• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • ۶ تصور نادرست اما رایج درباره پیاده‌روی

  • جمعه، ۱۱ مهر ۱۳۹۹ بازدید 516 مدیریت
  • پیاده‌روی یکی از محبوب‌ترین فعالیت‌های بدنی و ورزش‌ها در بین مردم است. همچنین یکی از آسان‌ترین راه‌ها برای افزایش ضربان قلب و انرژی‌سوزی نیز می‌باشد. اما در عین حال با یکسری تصورات غلط اما رایج نیز همراه است. در اینجا می‌خواهیم ۶ نمونه از تصورات نادرست درباره پیاده‌روی را اصلاح کنیم.

  •  

    روزانه باید حتماً ده هزار قدم برداریم تا فعالیت به حساب بیاید

    اگر بتوانید روزانه ده هزار قدم بردارید، مسلماً خوب است اما بدین معنی نیست که اگر هم تعداد قدم‌های شما به این رقم نرسد، پس پیاده‌روی شما بی‌فایده بوده است! مطالعات نشان می‌دهند که کسانی که روزانه ده هزار قدم برمی‌دارند، کمتر دچار پرفشاری خون شده و قند خون آنها بهتر کنترل می‌شود. اما حتی اگر کمتر از ده هزار قدم هم بردارید باز هم این فواید شامل حال شما می‌شود. طبیعتاً اگر تعداد قدم‌ها را بیشتر کنید، این فواید هم بیشتر خواهند شد.

     

    بهتر است که به جای وسواس پیدا کردن برای شمارش تعداد قدم‌های روزانه، هدف شما انجام ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط در هفته باشد. اگر هم می‌خواهید که قدم‌های خود را بشمارید، سعی کنید که هر تعداد قدم که امروز برداشتید، فدا تعداد ۲۰۰۰ قدم بیشتر بردارید.

     

    پیاده‌روی به کاهش وزن کمک نمی‌کند

    اتفاقاً پیاده‌روی به کاهش وزن کمک می‌کند مشروط بر اینکه یکسری نکات را مد نظر قرار بدهید. یعنی مثلاً سرعت پیاده‌روی شما زیاد باشد و یا به صورت اینتروال (تناوبی) پیاده‌روی کنید. یعنی چند دقیقه با سرعت معمول و چند دقیقه با حداکثر سرعتی که در توان دارید راه بروید و دوباره سرعت را کم و زیاد کنید.

     

    پیاده‌روی فقط برای کسانی مفید است که نمی‌توانند بدوند

    گرچه پیاده‌روی دریچه دویدن است و بسیاری از افراد مبتدی قبل از اینکه دویدن را شروع کنند، ابتدا پیاده‌روی سریع را تمرین می‌کنند اما این دلیل نمی‌شود که پیاده‌روی مختص کسانی باشد که نمی‌توانند بدوند. پیاده‌روی ورزش بسیار مفیدی برای همه افراد است.

     

    تحقیقات نشان می‌دهند که احتمال ابتلا به پرفشاری خون، بالا رفتن کلسترول خون، بیماری قلبی و دیابت در کسانی که به طور منظم پیاده‌روی می‌کنند، کمتر از کسانی است که می‌دوند.

     

    پیاده‌روی سرعتی، تنها شیوه پیاده‌روی مفید و مؤثر است

    پیاده‌روی سرعتی، روش بسیار مفیدی برای کاهش فشار و کلسترول خون و تقویت استخوان‌ها و نیز کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و برخی از سرطان‌ها می‌باشد. همچنین انرژی بیشتری می‌سوزاند. اما اینگونه نیست که پیاده‌روی سرعتی، تنها روش مفید برای پیاده‌روی باشد.

     

    به عنوان مثال، پیاده‌روی در سربالایی نیز مفید است و باعث تقویت عضلات بدن و افزایش انرژی‌سوزی می‌شود. برخی نیز معتقدند که پیاده‌روی در مسافت طولانی بهتر از پیاده‌روی در مسافت کوتاه اما با سرعت بالا است.

     

    پیاده‌روی همیشه باید حمل کردن وزنه همراه باشد

    برخی از افراد به مچ پاهای خود وزنه متصل می‌کنند تا از پیاده‌روی خود نتیجه بهتری بگیرند. واقعیت این است که هر قدر که مکانی که وزنه را به آن متصل می‌کنیم از هسته بدن ما فاصله بیشتری داشته باشد، فشار بیشتری به بدن ما وارد می‌کند. گرچه با این کار، استخوان‌ها، مفاصل و غضروف‌ها، تقویت می‌شوند اما در عین حال احتمال آسیب‌دیدگی نیز بالا می‌رود.

     

    بر اساس برخی از تحقیقات، پیاده‌روی با وزنه آنگونه که انتظار داریم اثری بر شاخص توده بدن (BMI) ندارد. حتی قرار دادن وزنه در ناحیه کمر که به هسته بدن نزدیک است نیز باعث افزایش فشار بر زانوها می‌شود.

     

    پیاده‌روی باید حتماً شکل ورزشی داشته باشد

    فواید پیاده‌روی تفریحی را دست کم نگیرید. پیاده‌روی تفریحی، فارغ از میزان مسافت و سرعت انجام آن، فواید زیادی برای سلامتی ذهنی و روانی ما دارد، از کاهش احتمال افسردگی گرفته تا کاهش اضطراب و کاهش احتمال زوال عقلی. حتی یک پیاده‌روی معمولی نیز باعث بهبود خلق و خو می‌شود.

     

    پس دفعه دیگر که به صورت تفریحی اقدام به پیاده‌روی کردید، خودتان را سرزنش نکنید و از هر لحظه پیاده‌روی خود لذت ببرید. به خصوص این روزها با شیوع بیماری کووید ۱۹، ما باید به هر وسیله که شده بدن خود را فعال نگه داریم و پیاده‌روی تفریحی می‌تواند یک روش در دسترس و مفید برای کاهش سطح استرس و افزایش سلامتی ما باشد.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.