اکثر ما عادت داریم که در وعده صبحانه، نان و کره و مربا و چای و پنیر بخوریم. اگر میخواهید وزن کم کنید، باید در صبحانه خود تجدید نظر کنید. یکی از خوراکیهای بسیار مفید برای کاهش وزن و سلامتی که به خوردن آن به خصوص در وعده صبحانه بسیار تأکید میشود، جو دو سر است. در ادامه به 5 فایده این ماده غذایی به خصوص در وعده صبحانه، اشاره میکنیم.
جو دو سر سرشار از مواد مغذی ارزشمند است
در نصف فنجان جو دو سر خشک، 4 گرم فیبر خوراکی و 5 گرم پروتئین وجود دارد که در کنار هم باعث خاصیت سیرکنندگی جو دو سر میشوند. همچنین حاوی کربوهیدرات و ویتامینهای B و مواد معدنی مثل آهن، منیزیم، روی، سلنیوم و مقادیر کمتری هم از کلسیم و پتاسیم است. این حجم از انواع مواد مغذی ارزشمند، تنها در نصف فنجان جو دو سر، واقعاً بینظیر است.
جو دو سر حاوی آنتیاکسیدان است
در جو دو سر ترکیباتی به نام پلی فنولها وجود دارد که مانند آنتیاکسیدان عمل کرده و خاصیت ضد التهاب دارند. به این ترتیب تخریب سلولی در بدن کاهش پیدا میکند. پلیفنولها از ما در برابر بیماری قلبی و سکته و نیز دیابت نوع 2 و چاقی محافظت میکنند.
جو دو سر منبع بسیار خوب فیبر خوراکی است
نوعی فیبر در جو دو سر وجود دارد به نام بتا گلوکان که هم باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن میشود و هم کلسترول و قند خون را تنظیم میکند. به این ترتیب خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت را کاهش میدهد. بتا گلوکان همچنین مانند یک آنتیاکسیدان از سفت شدن سرخرگها جلوگیری به عمل میآورد و از بروز بیماریهایی مثل آلزایمر و سرطان نیز جلوگیری مینماید.
بتا گلوکان مانند یک پریبیوتیک نیز عمل نموده و باعث افزایش رشد باکتریهای مفید در روده میشود و رشد باکتریهای مضر را کاهش میدهد. بتا گلوکان به لولههای گوارشی کمک میکند تا دچار التهاب نشوند.
جو دو سر به کاهش وزن به شیوه سالم کمک میکند
شروع روز با جو دو سر، به دو دلیل به کاهش وزن کمک میکند. یکی اینکه خاصیت سیرکنندگی دارد. دوم اینکه به دلیل داشتن سبوس در خود، متابولیسم بدن را بالا میبرد.
جو دو سر به سلامت عمومی بدن کمک میکند
مصرف جو دو سر خطر مرگ ناشی از انواع بیماریها، مثل بیماری قلبی، را کاهش میدهد.
چگونه خوراک جو دو سر سالمتری تهیه کنیم
برخی از افراد به اشتباه به خوراک جو دو سر خود، شکر اضافه میکنند که باعث میشود بخش زیادی از سالم بودن آن تحت اثر منفی شکر قرار بگیرد. اما از سویی خوردن جو دو سر بدون هیچ افزودنی هم ممکن است برای برخی از افراد خوشایند نباشد. به همین جهت میتوانید به روشهای زیر به آن طعم دلخواه بدهید:
افزودن سبزیجات به خوراک جو دو سر
به جای افزودن شکر، سبزیجاتی مثل کیل، فلفل دلمهای قرمز، پیاز و قارچ و کمی روغن زیتون فرابکر همراه با سیر و سبزیجات معطر اضافه کنید. میتوانید به آن تخممرغ یا یک اسکوپ موز یا عدس همراه با ورقههای آووکادو یا زیتون نیز به عنوان چربی سالم، اضافه کنید.
برگرفته از: www.thehealthy.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]