• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 5 روش برای از بین بردن بوی زحم ماهی

  • سه شنبه، ۰۵ اسفند ۱۳۹۹ بازدید 412 مدیریت
  • بوی زحم ماهی برخی از افراد را از پخت و خوردن آن منصرف می‌کند. اما قبل از اینکه بخواهید این ماده غذایی ارزشمند را از برنامه غذایی و سفره خود حذف کنید، این نکات را به کار ببرید تا از شر بوی زحم آن خلاص شده و با خیال راحت از آن استفاده نمایید.

  •  

    ماهی سرشار از پروتئین و مواد معدنی مثل ید، سلنیوم و حتی ویتامین D است. مصرف ماهی‌های چرب مثل سالمون، ساردین و ... ، به بدن در مبارزه با التهاب کمک کرده و به جهت دارا بودن اسیدهای چرب امگا 3، برای قلب بسیار مفید می‌باشد. این موضوع به خصوص از این جهت مهم است که اسیدهای چرب‌ امگا 3 را نمی‌توان با این وسعت از سایر منابع غذایی پروتئینی مثل مرغ یا گوشت گاو تأمین کرد.

     

    و اما روش‌های از بین بردن بوی زحم ماهی

     

    1 -  خیساندن در آب لیمو

    آب لیمو خاصیت اسیدی دارد و همین خاصیت باعث کاهش شدید بوی زحم ماهی می‌شود. سرکه و سس گوجه نیز به دلیل ماهیت اسیدی خود، همین نتیجه را می‌دهند و می‌توانید از آنها نیز استفاده کنید. سرکه بالزمامیک و مرکباتی مثل پرتقال، گریپ‌فروت، لیمو، و کمی شیره افرا، مثل آبی روی آتش، بوی زحم را از بین می‌برند.

     

    2 -  سخت‌تر کردن بافت خوراکی ماهی

    یعنی به ماهی خود قطعات خوراکی‌های دیگری را اضافه کنید تا در زیر دندان شما بافت سفت و تردی به خود بگیرد. این کار باعث کاهش بوی زحم ماهی نیز می‌شود. مثلا می‌توانید به آن قطعات نان سوخاری یا  انواع تخمه برشده شده اضافه کنید.

     

    3 -  خیساندن در شیر

    شاید اضافه‌ کردن شیر به ماهی به نظرتان چندان کار جالب توجه و خوش‌طعمی نرسد اما قطعا در از بین بردن بوی زحم ماهی مؤثر است. پروتئین موجود در شیر (پروتئین کازئین)، به عوامل ایجاد کننده بوی زحم ماهی متصل شده و آنها را از ماهی خارج می‌کند. خوبی این روش این است که نیاز به خیساندن به مدت طولانی ندارد و کافیست که ماهی را فقط 20 دقیقه در شیر بخیسانید و بعد خشک کرده و بپزید.

     

    4 -  به ماهی ادویه اضافه کنید

    ماهی، ادویه را به سرعت به خود جذب میکند و بوی بد آن گرفته می‌شود. می‌توانید از سالسای آناناس و یا مخلوط نمک و فلفل سیاه و سیر و پیاز، اورگانو و پاپریکا برای طعم دار کردن آن استفاده کرده و بر روی ماهی بمالید. اگر از سبزیجات معطر خشک استفاده می‌کنید، آن را قبل از پخت به ماهی مالیده و در حین پخت نیز اضافه کنید. اما سبزیجات تازه مثل جعفری را بعد از پخت برای تزئین و در هنگام سرو به کار ببرید.

     

    5 -  ماهی را همراه با مرکبات، بپزید

    خیلی از ما در پایان کار و در زمان سرو کردن به ماهی خود آب لیمو اضافه می‌کنیم. توصیه ما به شما این است که مرکبات و آب لیمو را در همان زمان پخت به ماهی اضافه کنید و اگر آن را گریل می‌کنید، مرکبات را نیز در کنار آن گریل نمایید.

     

    برگرفته از:   www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.