• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • عدم توانایی در ایستادن بر روی یک پا، نشانه چیست؟

  • یکشنبه، ۲۹ دی ۱۳۹۸ بازدید 1480 مدیریت
  • شاید به نظر کار چندان با اهمیتی نیاید اما حفظ تعادل بدن، به اندازه انجام کامل و صحیح تمرینات هوازی و استقامتی، مهم است. چهار ستون بدن باید قوی و محکم باشد تا بتوان حرکات ورزشی را به درستی انجام داده و از بروز آسیب‌های ورزشی جلوگیری کرد. قدرت حفظ تعادل ما با بالا رفتن سن کاهش پیدا می‌کند. بدین ترتیب وقتی که فرد سعی می‌کند روی یک پا بایستد، حفظ تعادل برای او سخت‌تر می‌شود و حتی در زمان راه رفتن بر روی سطوح ناصاف هم فرد را با مشکل مواجه می‌کند.

  •  

    اما این مشکل فقط مختص افراد مسن نیست و شامل حال کسانی هم که فعالیت بدنی نداشته و یکجانشین و پشت میزنشین هستند، می‌شود. این موضوع به مرور زمان باعث افزایش احتمال آسیب‌های بدنی در فرد می‌شود. اگر شما هم نمی‌توانید در هنگام ایستادن بر روی یک پا، تعادل خود را حفظ کرده و به جلو و عقب و طرفین تاب می‌خورید، باید با انجام حرکاتی، به تقویت عضلات و افزایش تعادل بدن خود اقدام کنید.

     

    اگر در زانوی خود احساس درد می‌کنید

    در این صورت عضلات کپل و باسن شما ضعیف هستند. عضلات باسن نقش مهمی در حفظ تعادل در هنگام پیاده‌روی، دویدن و یا ایستادن بر روی یک پا ایفا می‌کنند. ضعیف بودن این عضلات باعث می‌شود که بر روی هر پایی که ایستاده‌اید، به سمت دیگر بدن متمایل شده و نتوانید صاف بایستید. به این ترتیب بر روی زانوی شما فشار وارد می‌شود.

     

    یکی از حرکات ورزشی مفید برای تقویت این عضلات،‌ حرکت پلانک جانبی است. ابتدا از پلانک ساده جانبی شروع کنید. مراحل انجام این حرکت به قرار زیر است:

     

    1 -  به پهلو دراز بکشید. آرنج را روی زمین بگذارید تا بالاتنه شما را پشتیبانی کند.

     

    2 -  زانوها را خم کرده و پاها را در پشت بدن قرار بدهید.

     

    3 -  باسن را از زمین بلند کرده و بالا ببرید. بدن شما باید به صورت یک خط صاف قرار بگیرد.

     

    4 -  به مرور که انجام این حرکت برای شما آسان شد، می‌توانید پاها را صاف کنید و در هنگام بالا بردن باسن،‌ باید ران‌ها و ساق پا را نیز از روی زمین بلند کنیدو فقط از مچ پا به پایین روی زمین قرار گرفته باشد. دقت کنید که بدن شما باید مثل یک خط صاف باشد.

     

    اگر در مچ پا احساس لغزش می‌کنید

    در این صورت عضلات مچ پای شما ضعیف هستند و این یکی از دلایلی است که باعث می‌شود، نتوانید روی یک پا بایستید. کف پا از سه نفطه با زمین در تماس است: عضله گرد زیر انگشت شست پا، عضله گرد زیر انگشت کوچک پا و پاشنه پا. شما باید این سه عضله کوچک را تقویت کنید تا مشکل لرزش مچ پا حل شود. بدین منظور این حرکت را انجام بدهید:

     

    1 -  بایستید و پاها را به اندازه عرض کپل از هم باز کنید.

     

    2 -  پای راست را ستون قرار داده و زانوی را کمی خم کنید.

     

    3 -  پای چپ را به تدریج و به آرامی در پشت سر خود بلند کرده و دراز کنید طوری که بالاتنه شما مثل الاکنگ شود.

     

    4 -  وقتی که پای چپ و بالاتنه شما کاملاً موازی با زمین شد، با انقباض عضلات باسن و راه پای راست، پای چپ را به جای اول خود بازگردانده و بایستید.

     

    5 -  همین حرکت را برای سمت دیگر بدن نیز تکرار کنید.

     

    اگر بدن‌تان خیلی به جلو خم می‌شود

    این مورد به دلیل عادت بدن شما به ایستادن و نشستن نادرست به مدت طولانی است. یکجانشینی و عدم درست نشستن یا درست راه رفتن باعث می‌شود که سر به جلو افتاده و شانه‌ها به سمت جلو گرد شوند. این مشکل در میان بسیاری از مردم شایع است و بر روی تعادل حرکتی فرد اثر منفی می‌گذارد. برای حل این مشکل در کنار اینکه باید فعالیت بدنی بیشتری در طول روز داشته و یکجانشین به مدت طولانی نباشید،  می‌توانید از حرکت زیر نیز کمک بگیرید:

     

    1 -  بر روی یک صندلی نشسته و پاها را به اندازه عرض کپل از هم باز کنید. کف پاها باید روی زمین باشد.

     

    2 -  دست‌ها را در پشت گردن خود گذاشته و آرنج‌ها را به سمت سقف بالا ببرید.

     

    3 -  در حین انجام عمل دم، چانه با بلند کرده و سینه را بالا بدهید. کمی به عقب خم شده و آرنج‌ها را به سمت عقب بدن خود ببرید.

     

    4 -  سپس در حین عمل بازدم، ستون فقرات را به جای طبیعی خود بازگردانید، چانه و گردن را نیز در حالت طبیعی قرار بدهید.

     

    برگرفته از:   www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.