• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 5 اشتباه که ورزش پلانک را بی‌اثر می‌کنند

  • چهارشنبه، ۱۷ دی ۱۳۹۹ بازدید 743 مدیریت
  • هیچ‌وقت شکل صحیح انجام حرکت پلانک را فدای اینکه مدت بیشتری در حالت پلانک بمانید، نکنید. برخی از افراد خود را مجبور می‌کنند که دقایق زیادی در حالت پلانک باقی بمانند و لذا توجه و تمرکز خود را بر صحیح بودن حرکت از دست می‌دهند. چه پلانک شما کوتاه‌مدت یا بلندمدت باشد، اگر آن را به درستی انجام ندهید، ورزش شما بی‌اثر خواهد شد. پس در حین انجام آن از این 5 اشتباه که در ادامه به آنها می‌پردازیم، پرهیز کنید.

  •  

    1 -  انحنا دادن به کمر

    یکی از رایج‌ترین اشتباهات در انجام پلانک این است که به ناحیه پایینی کمر خود انحنا بدهید. به مرور که در حین انجام پلانک، هسته بدن دچار خستگی می‌شود، ناحیه میانی بدن را به سمت زمین رها می‌کنیم و این عمر باعث می‌شود که بدن دیگر در یک خط راست قرار نگرفته و به سمت زمین انحنا پیدا کند.

     

    گرچه این اشتباه منجر به آسیب بدنی در همان لحظه ارتکاب آن نمی‌شود اما به مرور زمان با فشار وارد کردن بر ناحیه پایینی کمر، به درد کمر منجر می‌شود. این اشتباه همچنین باعث می‌شود که ورزش شما آن تأثیر مفیدی که باید بر تقویت هسته بدن داشته باشد را از دست بدهد و پیشرفتی در فعالیت ورزشی شما حاصل نشود.

     

    برای حل این مشکل، باید بدن شما کاملا مثل یک تخته صاف، در یک راستا و صاف باشد. تصور کنید که ناف شما به ستون فقرات شما چسبیده است تا شکم و کمر شما به سمت زمین افتادگی پیدا نکند.

     

    2 -  نگاه کردن به سمت بالا

    نگاه کردن به آینه یا ساعت در حین انجام پلانک، گرچه به شما کمک می‌ کند تا صحیح بودن حرکت یا مدت زمانی که در جالت پلانک بوده‌اید را بررسی نمایید اما در عین حال می‌تواند تمرکز شما را بر هم زده و شکل درست حرکت را برهم بزند. کلید موفقیت در پلانک این است که از فرق سر تا نوک پای شما در یک خط مستقیم باشد و به بالا یا اطراف نگاه نکنید.

     

    برای برطرف کردن این اشتباه، گردن را صاف ب موازات زمین نگه داشته و نگاه شما باید به زمین و دست‌های شما باشد.

     

    3 -  بالا بردن یا پایین آوردن باسن

    در طی 45 ثانیه تا یک دقیقه پلانک ممکن است که بخواهید باسن را به شکل قله به سمت سقف بالا ببرید و یا به سمت زمین، پایین بیندازید تا به عضلات شکم خود استراحت بدهید. حتی شاید این کار را به صورت ناخودآگاه و غیرعمد انجام بدهید.

     

    این اشتباه باعث می‌شود که فشار از هسته بدن برداشته شده و بر روی شانه‌ها بیفتد. پلانک ورزش کل بدن است و شامل عضلات پاها و باسن نیز می‌شود. برای اینکه همه بدن درگیر این حرکت شود باید از قله شدن و یا برعکس از افتادگی شکم و باسن در حین انجام پلانک، خودداری کنید. بدین منظور باید عضلات ران‌ها و باسن را منقبض نمایید تا هسته بدن نیز درگیر حرکت شود.

     

    4 -  قوز کردن شانه‌ها

    با طولانی شدن پلانک، بدن شروع به لرزیدن می‌کند و نفس‌های غیریکنواخت می‌شوند. این بهترین زمان است که شکل بدن خود را بررسی کنید و ببینید که آیا شانه‌های خود را به سمت گوش خود بالا برده‌اید و قوز کرده‌اید؟ اگر پاسخ شما مثبت است یعنی در حال انجام حرکت به صورت اشتباه هستید. این اشتباه باعث گرفتگی عضلات بالای کمر و گردن می‌شود. همچنین تنفس شما را غیریکنواخت می‌کند. این در حالیست که یکنواختی تنفس در ورزش از اهمیت بالایی برخوردار است.

     

    برای برطرف نمودن این اشکال، باید شانه‌ها را به سمت پایین نگه دارید و هر زمان که احساس کردید تنفس شما در حال خارج شدن از یکنواختی است، فرم بدن خود را بررسی کنید تا شانه‌ها در جای درست خود باشند.

     

    5 -  پلانک طولانی

    عجیب نیست که انقدر در فضای مجازی حرف از چالش پلانک به میان می‌آید. در اکثر این چالش‌ها فرد باید بیشترین مدت پلانک را انجام بدهد و هر هفته هم بر مدت پلانک بیفزاید. اما وقتی که مدت پلانک طولانی می‌شود، شکل صحیح حرکت، فدای زمان می‌شود و انجام هر ورزشی اگر با دقت و شکل درست نباشد، فایده‌ای جز اتلاف وقت و آسیب بدنی، ندارد. بنابراین لازم نیست که پلانک طولانی و بی‌دقت انجام بدهید بلکه مدت پلانک را کوتاه کنید اما در عوض آن را به شکل درست انجام بدهید.

     

    برگرفته از:   www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.