هم خواب و هم خوراک بر روی هم اثرات متقابل دارند. کم خوابی منجر به پرخوری در روز بعد میشود. از سوی دیگر، عادات غذایی شما نیز بر روی کیفیت و کمیت خواب شما اثر دارند. غذاهای چرب و شیرنیجات، تنها عوامل اختلال درخواب نیستند و عادات غذایی دیگری نیز در این مورد نقش ایفا میکنند که در ادامه مطلب به آنها میپردازیم.
3 تا 4 ساعت قبل از خواب وعده غذایی سنگین میخورید
غذا خوردن، دمای هسته بدن را بالا میبرد. برای یک فرد عادی 2 تا 3 ساعت طول میکشد تا تمام غذایی که خورده است را هضم کند. به همین دلیل نباید با شکم پر مهیای خواب شوید زیرا خواب شما را به خصوص اگر پرخوری کرده باشید به شدت مختل میکند.
همچنین شما نیاز به این دارید که دمای هسته بدن را پایین بیاورید تا بتوانید بخوابید. بنابراین 3 تا 4 ساعت مانده به خواب، غذای سنگین نخورید. البته میتوانید از میانوعده کوچک و بسیار سبک قبل از خواب استفاده کنید.
نزدیک به زمان خواب از خوردن غذاهای تند و ادویهدار پرهیز کنید
غذاهای تند و پرادویه نه تنها مانع از خواب شما میشوند بلکه باعث میشود که حتی اگر به خواب هم بروید با کوچکترین محرک از خواب بپرید و این تجربه ناخوشایند ممکن است بارها در طول خواب اتفاق بیفتد.
بعد از غذا از مصرف کافئین دوری کنید
کافئین مثل یک مخدر میماند که با ترکیبات شیمیایی مغز به نام آدنوزین، تداخل ایجاد میکند. تجمع آدنوزین در مغز باعث خوابآلودگی میشود. اما کافئین اثر آدنوزین را در مغز مسدود میکند و در نتیجه خوابیدن را مشکل مینماید.
نزدیک زمان خواب از خوردن شکلات پرهیز کنید
شکلات هم مانند قهوه حاوی کافئین است و همانطور که گفته شد بر روی خواب اثر سوء دارد.
از خوردن غذاهایی که باعث سوزش سر دل در شما میشوند اجتناب کنید
برخی از غذاها سوزش سر دل را تحریک میکنند. وقتی هم سوزش سر دل داشته باشید، خواب راحت از شما سلب میشود و باعث میشودکه بارها در طول شب از خواب بپرید. با توجه به تجربه خودتان باید ببینید که کدامیک از غذاها این مشکل را در شما ایجاد میکنند و از خوردن آنها در زمان نزدیک به خواب صرفنظر کنید.
نوشیدن چای نادرست
برخی از خوراکیهای خاص به شما کمک میکنند که خواب راحتتری داشته باشید. از جمله این خوراکیها، چای بابونه است که خاصیت آرامشبخش و ضد اضطراب دارد. اما برخی از افراد از چای حاوی کافئین استفاده میکنند که خواب را مختل میکند.
فکر میکنید که نوشیدن شیر باعث خواب بهتر میشود
شیر حاوی اسید آمینهای به نام تریپتوفان است که تولید ملاتونین را در بدن افزایش میدهد و در نتیجه نوشیدن شیر به صورت گرم در برخی از افراد به خواب آنها کمک میکند. اما این مورد درباره همه افراد مؤثر واقع نمیشود. پس بستگی به خودتان دارد که چه تجربهای از نوشیدن شیر دارید.
برخی داروها با خواب تداخل ایجاد میکنند
به عنوان مثال داروهای پرفشاری خون، کلسترول بالا و دیابت از جمله این داروها هستند. در این صورت باید با پزشک مشورت نمایید تا برنامه دارویی مناسبی برای شما تدارک ببیند که خواب شما را مختل ننماید.
برگرفته از: www.eatthis.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]