همه ما میدانیم که سلامتی جسمی و ذهنی ما با هم در ارتباط است. اما شاید ندانید که آنچه که میخوریم نیز بر ذهن و احساسات ما اثر میگذارد. برخی از غذاها باعث تسکین اضطراب و افسردگی میشوند و برخی دیگر، این مشکلات را تشدید میکنند. همه اینها هم نتیجه اثر غذا بر روی میکروبهای طبیعی موجود در روده است که نقش اساسی در وضعیت احساسی ما، آن هم در مقیاسی بسیار وسیع، ایفا میکنند. شاید ندانید که در حدود 95 درصد از گیرندههای سروتونین که در ما احساس سرخوشی ایجاد میکند در آستر روده جای دارند. در ادامه به خوراکیهایی که خلق و خوی شما را بهتر میکنند، میپردازیم.
بادام هندی
بادام هندی سرشار از عنصر روی (Zn) است که خاصیت کاهنده اضطراب دارد. گوشت گاو و زرده تخممرغ نیز مملو از عنصر روی هستند و همین خاصیت را دارند.
جوانه بروکسل
خیلی از ما از فیبر خوراکی غافل میشویم. فیبر در جوانه بروکسل و انواع میوهها و سبزیجات و غلات کامل یافت میشود و وجود آن برای افزایش میزان باکتریهای مفید روده، لازم است.
ماهی سالمون آزاد
اسیدهای چرب امگا 3 علاوه بر اینکه در سلامتی و زیبایی، مثل درخشندگی مو و سلامتی قلب، نقش دارند، به کاهش اضطراب نیز کمک میکنند. انواع ماهی مثل سالمون و ساردین این خاصیت را دارند که سرشار از امگا 3 هستند. دانه چیا نیز از منابع غذایی بسیار خوب امگا 3 است.
آووکادو
خوراکیهایی که مملو از ویتامینهای B هستند، مثل آووکادو و بادام، به تولید انتقالدهندههای عصبی مثل سروتونین در بدن کمک میکنند و از این طریق باعث بهبود خلق و خو میشوند. کمبود ویتامینهای B، مثل کمبود تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین، با افزایش اضطراب در برخی از افراد همراه است.
شکلات تیره
شکلات تیره حاوی ترکیبات فلاونوئید است که خاصیت آنتیاکسیدانی دارند و برای عملکرد مغز بسیار مفید میباشند. همچنین به واکنش ما نسبت به استرس، کمک میکنند. از ترکیب آووکادو و شکلات تیره میتوانید پوره خوشمزهای تهیه کنید که خاصیت ضد اضطراب بالایی دارد.
توتها
شاهتوت، توتفرنگی، کرنبری، تمشک و بلوبری، همگی مملو از آنتیاکسیدان هستند. از آنجایی که اضطراب با کمبود آنتیاکسیدان در بدن در ارتباط است، لازم است که میزان آنتیاکسیدان غذای خود را بالا ببریم تا به کمبود آن دچار نشویم.
زردچوبه
ادویهجاتی مثل زردچوبه که حاوی ترکیب فعالی به نام کورکومین است، به تقویت DHA موجود در مغز که با اضطراب مبارزه میکند، کمک مینماید. شما میتوانید زردچوبه را به راحتی به انواع نوشیدنیها و غذاها اضافه کنید. زنجبیل نیز همین خاصیت را دارد.
مرکبات
میوهها و سبزیجاتی ک ه دارای رنگهای درخشنده هستند معمولا از جمله منابع بسیار خوب ویتامین C محسوب میشوند، مثل فلفل دلمهای و پرتقال. این اقلام خوراکی، التهاب را در بدن کاهش داده و ترشح ترکیباتی مثل دوپامین را که باعث احساس سرخوشی و شادی در مغز میشود، افزایش میدهند.
چای سبز
مشابه آنچه که درباره مرکبات گفته شد، چای سبز نیز حاوی نوعی اسید آمینه به نام ال- تیانین است که ترشح دوپامین را افزایش میدهد. همچنین ترکیبات ضد سرطان و ضد میکروبی دارد.
از خوردن چه خوراکیهایی پرهیز کنیم؟
غذاهایی که در عرف از آنها به عنوان غذاهای ناسالم یاد میشود و همه ما با آنها آشنا هستیم، این اثر منفی را نیز دارند که باعث تخریب خلق و خوی ما میشوند. مثل غذاهای به شدت فراوریشده و کارخانهای، غذاهایی که شکر افزوده دارند، غذاهایی که حاوی شیرینکنندههای مصنوعی هستند، کافئین، الکل و گلوتن.
برگرفته از: www.eatthis.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]