب، حبوبات، گندم کامل، جو دو سر، جو، کاکائو و تخم کتان که منابع غذایی پریبیوتیکها هستند، در بدن ما، مولد پستبیوتیکها هستند. سایر منابع بسیار خوب پروبیوتیکها، ماست یونانی، کفیر و غذاهای تخمیری مثل میسو، توفو و کیمچی میباشند.
فراموش نکنید که پستبیوتیکها بخش مهمی از یک دستگاه گوارش سالم را تشکیل میدهند و نقش مهمی در حفظ سلامتی و پشتیبانی از سیستم ایمنی بدن دارند. اما هنوز نمیتوان به طور دقیق نحوه اثر آنها را مشخص کرد و نیاز به تحقیقات وسیعتری در این زمینه میباشد. پس تا میتوانید از پریبیوتیکها و پروبیوتیکها استفاده کنید تا در بدن شما پستبیوتیک، تولید شده و دستگاه ایمنی بدن شما تقویت و سلامتی شما حفظ شود.
برگرفته از: blog.myfitnesspal.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]