• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • ویتامین‌ها و مکمل‌های مؤثر بر کاهش وزن

  • شنبه، ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ بازدید 827 مدیریت
  • اگر رژیم غذایی و برنامه ورزشی شما نتیجه دلخواه رو به همراه ندارند شاید علت این باشد که به کمبود یک یا چند ویتامین یا ماده مغذی کلیدی مبتلا هستید. اگر نه همه ما، اما بسیاری از ما نیازهای تغذیه‌ای داریم که تنها با تکیه بر غذاها مرتفع نمی‌شوند. به همین دلیل به مکمل ویتامین نیاز پیدا می‌کنیم. وقتی که کمبودهای تغذیه‌ای بدن ما رفع می‌شوند، هوس‌های غذایی هم فروکش می‌کنند و فرد دست به انتخاب‌های غذایی بهتری می‌زند و انرژی بیشتری هم برای ورزش خواهد داشت. در ادامه به برخی از این مکمل‌های غذایی اشاره می‌کنیم.

  • ید

    کنترل وزن برای کسانی که دچار کم‌کاری تیروئید هستند، کار مشکلی است. عنصر ید نقش مهمی در این امر ایفا می‌کند. با مد شدن مصرف نمک‌هایی مثل نمک دریایی، افراد کمتر از سابق از نمک یددار استفاده می‌کنند. بنابراین با کمبود این ماده معدنی مواجه خواهند شد. استفاده از مکمل ید می‌تواند این مشکل رو برطرف کند. اما نباید در مصرف آن به هیچ‌وجه زیاده‌روی شود زیرا باعث التهاب غده تیروئید شده و به نامنظم شدن ضربان قلب و اضطراب منجر می‌شود.

    ویتامین D

    کمبود این ویتامین باعث می‌شود که بدن قند رو به جای اینکه به مصرف انرژی برساند، به شکل چربی در بدن ذخیره کند. مقدار ویتامین D در کسانی که اضافه‌وزن دارند و کسانی که تحرک بدنی ندارند، شایع‌تر است و منجر به چاقی و سندرم متابولیک می‌شود. شاید فکر کنید که به قدر کافی از طریق آفتاب ویتامین D دریافت می‌کنید اما باید به علائم کمبود این ویتامین در بدن خود توجه کنید. شاید علیرغم اینکه در معرض آفتاب هستید همچنان به کمبود ویتامین D مبتلا باشید.

    آهن

    تحقیقات نشان می‌دهند که وقتی افرادی که دچار کمبود آهن هستند تحت درمان قرار می‌گیرند، اضافه‌وزن آنها هم کاهش پیدا می‌کند. آهن برای جذب بهتر به ویتامین C نیاز دارد. کمبود آهن باعث ضعف و بی‌حالی می‌شود و لذا تحرک بدنی فرد هم  کمتر می‌شود.

    منیزیم

    این عنصر باعث آرامش عضلات و احساس آرامش در خود ما می‌شود. همچنین خواب رو بهبود می‌بخشد. اینها دست به دست هم داده و به کاهش وزن کمک می‌کنند. کمبود خواب از عوامل کلیدی افزایش وزن است زیرا متابولیسم رو کند می‌کند. اگر نمی‌توانید با آرامش بخوابید ممکن است که به کمبود منیزیم مبتلا باشید زیرا منیزیم باعث تثبیت انتقال‌دهنده GABA در بدن می‌شود.

    کراتینین

    این اسیدآمینه به بدن کمک می‌کند تا چربی رو به جای اینکه در خود ذخیره کند، بسوزاند. برخی از افراد چاق به کمبود کراتینین مبتلا هستند.

    بتا آلانین

    بتا آلانین، پیش‌ماده مولکولی به نام کارنوزین است که در عضلات و مغز تجمع دارد. این ماده اسیدی که در اثر فعالیت در عضلات تجمع پیدا می‌کند رو خنثی می‌نماید. وقتی که اسید در عضلات جمع می‌شود، خستگی ایجاد می‌کند. بتا آلانین به خصوص در ورزش‌های اینتروال به ما کمک می‌کند تا دیرتر خسته شویم. همانطور که می‌دانیم ورزش‌های اینتروال نقش مؤثرتری نسبت به ورزش‌های هوازی در کاهش وزن دارند. در یک کلام، بتا آلانین، خستگی رو به تعویق می‌اندازد.

    اما مکمل بتا آلانین دارای عوارض جانبی هم هست. مثلاً باعث خارش گردن، صورت و دست‌ها می‌شود. هنوز شواهدی که نشان بدهد این مکمل مضر است به دست نیامده است اما از سویی مطالعات طولانی‌مدتی هم برای تضمین بی‌خطر بودن آن انجام نشده است.

    ال سیترولین

    مانند بتا آلانین، ال سیترولین هم به ما کمک می‌کند تا مدت بیشتری به ورزش بپردازیم. این ماده، رگ‌های خونی رو گشاد و آرام می‌کند. البته همین خاصیت آن می‌تواند باعث افت فشار خون هم شود. لذا کسانی که با مشکلات قلبی یا فشار خون روبرو هستند باید حتماً قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند.

    جیمنما سیلوستر

    در طب سنتی هندی به ویرانگر قند مشهور است. این محصول گیاهی، ضد اشتها است و جذب قند و هوس شیرینی رو کاهش می‌دهد و لذا قند خون رو در حد طبیعی نگه می‌دارد. این فرایند توسط اسید موجود در برگ‌های این محصول ایجاد می‌شود. بدین‌ترتیب که اسید طعم و لذت شیرینی رو در دهان کمتر می‌کند. کسانی که یک ساعت قبل از غذا از جیمنما سیلوستر استفاده می‌کنند، غذای کمتری می‌خورند. افراد مبتلا به دیابت باید حتماً قبل از استفاده با پزشک مشورت کنند.

    گلوکومانان

    این ماده نوعی فیبر موجود در ریشه سیب‌زمینی هندی است. گلوکوکانان، آب رو جذب کرده و لذا باعث می‌شود که احساس سیری کنیم و غذای کمتری بخوریم. همچنین تخلیه معده رو به تعویق می‌اندازد که این هم به نوبه خود باعث می‌شود مدت بیشتری سیر بمانیم. این ماده به از بین رفتن یبوست کمک کرده و باکتری‌های مفید روده رو تغذیه می‌کند. باکتری‌های مفید روده به حفظ وزن طبیعی و سلامتی بدن کمک می‌کنند. گلوکومانان رو نیم ساعت قبل از غذا همراه با یک لیوان آب مصرف کنید. یک گرم، سه بار در روز کفایت می‌کند. ابتدا به دوز کم شروع کنید زیرا ممکن است که باعث نفخ، باد شکم و شل شدن مدفوع شود. همچنین اگر همزمان با دارو مصرف شود ممکن است که بر روی هم اختلال ایجاد کنند.

    تئوبرومین

    تئوبرومین یک آلکالوئید اورگانیک است که به طور طبیعی در شکلات یافت می‌شود و اشتها رو خنثی می‌کند. همچنین حساسیت رو نسبت به هورمون انسولین افزایش می‌دهد. البته این بدین معنی نیست که هر شکلاتی اشتها رو سرکوب می‌کند. بدین‌منظور باید از شکلات تیره استفاده کنید که حداقل 85 درصد کاکائو داشته باشد. شکلات شیری و شکلات سفید اثری بر روی اشتها ندارند. اگر از شکلات تیره خوشتان نمی‌آید می‌توانید از کپسول‌های تئوبرومین استفاده کنید.

    کافئین

    کافئین باعث ترشح اپی‌ نفرین می‌شود که ذخایر چربی بدن رو می‌شکند. کافئین انرژی‌سوزی رو در بدن تا چند ساعت پس از مصرف بالا می‌برد. البته کافئین می‌تواند ضربان قلب و فشار خون رو بالا ببرد. بنابراین کودکان، زنان باردار یا کسانی که مشکلات قلبی دارند باید از آن پرهیز کنند. همچنین نباید در مصرف آن زیاده‌روی شود.

    چای ماتچا

    این چای نوعی چای سبز است اما به جای اینکه خیساندن کیسه چای، پودر برگ خرد‌شده چای رو داخل آب داغ می‌ریزند. نوشیدنی روزانه چای ماتچا از چاقی جلوگیری می‌کند. چای سبز به دلیل داشتن EGCG متابولیسم رو افزایش می‌دهد. چای ماتچا، مقدار بیشتری EGCG دارد و نقش مؤثرتری در کاهش وزن ایفا می‌کند. می‌توانید پودر چای ماتچا رو به اسموتی هم اضافه کنید.

    فیبر

    بسیاری از ما فیبر بسیار کمتری نسبت به آنچه که باید، مصرف می‌کنیم. فیبر هم اشتها رو کاهش می‌دهد و مدت زمان سیری رو طولانی‌تر می‌کند و هم برای باکتری‌ها خوب دستگاه گوارش مفید است. برای افزایش فیبر مصرفی روزانه خود از میوه، سبزیجات و غلات کامل استفاده کنید.

     

    برگرفته از:  www.rd.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.