• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 4 راهکار برای کاهش کوفتگی عضلانی پس از ورزش

  • چهارشنبه، ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ بازدید 523 مدیریت
  • گرچه برخی از افراد، کوفتگی عضلانی را نشانه پیشرفت ورزشی خود می‌دانند، اما باید بدانید که این موضوع، بیشتر نقش بازدارنده دارد زیرا باعث می‌شود که جلسه بعدی ورزش را با رغبت کمتر و امکان تحرک کمتر، انجام بدهید. بنابراین بهتر است که از راهکارهایی که باعث کاهش کوفتگی عضلانی می‌شوند، کمک بگیرید.

  •  

    چرا عضلات در اثر ورزش دچار کوفتگی می‌شوند؟

    وقتی که هر گونه فعالیت ورزشی و تمرینی یا حتی هر گونه فعالیت ناآشنا برای بدن و تکرارشونده انجام می‌دهیم، عضلات ما به طریق جدیدی به کار گرفته می‌شوند. در نتیجه به فیبرهای عضلانی و بافت همبند، استرس وارد شده و پارگی‌های میکروسکوپی و بسیار ریزی در بافت عضلانی ایجاد می‌شود که در طول دوره استراحت عضلانی، ترمیم می‌شوند.

    این یک فرایند مفید است زیرا عضلاتی که ترمیم می‌شوند، قوی‌تر از قبل به فعالیت می‌پردازند. اما این مسأله تنها یک روی سکه است. روی دیگر سکه این است که این موضوع باعث بروز التهاب می‌شود. کوفتگی پس از ورزش معمولاً با گذشت 24 تا 48 ساعت از پایان ورزش، برطرف می‌شود اما اگر عضلات شما به طور اختصاصی دچار استرس شده باشند، این مدت، طولانی‌تر می‌شود.

     

    کوفتگی طبیعی، قابل حس می‌باشد اما نباید آزاد دهنده باشد و یا مانع از حرکت مفاصل و تحرک عمومی بدن شود. چنانچه این حالت آزاردهندگی و عدم امکان تحرک بدنی در شما ایجاد شد، بهتر است نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

     

    1 -  قبل از ورزش از فوم رولر استفاده کنید

    گرچه مطالعات نشان می‌دهند که استفاده از فوم رولر پس از ورزش، نمی‌تواند آسیب‌های عضلانی را کاهش دهد اما اگر از فوم رولر قبل از شروع ورزش استفاده کنید، می‌تواند مفید واقع شود. جالب است که فوم رولر حتی می‌تواند راهکار مؤثرتری نیست به گرم کردن جهت تسکین کوفتگی عضلانی باشد. استفاده از فوم رولر، اثراتی مشابه حرکات کششی پویا دارد.

     

    2 -  بر پیشرفت تدریجی تمرکز کنید

    یک علت بزرگ دیگر برای کوفتگی عضلانی این است که توقع داریم خیلی زود به نتیجه برسیم و به همین دلیل بسیار سخت می‌گیریم و شدت ورزش را فراتر از حد توان خود بالا می‌بریم و لذا احتمال آسیب عضلانی بسیار بالا می‌رود. شما باید با پایان ورزش، احساس خوب داشته باشید نه اینکه خود را درگیر مشکلات بزرگتر و آُسیب‌دیدگی کنید.

     

    بنابراین برای خود برنامه ورزشی ترتیب بدهید که اهداف مشخص و کوتاه‌مدت داشته باشد. یعنی هدف اصلی خود را شکسته و به اهداف کوچکتر که رسیدن به آنها آسان‌تر است، تقسم کنید.

     

    3 -  قبل و بعد از ورزش از حرکات کششی استفاده کنید

    حرکات کششی هویشه یکی از بهترین راهکارها برای گرم و سرد کردن عضلات، قبل و بعد از ورزش هستند و نیز برای تسکین کوفتگی عضلانی نیز بسیار مفیدند. البته باید دقت داشته باشید که کشش مناسب را انتخاب کرده و در زمان مناسب از آن کشش استفاده کنید. به عبارتی باید قبل از شروع ورزش باید حرکات کششی پویا و بعد از پایان ورزش باید حرکات کششی ایستا انجام بدهید و نه برعکس.

     

    به عنوان مثال اگر تصمیم دارید که حرکات ورزشی مخصوص پا، مثل ددلیفت یا اسکوآت انجام بدهید، بدن خود را با حرکات کششی اسکوآت و لانج آرام گرم کنید. اگر هم می‌خواهید به دویدن بپردازید، ابتدا بدن را درجا زدن  و دویدن آرام، گرم کنید. به این ترتیب، عضلانی که قرار است در ورزش اصلی به کار گرفته شوند، آمادگی پیدا می‌کنند و کمتر در اثر ورزش اصلی، دچار کوفتگی می‌شوند.

     

    در پایان ورزش هم با انجام حرکات کششی ایستا به بدن خود کمک کنید تا کوفتگی کمتری را تجربه کند. بدین منظور باید حرکت کششی را انجام داده و چند ثانیه در همان حالت مکث کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا عضلات را سرد کنید (مخصوصاً اگر تنفس عمیق را نیز به این حرکات کششی ایستا اضافه نمایید).

     

    4 -  به بدن خود آبرسانی کنید

    آبرسانی به بدن در همه حال مهم و مفید است، چه هدف شما کاهش وزن باشد و چه افزایش انرژی بدن و چه حفاظت از عضلات. علت این است که کمبود آب بدن باعث کاهش جریان خون به عضلات شده و تعادل مایعات بدن را هم برهم می‌زند و هر دوی اینها باعث افزایش کوفتگی عضلانی می‌شوند.

     

    یک نکته مهم دیگر اینکه آبرسانی کافی به بدن باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن نیز شده و بدین ترتیب برای همه ارگان‌های بدن، از جمله دستگاه گوارش، تنفسی، عروق و حتی مغز و نیز عضلات، بسیار مفید است.

     

    کلام آخر

    حقیقت این است که کوفتگی عضلانی یک امر طبیعی است و حاکی از اینکه بدن خود را تحت فشار مفید قرار داده‌اید. اما باید مراقب باشید که این واکنش التهابی بدن را به خوبی کنترل کرده و به آسیب‌دیدگی عضلانی منجر نشود و شما را وادار به استفاده از داروهای مسکن یا کنار گذاشتن ورزش نکند.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.