هوس خوردن شیرینی یک اتفاق رایج در زمان شروع یک رژیم کاهش وزن است. برای پرهیز از افتادن در دام این هوس غذایی، شما باید استراتژی خود را داشته باشید. بیایید با هم نگاهی به 6 اشتباه رایج در مقابله با هوس خوردن شیرینیجات، بیندازیم.
1 - خوردن صبحانه سبک
صبحانه، سوخت اولیه برای شروع یک روز پرمشغله است. بنابراین اگر صبحانه شما کافی و متناسب با معیارهای سیری و کاهش وزن نباشد، باعث میشود که خیلی زود مجدداً احساس گرسنگی کنید. روز خود را با یک وعده صبحانه سرشار از مواد مغذی شروع کنید. یاد بگیرید که چگونه بشقاب خود را با خوراکیهای مغذی و سالم پر کنید.
صبحانه خود را به یک وعده مهم و بزرگ تبدیل کنید. میتوانید برای این کار، پروتئین بیشتری در صبحانه خود بگنجانید. مثلاً تخممرغ بیشتری در صبحانه خود در نظر بگیرید. این کار به افزایش متابولیسم شما نیز کمک میکند.
2 - نخوردن وعدههای غذایی
با توجه به محدودیت کالری که برای کاهش وزن اعمال میکنید، شاید اینطور به نظرتان برسد که نخوردن وعدههای غذایی میتواند به شما در ماندن در آن محدوده کالری خاص، کمک کند. اما این یک راهکار بسیار اشتباه است. این کار باعث میشود که به اصطلاح بدن قفل کند و متابولیسم را به شدت پایین بیاورد.
به خصوص برخی از افراد این پرهیز از وعده غذایی را روی وعده صبحانه اعمال میکنند. این کار باعث میشود که در ساعات آتی روز، دچارهوسهای غذایی و پرخوری شوند. بنابراین، هیچ وعده غذایی را حذف نکنید و حتماً از میانوعده نیز استفاده کنید تا در تمام طول روز، احساس سیری کرده و احتمال هوس خوردن شیرینیجات در شما کمتر شود.
3 - خوردن غذای نامتعادل
حتماً متوجه شدهاید که برخی از خوراکیها به شما کمک میکنند که تا مدت طولانیتری سیر بمانید. اما برخی دیگر، خیلی زود باعث بازگشت گرسنگی میشوند. پروتئین و فیبر، قدرت سیرکنندگی بالایی دارند. اگر از ترکیب این دو استفاده کنید، هوس شما برای خوردن شیرینیجات به شدت فروکش میکند. مثلاً میتوانید در وعده صبحانه از جو دو سر با کره بادام زمینی و بلوبری استفاده کنید.
4 - فرار از دسر
محدودیت بیش از حد سرانجام به ولع و پرخوری، آن هم پرخوری خوراکیهای ناسالم و چاقکننده منجر میشود. سعی کنید هر از گاهی از خوردن دسر در حد معقول لذت ببرید و چشم و دلتان از این بابت، سیر باشد. دسر میتواند بخشی از یک برنامه غذایی سالم باشد. اگر به دسر علاقمند هستید، از سس غذای خود کم کنید تا بتوانید به جای آن کمی دسر بخورید.
5 - اشتباه گرفتن گرسنگی به جای خستگی
بعد از یک خواب شبانه نا آرام، هوس خوردن شیرینیجات به شدت احساس میشود. خواب و فعالیت بر روی گرسنگی اثر میگذارند. علت این امر، بر هم خوردن تعادل هورمونهای گرسنگی و سیری است که با کیفیت و کمیت خواب در ارتباطند.
کم خوابی باعث کاهش ترشح هورمون سیری (هورمون لپتین) و افزایش ترشح هورمون گرسنگی (هورمون گرلین) میشود. در نتیجه مقاومت در برابر هوس خوردن خوراکیهایی که اغلب ناسالم هستند، مشکل میشود. پس به خواب خود اهمیت بدهید و شبها 7 تا 9 ساعت خواب توام با آرامش داشته باشید.
6 - دسترسی آسان به شیرینیجات
در دسترس بودن خوراکیها اثر مستقیم بر میزان مصرف آنها دارد. پس محیط اطراف خود را طوری بچینید که دسترسی به خوراکیهای شیرین، کمتر شود و در عوض گزینههای سالمتر در جلوی چشم شما باشند. شیرینیجات را در دورترین کابینتها که دستتان به راحتی به آنها نمیرسد، بگذارید و در عوض میوه را جلوی چشم و روی اپن یا روی میز قرار بدهید.
برگرفته از: www.livestrong.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]