میدانیم که تنهایی برای سلامتی ما مضر است. انزواطلبی با افزایش خطر بیماری قلبی و سکته، کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن و حتی مرگ زودرس همراه است. با توجه به شیوع ویروس کرونا، انزوا و تنهایی وسعت بیشتری هم به خود گرفته است. جالب است که بدانید تنهایی بر روی وزن نیز اثرات منفی دارد. با هم نگاهی به اثر تنهایی بر بالا رفتن وزن، میاندازیم.
1 - پناه بردن به غذا در دوران تنهایی
تنهایی باعث افزایش هوسهای غذایی میشود. یکی از عوامل تحریککننده در پرخوری احساسی، تنهایی و انزوا است. غذا اغلب به عنوان وسیلهای برای از بین بردن یا تسکین احساسات منفی به کار گرفته میشود. اما این تسکین، موقتی است و ریشه اصلی احساسات منفی شما را رفع نمیکند. به این ترتیب فرد دوباره دچار احساسات منفی خود شده و مجددا به غذا روی میآورد و این چرخه معیوب دائم تکرار شده و منجر به افزایش وزن و چاقی میشود.
2 - عدم معاشرت با تیم پشتیبانی کاهش وزن
در روزهای قرنطینه و یا انزواطلبی به هر دلیل، ارتباط ما با مربی ورزشی و مشاور تغذیه و همچنین دوستانی که با ما در مسیر کاهش وزن، همراه هستند، به حداقل میرسد. این کاهش ارتباط با پشتیبانانی که همیشه مایه دلگرمی ما بودهاند، میتواند بر اراده و برنامهریزی ما اثر منفی بگذارد. مگر اینکه انقدر متکی به خود و ثابت قدم باشیم که این موارد بر روی برنامه ما اثر خاصی نگذارد.
3 - اهداف وزنی ما ممکن است به نظر چالشبرانگیزتر و کماهمیتتر جلوه کنند
کسانی که احساس تنهایی میکنند، رفتاری متفاوت از سایر افراد دارند. در بسیاری از موارد، کارهایی که برای دیگران چندان مشکل به نظر نمیرسند، برای یک فرد تنها، طاقتفرسا به نظر میرسد. همچنین تنهایی باعث میشود که فرد دیگر نسبت به آرزوها و سلامتی خود احساس تعهد کافی نداشته باشد و به آنها بیتوجه شود و یا فرد انقدر غم مسائل دیگر را داشته باشد که کاهش وزن برای او یک اولویت و مسأله مهم تلقی نشود.
کاهش ارتباطات اجتماعی باعث میشود که از عوامل انگیزهبخش برای کاهش وزن هم دور شویم. مثلا اگر قبل از انزوا، برای جایزه دادن به خود برای کاهش وزن، لباس میخریدیم یا یک کار تفریحی انجام میدادیم، دیگر در دوران قرنطینه و انزوا، کمتر به خودمان چنین جوایزی میدهیم و این ممکن است روی انگیزه ما اثر منفی بگذارد. برخی از افراد به شوق همین جایزهها مسیر کاهش وزن را دنبال میکنند و اگر این جوایز و تشویقها نباشند، ممکن است کاهش وزن را رها کنند.
4 - عدم وجود انگیزه باعث سر بر آوردن مجدد عادات ناسالم قبلی میشود
همانطور که گفته شد افراد تنها و منزوی از انگیزه کمتری برخوردار بوده و عزت نفس کمتری برای خود قائل هستند. به این ترتیب فرد کم کم زمانی به خود میآید که عادات ناسالم قبل را مجددا وارد زندگی خود کرده است. تنهایی، استرس را بیشتر میکند و همانطور که گفته شد فرد به جای اینکه برای رفع استرس از دوستان خود کمک بگیرد، به غذا پناه میبرد.
بنابراین سعی کنید که فردی تنها و منزوی نباشید و بدین منظور از مشاور روانشناس کمک بگیرید. همچنین در طول دوران قرنطینه رابطه خود با دوستان و تیم پشتیبانی خود را به صورت مجازی همچنان حفظ کنید و اجازه ندهید که تنهایی شما را احاطه کرده و به خود عادت بدهد. از سرگرمیهای خانگی مثل خاندن کتاب، گوش سپردن به موسیقی شاد و ورزش در منزل هم غافل نشوید.
برگرفته از: blog.myfitnesspal.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]