• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 5 عادت رایج که مانع از کنترل نفس و اشتها می‌شوند

  • پنج شنبه، ۰۷ آذر ۱۳۹۸ بازدید 600 مدیریت
  • دیسیپلین، قدرت اراده، انگیزه، داشتن همه اینها برای ایجاد عادات سالم، بسیار مفید است. اما این ویژگی‌ها خریدنی یا قرض گرفتنی نیستند بلکه باید خود ما آنها را در خود ایجاد کنیم. همیشه در ابتدای شروع برنامه کاهش وزن، قدرت اراده بالایی داریم. اما ممکن است که به مرور این ویژگی‌ها در ما افت پیدا کنند. چگونه می‌توانیم آنها را در خود حفظ نماییم؟

  •  

    بدین منظور باید به بدن خود فرصت بدهیم تا خود را با تغییرات جدید وفق بدهد. یعنی نباید تغییرات را به یکباره و همگی با هم ایجاد کنیم. بلکه باید به صورت تدریجی و قدم به قدم پیش برویم. در ادامه به چند راهکار برای افزایش کنترل بر اشتها و تغییرات جدیدی که با شروع برنامه کاهش وزن باید در زندگی خود ایجاد کنید، اشاره می‌کنیم:

     

    1 -  چند کار را به طور همزمان با هم انجام ندهید

    وقتی که می‌خواهیم با یک دست چند هندوانه برداریم، ترشح هورمون کورتیزول در بدن ما بیشتر می‌شود تا بتوانیم از عهده استرس‌های روزمره بربیاییم. این امر در کوتاه‌مدت مفید است اما اگر به عادت هر روزه ما تبدیل شود باعث بالا رفتن سطح کورتیزول در بدن شده و بر روی تسلط ما بر خود، اثر می‌گذارد.

    وقتی کورتیزول دائماً‌ در حال ترشح باشد، بدن در پاسخ به آن مجبور می‌شود قند خون بالا باقی می‌ماند تا بتوانیم با استرس کنار بیاییم و بدین ترتیب، سلسله‌ای از اثرات مخرب رو بر بدن می‌گذارد، از جمله: تحلیل رفتن بافت عضلانی، زیرا بدن برای تأمین قند به سراغ عضلات می‌رود. همچنین باعث افزایش چربی بدن نیز می‌شود، به خصوص در ناحیه شکم.

     

    2 -  شلخته و نامرتب نباشید

    آشپزخانه به هم ریخته نقش مهمی در عدم کنترل ما بر میزان اشتها و غذا خوردن ما دارد. در یک آزمایش، دو گروه از افراد را در یک آشپزخانه مرتب و یک آّشپزخانه نامرتب قرار داده و به آنها اجازه داده شد که هر قدر که می‌خواهند غذا بخورند. نتیجه به دست آمده نشان داد که افرادی که در آشپزخانه نامرتب بودند، خیلی بیش از آنهایی که در آشپزخانه مرتب و تمیز بودند، غذا مصرف کردند.

     

    3 -  کمبود خواب

    یکی از عادات بسیار مهم در به کنترل گرفتن اختیار ما،‌ کیفیت و میزان خواب ما است. کمبود خواب به پرخوری و افزایش وزن منجر می‌شود. علت این است که بدخوابی یا کم‌خوابی بر روی هورمون‌های ما که نقش مستقیمی بر الگوی غذا خوردن ما دارند، تأثیر می‌گذارد. باید ببینید که ریشه مشکل کم‌خوابی یا بدخوابی شما چیست و آن را برطرف کنید.  

     

    ساعت زیستی بدن ما گرسنگی را به ما اطلاع می‌دهد. وقتی که دچار بدخوابی هستیم، علائمی که ساعت زیستی بدن می‌فرستد، دچار اختلال می‌شوند و تعادل هورمون‌های سیری و گرسنگی برهم می‌خورد. بنابراین اگر با این مشکل مواجه هستید، تعجبی ندارد که دچار پرخوری و اضافه‌وزن می‌شوید و حتماً باید نسبت به رفع آن اقدام کنید.

     

    4 -  وسواس غذایی دارید

    چه برای کاهش وزن اقدام به رژیم گرفتن می‌کنید و چه به دلیل بیماری و مشکلات بالینی، اگر وسواس شدید بر برنامه غذایی خود داشته باشید و دیسیپلین شدیدی را رعایت کنید،‌ ممکن است در کمال تعجب، به نتیجه دلخواه نرسید. همه افراد در ابتدا رژیم را به درستی رعایت می‌کنند اما اگر بیش از حد سخت بگیرید، به مرور دچار خستگی و دلزدگی شده و نمی‌توانید تا انتها پیش بروید. کم‌کم هوس‌های غذایی به شما هجوم آورده و قدرت اراده شما را در هم می‌شکنند.

     

    سعی کنید که در برنامه خود انعطاف‌پذیر باشید و خیلی سخت نگیرید و خودتان را دچار محرومیت‌های شدیدغذایی نکنید. تعادل و میانه‌روی درهر چیز، رمز موفقیت است.

     

    5 -  داشتن اهداف بیش از حد، بلندپروازانه و غیرواقعی

    هدف وزنی ما باید واقع‌گرایانه باشد و برای رسیدن به آن باید برنامه داشته باشیم. تمرکز ما نه بر هدف نهایی بلکه باید بر پیشرفت روز به روزِ ما باشد. این خوب است که یک هدف درازمدت داشته باشیم اما برای رسیدن به آن می‌بایست این هدف بلندمدت را به اهداف کوچکتر و کوتاه‌مدت‌تر و واقع‌گرایانه‌ تقسیم کنیم. در غیر اینصورت، پس از مدتی کنترل خود را بر نفس خود از دست می‌دهیم.

     

    بهتر است که یک هدف بزرگ داشته باشید (مثلاً کم کردن 50 کیلوگرم وزن در طی دو سال) و سپس این هدف بزرگ را به اهداف کوچکتر تقسیم کنید (مثلاً کم کردن هفته‌ای حداکثر یک کیلوگرم از وزن). هر هفته که توانستید یک کیلوگرم وزن کم کنید، پیروزی خود را جشن بگیرید. این کار باعث می‌شود که انگیزه و اراده شما تقویت شود.

     

    تقویت قدرت اراده و دیسیپلین

    خویشتن‌داری و تسلط بر خود کلماتی هستند که در ذهن برخی از افراد، به نظر سخت و طاقت‌فرسا می‌آیند. اما لازم نیست که یک شبه فرد با دیسیپلینی بشوید. کافیست که عادات صحیح را به مرور در خود ایجاد کنید. آن وقت خواهید فهمید که تسلط و کترل بر خویش در واقع،‌ نه قید و بند، بلکه رهایی است. اما راهش این است که قدم به قدم و به مرور پیش بروید و از خود انتظار تغییر یک شبه نداشته باشید.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.