زردچوبه کاربرد زیادی در آشپزی ایرانی دارد و این یکی از نکات مثبت فرهنگ آشپزی ماست. یکی از ترکیبات مهم موجود در زردچوبه، ترکیبی به نام کورکومین است که خاصیت ضد التهاب دارد. پایه تمام بیماریها، التهاب است، از مشکلات دهان گرفته تا حتی بیماری قلبی. بنابراین، مصرف زردچوبه میتواند نقش محافظتی در برابر التهاب و بسیاری از بیماریها داشته باشد.
1 - کمک به تقویت حافظه
کسانی که زردچوبه مصرف میکنند، از نظر قدرت حافظه و تمرکز، وضعیت بهتری نسبت به کسانی که زردچوبه مصرف نمیکنند، دارند. به نظر میرسد که این خاصیت زردچوبه ناشی از وجود کورکومین در آن است که خاصیت ضد التهاب دارد. البته باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.
2 - جلوگیری از بیماری قلبی
ترکیبات آنتیاکسیدان و ضد التهاب زردچوبه از ما در برابر بیماریهای قلبی مثل کاردیومیوپاتی دیابتی (بیماری عضله قلب)، نامنظم بودن ضربان قلب (آریتمی قلبی) و برخی دیگر از بیماریهای قلبی، محافظت می کند.
3 - کاهش ابتلا به سرطان
کورکومین موجود در زردچوبه توانایی مبارزه با برخی از سرطانها را دارد. البته بیشتر مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته است، در محیط آزمایشگاهی بوده است اما باز هم خبر خوبی است. همچنین برخی مطالعات نشان میدهند که کورکومین قادر است سرعت رشد سلولهای تومور در برخی از سرطانها، مثل سرطان پوست، سرطان دستگاه گوارش و ... را کاهش دهد. همانطور که گفته شد باید مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.
4 - کاهش دردهای استئوآرتریت
یکی از رایجترین مشکلات در سنین بالا، دردهای استئوآرتریت است. کورکومین موجود در زردچوبه میتواند این دردها را تسکین دهد.
5 - تسکین بیماری تب یونجه
آبریزیش بینی، خارش و سایر علائم تب یونجه را میتوان با کمک زردچوبه تسکین داد زیرا کورکومین موجود در زردچوبه قدرت آنتیاکسیدانی و ضد التهاب دارد. کورکومین باعث کاهش ترشح هیستامین شده و در نتیجه علائم حساسیت را کاهش میدهد.
6 - کاهش علائم افسردگی
به نظر میرسد که کسانی که به افسردگی مبتلا هستند با مصرف کورکومین که در زردچوبه وجود دارد، کمتر دچار علائم افسردگی میشوند.
7 - اثر مفید بر روی کلسترول خون
برخی شواهد نشان میدهند که کورکومین قادر به کنترل کلسترول بد خون است و به این ترتیب خطر ابتلا به بیماری قلبی – عروقی را کاهش میدهد. التبه نمیتوان از آن برای درمان قطعی بالا بودن کلسترول استفاده کرد زیرا نمیدانیم که چه میزان دوز آن برای این منظور، مناسب است اما میتوان به آن به عنوان یک نیروی کمکی نگاه کرد.
8 - مفید برای سلامتی کبد
تحقیقات نشان میدهند که دوزهای بالای مکمل کورکومین، اثرات مفیدی بر روی کبد چرب غیر الکلی دارد.
9 - کاهش بیماریهای لثه
زردچوبه دلیل خاصیت ضد التهاب و ضد انگلی که دارد قادر به جلوگیری از بیماریهای لثه است. البته در این مورد نیز نیاز به تحقیقات بیشتر میباشد.
10 - بهبود طعم غذاهای سالم
زردچوبه هم ظاهر غذا را خواستنیتر و طلایی میکند و هم طعم غذا را بهبود میبخشد. به خصوص برخی از غذاهای سالم که ممکن است طعم چندانی نداشته باشند با کمک زردچوبه، طعمدار میشوند.
عوارض جانبی مصرف زردچوبه
به نظر نمیرسد که زردچوبه عوارض جانبی جدی داشته باشد. اما اگر در دوزهای بالا مصرف شود ممکن است باعث ناراحتیهای گوارشی مثل حالت تهوع و اسهال ایجاد کند. همچنین ممکن است که با برخی از داروهایی که مصرف میکنید، تداخل ایجاد کند. بنابراین اگر میخواهید از آن به شکل مکمل استفاده کنید، حتماً با پزشک مشورت نمایید.
برگرفته از: www.prevention.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]