• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • راهکارهایی برای حفظ انگیزه ورزشی

  • یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ بازدید 724 مدیریت
  • ما برای دوستیابی به باشگاه ورزشی نمی‌رویم و هدف اصلی ما تناسب اندام و سلامتی است. اما اگر بتوانیم در باشگاه دوستانی نیز پیدا کنیم، اشتیاق ما برای رفتن به باشگاه، بیشتر می‌شود و انگیزه ورزشی ما افزایش پیدا می‌کند و هیجان ورزش بیشتر می‌شود.

  •  

    وقتی که هر روز از یک وسیله ورزشی استفاده کنیم، هر روز همان حرکات سابق را انجام بدهیم و هیچ همصحبتی هم نداشته باشیم، پس از مدتی دچار دلزدگی می‌شویم و کار به جایی می‌رسد که فقط می‌خواهیم زودتر زمان جلسه ورزشی به پایان برسد و ما از باشگاه فرار کنیم. در زندگی و طبیعتاً در ورزش، تنوع یک چاشنی ضروری محسوب می‌شود تا انگیزه و اشتیاق ما را حفظ کند. هم جسم و هم روح ما به ایجاد تنوع نیاز دارد.

     

    در اینجا به ۴ دلیل برای اینکه لازم است از حقه‌هایی برای حفظ انگیزه ورزشی استفاده کنید، اشاره می‌کنیم:

     

    از حقه آش شله قلمکار استفاده کنید

    اکثر ما بنده عادت هستیم. برای اینکه بتوانیم انگیزه ورزشی خود را حفظ کنیم، لازم است که نه تنها در زمان و مکان انجام ورزش تغییراتی ایجاد کنیم، بلکه در نوع ورزش نیز باید تنوع به خرج داد. اگر از DVD ورزشی استفاده می‌کنید شاید وقت آن رسیده که DVD جدیدی را امتحان کنید. اگر از یک وسیله ورزشی خاص استفاده می‌کنید، حال به سراغ یک وسیله دیگر بروید. اگر صبح‌ها ورزش می‌کنید، مدتی هم عصرها ورزش کنید. حتی می‌توانید باشگاه خود را تغییر بدهید. یا حتی به جای باشگاه به استخر بروید.

     

    تنوع، بهترین فرم بدن شما را به شما نشان می‌دهد

    حتی قهرمانان ورزشی که در یک زمینه ورزشی خاص فعالیت دارند نیز تنوع را در برنامه ورزشی روزانه خود حفظ می‌کنند تا بدن خود را در بهترین شکل نگه دارند. بدن ما مثل یک ماشین هوشمند می‌ماند. وقتی که یک سرعت خاص را بر روی تردمیل تنظیم می‌کنید، در ابتدا برای شما با چالش همراه است اما بعد از مدتی دیگر مانند سابق بدن و عضلات را به چالش نمی‌کشد.

     

    بنابراین باید سرعت و شیب دستگاه را مرتب تغییر بدهید تا همه عضلات بدن شما از همه زوایا درگیر فعالیت شوند. به این ترتیب، بدن دچار شوک شده و در پاسخ به چالش‌های جدید، قوی‌تر و متناسب‌تر می‌شود. اجازه ندهید که بدن شما به ورزشی که انجام می‌دهید، عادت کرده و همیشه در انجام حرکات، تنوع و تفاوت ایجاد کنید.

     

    انجام حرکات جدید، اعتماد به نفس شما را بالا می‌برد

    بسیاری از افراد از عدم اعتماد به نفس رنج می‌برند. بخشی از این عدم اعتماد به نفس به وزن و ظاهر بدن افراد مرتبط است. ورزش یکی از بهترین گزینه‌ها برای افزایش اعتماد به نفس است. وقتی که پیشرفت خود را در اثر ورزش می‌بینید، حتی دیگر مهم نیست که عدد ترازو چه رقمی را به شما نشان می‌دهد یا دیگران چه نظری درباره شما دارند. ورزش از ما یک شخصیت قوی و محکم می‌سازد.

     

    حتی اگر در هر قدم جدیدی که در ورزش برمی‌دارید، ناپخته به نظر برسید و یا حرفه‌ای، آنچه متضمن موفقیت شماست، تلاش، شکست اما تلاش مجدد، موفقیت، یادگیری و حس با اراده و پشتکار داشتن است.

     

    اگر به تعهدات ورزشی خود پایبند هستید از خود بپرسید که آیا کاری که انجام می‌دهید، حقیقتاً برای شما مفید بوده و شما را به اهداف خود می‌رساند؟ اگر چنین نیست، لازم است که در تعهدات خود تجدید نظر کنید و دست به اصلاح بزنید. وقتی که صحبت از ورزش می‌شود، ایجاد تغییر، به هیچ کس صدمه نمی‌زند. در حقیقت می‌تواند بسیار هم سازنده و مفید باشد.

     

    برگرفته از:   www.sparkpeople.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.