گاهی ترکیب کردن و خوردن برخی غذاها همراه با یکدیگر، اثر مفید آنها را چندین برابر میکند. پس چرا از این فرصت برای دریافت بیشتر مواد مغذی، استفاده نکنیم؟ در ادامه به چند مورد از ترکیبات مفید غذایی میپردازیم.
سبزیجات برگ سبزدار + روغن زیتون
چربی دشمن ما نیست، مشروط بر اینکه چربی سالم مصرف کنیم. ترکیب سبزیجات با منابع غذایی چربی سالم باعث افزایش جذب آنتیاکسیدانهای مفید مثل لوتئین و بتاکاروتن میشود. لوتئین نوعی آنتیاکسیدان موجود در سبزیجات برگ سبزدار است که خاصیت ضد التهاب دارد. لذا از عوارض افزایش سن جلوگیری میکند.
بتا کاروتن نیز آنتیاکسیدان دیگری است که آن نیز خاصیت ضد التهاب دارد. بنابراین دفعه بعد که خواستید سالاد سبزیجات بخورید به آن کمی روغن زیتون اضافه کنید تا جذب آنتیاکسیدانهای مفید آن را بالا ببرید.
اسفناج + بلوبری
یکی از بهترین اسموتیها برای قبل و بعد از فعالیت ورزشی، اسموتی متشکل از افناج و بلوبری است. تحقیقات نشان میدهند که ورزشکارانی که هر روز بلوبری میخورند، کمتر دچار التهاب بعد از ورزش میشوند. همچنین مصرف اسفناج باعث تقویت تنفس و گردش اکسیژن در حین ورزش میشود.
نیترات موجود در اسفناج به عضلات بدن کمک میکند تا نقش خود را در ورزش، بهتر ایفا کنند و بلوبری نیز به کاهش کوفتگی عضلانی پس از ورزش، کمک میکند.
عدس + لیمو
زنان در دوران پیش از یائسگی در معرض ابتلا به کمخونی فقر آهن قرار دارند. بنابراین باید از غذاهای سرشار از آهن مثل عدس و لوبیا همراه با خوراکیهایی که حاوی اسید آسکوربیک و کاروتنوئید هستند، مثل لیمو، استفاده کنند. به این ترتیب جذب آهن بالا میرود.
سیبزمینی شیرین + فلفل کاین
اگر به سیبزمینی شیرین، فلفل کاین اضافه کنید، خاصیت سیرکنندگی آن افزایش پیدا میکند. پاشیدن فلفل کاین یا پودر فلفل چیلی بر روی خوراکیهایی مثل سیبزمینی شیرین و کدو حلوایی که به دلیل داشتن بتاکاروتن، رنگ نارنجی دارند، جذب ویتامین A آنها را افزایش میدهد. ویتامین A برای از بین بردن التهابات پوستی، مثل آکنه، مفید است.
تمشک + انگور
هم تمشک و هم انگور، سرشار از آنتیاکسیدانهای مفید هستند. تمشک حاوی اسید الیاژیک است که باعث تقویت اثر کوئرستین موجود در انگور میشود. به عبارتی اگر تمشک و انگور با هم مصرف شوند، قدرت ضد التهاب آنها بیشتر میشود. این ترکیب غذایی، همچنین باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی، پوکی استخوان و سرطان ریه میشود.
بادام + کفیر
به کفیر، بادام خرد شده اضافه کنید تا دستگاه گوارش شما از شما خشنود شود. محصولات لبنی حاوی انواع باکتریهای مفید و پروبیوتیکها هستند.برای افزایش مقدار باکتری مفید روده، بادام را نیز به کفیر اضافه نمایید تا بدین ترتیب، فیبر موجود در پوست بادام مانند پریبیوتیک عمل کرده و مورد تغذیه پروبیوتیکهای موجود در کفیر قرار گیرد و باعث افزایش قدرت باکتریهای مفید روده در مبارزه با التهابات مزمن روده، شود.
سیر + پیاز + برنج قهوهای
سیر و پیاز گرچه باعث بوی بد دهان میشوند اما ترکیب خارقالعادهای با غلات کامل، مثل برنج قهوهای و پاستای گندم، هستند. این ترکیب غذایی، جذب عنصر روی (Zn) را در بدن، سه برابر میکند. دریافت کافی عنصر Zn در بدن، باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن التهابی مثل آترواسکلروز، سرطان و اختلالات ایمنی میشود. بنابراین، بوی بدن دهان، ارزش این را دارد که سلامتی خود را تضمین کنید.
برگرفته از: www.prevention.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]