• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 5 خوارکی که جایگزین‌های بهتری برای نوشدنی ورزشی هستند

  • چهارشنبه، ۱۳ آذر ۱۳۹۸ بازدید 645 مدیریت
  • نوشیدنی‌های ورزشی برای زمانی کاربرد دارند که ورزش شدید انجام داده‌اید که مدت آن بیش از یک ساعت یا 90 دقیقه بوده است، مثل فوتبالیست‌ها و دونده‌های ماراتن. الکترولیت‌ها و کربوهیدرات موجود در این نوشیدنی‌ها هم سوخت مورد نیاز ورزشکار را فراهم می‌کنند و هم به بدن آبرسانی می‌نمایند. اما فراموش نکنید که قهرمانان ورزشی،‌ حتی قبل از تولید و ظهور نوشیدنی‌های ورزشی در بازار هم قهرمان بودند. به عبارتی شما بدون نوشیدنی‌های ورزشی هم می‌توانید قهرمان باشید مشروط بر اینکه از خوراکی‌هایی که در ادامه مطلب به آنها می‌پردازیم، استفاده کنید و به دریافت آب و سدیم و انرژی کافی نیز توجه داشته باشید.

  •  

    1 -  آب نوشیدنی بهتری برای آبرسانی به بدن است

    برخی از نوشیدنی‌های ورزشی، مدعی هستند که آبرسانی بهتری نسبت به آب دارند! اما آب در اکثر ورزش‌ها، جوابگوی نیاز ما به مایعات خواهد بود و دلیلی ندارد که از نوشیدنی‌های ورزشی استفاده کنیم.  مگر اینکه ورزش شما طولانی و بسیار شدید باشد که در این صورت باید نیاز بدن به الکترولیت‌ها را نیز رفع نمایید و بدین منظور می‌توانید از نوشیدنی‌های ورزشی کمک بگیرید. آب برخلاف نوشیدنی‌های ورزشی، نه انرژی دارد و نه قند و در ترکیب با یک رژیم غذایی سالم قادر خواهد بود تمام نیازهای بدن شما برای فعالیت ورزشی معمولی را فراهم کند.

     

    2 -  موز برای تأمین پتاسیم مورد نیاز بدن

    پتاسیم در بسیاری از نوشیدنی‌های ورزشی وجود دارد. این عنصر در اثر تعریق در حین ورزش از بدن دفع می‌شود. معمولاً افراد در اثر ورزش به کمبود پتاسیم دچار نمی‌شوند اما بهتر است که پتاسیم از دست‌رفته را جایگزین کنید. بدین منظور به شما توصیه می‌کنیم که از موز استفاده کنید. در یک موز متوسط، 422 میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد. پتاسیم، کوفتگی و دردهای عضلانی ناشی از ورزش کردن را نیز کاهش می‌دهد. به علاوه، هضم آن نیز برای معده آسان است.

     

    اگر به موز علاقه ندارید می‌توانید برای تأمین پتاسیم از خوراکی‌های دیگری مثل آووکادو، حبوبات، مرکبات،‌ جوانه بروکسل و انبه استفاده کنید.

     

    3 -  کشمش برای تأمین قند مورد نیاز بدن

    قهرمانان ورزشی به نوعی کربوهیدرات نیاز دارند که خیلی سریع جذب بدن شده و به انرژی تبدیل شود، مخصوصاً اگر مدت طولانی به ورزش می‌پردازند. خوشبختانه تعداد بسیار زیادی خوراکی خوشمزه سالم وجود دارد که می‌توانند قند مورد نیاز رو به سرعت تأمین کنند. کشمش یکی از بهترین گزینه‌ها است که نه تنها به راحتی قابل حمل است بلکه سرشار از پتاسیم نیز می‌باشد (در هر 30 گرم کشمش، 210 میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد).

     

    برای اینکه از کشمش بهره بیشتری ببرید،‌ قبل از ورزش طولانی، به کشمش کمی نمک بزنید و همراه با آن آب بنوشید. به این ترتیب تمام مواد مغذی که در نوشیدنی‌های ورزشی به صورت مصنوعی قرار داده شده‌اند را به طور سالم و طبیعی دریافت خواهید کرد. سایر خوراکی‌هایی که می‌توانید از آنها برای تأمین قند مورد نیاز استفاده کنید عبارتند از: میوه‌های خشک (مثل انبه، کرن‌بری و خرما)، شکلات تیره و لواشک شیرین طبیعی.

     

    4 -  نمک برای تأمین سدیم مورد نیاز بدن

    سدیم در طول ورزش در اثر تعریق از بدن دفع می‌شود. اما لازم نیست برای جبران از دست رفتن آن به سراغ نوشیدنی‌های انرژی‌زا و ورزشی بروید. در واقع مقدار سدیم این نوع نوشیدنی‌ها بسیار کم است و نمی‌تواند سدیم از دست رفته را جایگزین کند بلکه بیشتر باعث احتباس آب در بدن می‌شود.

     

    مقدار سدیمی که در اثر ورزش در یک فرد معمولی از دست می‌رود،‌ چندان زیاد نیست و اکثر افراد نیازی به نگرانی از این بابت ندارند. اما ورزشکاران حرفه‌ای که تعریق شدید دارند،‌ باید دقت کنند که دچار کمبود سدیم نشوند. بدین منظور کافیست که مقدار کمی نمک معمولی به غذای خود اضافه کنند یا مثلاً‌ از بادام‌زمینی شور کمک بگیرند.

     

    5 -  مغزها و دانه‌ها برای تأمین منیزیم مورد نیاز بدن

    منیزیم یکی دیگر از الکترولیت‌هایی است که در نوشیدنی‌های ورزشی یافت می‌شود و نقش پشتیبانی از دستگاه ایمنی بدن، عملکرد صحیح مغزی و تقویت استخوان‌ها را دارد. کمبود منیزیم باعث کاهش راندمان ورزشی می‌شود. اما شما می‌توانید با پیروی از یک رژیم غذایی متعادل، منیزیم مورد نیاز بدن خود را تأمین کنید. مغزها، سبزیجات برگ دار و غلات کامل را در برنامه روزانه غذایی خود بگنجانید. از جمله منابع غذایی منیزیم می‌توان به بادام و بادام زمینی نیز اشاره کرد. لوبیای سیاه، اسفناج، ادامامه نیز از دیگر منابع منیزیم هستند که بدون اینکه مثل نوشیدنی‌های ورزشی، قند و شکر زیادی را وارد بدن شما کنند،‌ منیزیم مورد نیاز را در اختیار شما قرار می‌دهند.

     

    برگرفته از:   www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.