• امروز :
  • بلاگ
  • سالم‌ترین روغن برای پخت و پز، کدام روغن است؟

  • شنبه، ۰۸ آذر ۱۳۹۹ بازدید 40 مدیریت
  • روغن‌های پخت، از نظر نوع مواد مغذی موجود در آنها، طعم و نقطه دود آنها با یکدیگر تفاوت دارند و به همین دلیل به برنامه غذایی شما تنوع می‌دهند. در اینجا درباره ۵ نوع روغن پخت و مقایسه آنها با هم صحبت می‌کنیم.

  •  

    روغن آووکادو

    این روغن مانند روغن زیتون سرشار از اسید اولئیک است که برای سلامتی قلب مفید می‌باشد. این روغن همچنین حاوی مقادیر زیادی ویتامین E است که یک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی می‌باشد. سعی کنید برای اینکه از فواید آن به بهترین نحو بهرمند شوید از روغن آووکادو که تصفیه نشده و تحت فشار سرد قرار گرفته است، استفاده کنید.

     

    روغن آووکادو نقطه دود بالاتری نسبت به روغن زیتون دارد و از این جهت برای پخت در حرارت‌های بالا مناسب‌تر است. روغن آووکادو طعم دلپذیری دارد و لذا یک روغن بسیار مناسب برای سالاد محسوب می‌شود.

     

    روغن کانولا

    این روغن تحت فرایندهای شدید شیمیایی قرار می‌گیرد که بر روی کیفیت اسید چرب اثر گذاشته و مواد مغذی آن را کاهش می‌دهد. البته حاوی هم چربی‌های تک‌ زنجیره و هم چربی‌های چند زنجیره مفید می‌باشد. همچنین دارای مقادیر زیادی اسید لینولئیک که اسید چربی امگا ۶ می‌باشد، است.

     

    گرچه امگا ۶ مهم است اما اگر مقدار مصرف آن از مصرف امگا ۳ بیشتر باشد باعث بروز التهاب در بدن می‌شود. متأسفانه در برنامه غذایی اکثر ما، مقدار امگا ۶ بسیار بیشتر از امگا ۳ است و شاید علت آن این باشد که روغن کنولا در تولید بسیار از فراورده‌های غذایی کارخانه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

     

    روغن کانولا نقطه دود بالایی دارد و می‌توان از آن در حرارت‌های بالا استفاده کرد. با توجه به اینکه طعم ملایم و طبیعی دارد می‌توان از آن در روش‌های پخت مثل سرخ کردن سریع، گریل کردن و پختن استفاده نمود.

     

    روغن نارگیل

    برخلاف سایر روغن‌های پخت که تا کنون درباره آنها صحبت شد، روغن نارگیل حاوی چربی‌های مضر اشباع است. به همین دلیل در دمای اتاق حالت جامد دارد. البته این چربی اشباع، کمی با چربی اشباع موجود در فراورده‌های حیوانی مثل کره تفاوت دارد. بخشی از چربی اشباع روغن نارگیل از نوع متوسط زنجیره‌ای به نام اسید لائوریک است. این چربی خیلی سریع جذب بدن شده و می‌توان از آن برای تأمین انرژی در مواقع اضطراری استفاده کرد.

     

    مطالعات زیادی حاکی از آن هستند که روغن نارگیل باعث افزایش چربی مضر خون یعنی LDL تری‌گلیسرید می‌شود و سلامتی قلب را به خطر می‌اندازد. روغن نارگیل فاقد مقادیر قابل توجهی ویتامین، مواد معدنی و سایر درشت‌مغدی‌ها است. بنابراین نباید از آن در همه موارد پخت و پز استفاده کرد و می‌توان هر از گاهی در سرخ کردن سبزیجات یا به عنوان جایگزینی برای کره در دستور تهیه برخی غذاها استفاده نمود.

     

    روغن زیتون

    این روغن منبع خوب ویتامین‌های E و K است که برای اولی برای سلامتی قلب و دومی برای استخوان‌ها مفید هستند. روغن زیتون فرابکر کمترین میزان فرایند را داشته است و لذا از همه انواع روغن زیتون، مغذی‌تر است زیرا محتوای آنتی‌اکسیدان آن بیشتر می‌باشد. همچنین بهترین طعم را دارد. روغن زیتون منبع خوب چربی‌های تک‌زنجیره به خصوص اسید اولئیک است که برای سلامتی قلب و عروق، کاهش التهاب و نیز کاهش LDL و کلسترول مفید می‌باشد. به نظر می‌رسد که رژیم مدیترانه‌ای که در آن از روغن زیتون زیاد استفاده می‌شود در کاهش خطر سرطان سینه نقش داشته باشد.

     

    نقطه دود روغن زیتون به قدری است که می‌توان از آن در پخت با درجه حرارت متوسط استفاده کرد و نه در پخت با درجه حرارت بالا. همچنین از روغن زیتون می‌توان در سالاد استفاده کرد.

     

    روغن آفتابگردان

    منبع بسیار عالی ویتامین E می‌باشد و نیز سرشار از اسیدهای چرب چندزنجیره است. مانند روغن کانولا، روغن آفتابگردان نیز مقدار زیادی اسید چرب امگا ۶ دارد و اگر به طور مکرر مصرف شود منجر به بروز التهاب در بده خواهد شد. البته در آن اسید اولئیک نیز وجود دارد که برای سلامتی قلب مفید می‌باشد. نقطه دود این روغن به قدری است که می‌توان از آن در حرارت‌های بالا استفاده کرد. طعم آن نیز ملایم می‌باشد.

     

    کلام آخر

    اگر به دنبال مغذی‌ترین روغن می‌گردید، روغن زیتون یکی از سالم‌ترین روغن‌هاست. اما همیشه باید تنوع را در رژیم غذایی رعایت کرد.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



اهمت وزن کردن غذاها
بلاگ
دوشنبه، ۲۹ دی ۱۳۹۹

ترازو یکی از ابزار مفید برای کمک به برنامه کاهش وزن و رسیدن به وزن دلخ [...]

سیب یا موز؟ کدام سالمتر است؟
بلاگ
شنبه، ۲۷ دی ۱۳۹۹

بعضی از افراد از خوردن میوه پرهیز می‌کنند چون به آنها گفته شده است که [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.