• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 5 عادت غذایی که باعث ضعف دستگاه ایمنی بدن می‌شوند

  • شنبه، ۲۱ تیر ۱۳۹۹ بازدید 515 مدیریت
  • این روزها، با توجه به شیوع بیماری کووید 19، یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام بدهیم، تقویت دستگاه ایمنی بدن است. بدین منظور باید غذاهایی مصرف کنیم که به تقویت دستگاه ایمنی کمک می‌کنند و از سویی باید از رفتارهایی که باعث ضعف دستگاه ایمنی بدن می‌شوند، پرهیز کنیم. در اینجا به 5 نمونه از رفتارها و عادات غذایی نادرست که منجر به ضعف دستگاه ایمنی می‌شوند، اشاره می‌کنیم.

  •  

    زیاده‌روی در مصرف نمک

    حتماً می‌دانید که افراط در مصرف نمک با مشکلاتی نظیر احتباس مایعات در بدن و افزایش فشار خون همراه است اما تحقیقات جدید نشان می‌دهند که مشکل به همینجا ختم نشده و زیاده‌روی در استفاده از نمک به ضعف و بروز مشکلاتی در دستگاه ایمنی بدن نیز منجر می‌شود. وقتی که کلیه‌ها، سدیم اضافی را از بدن دفع می‌کنند، یک اثر دومینو مانندی بر روی بدن باقی می‌گذارد که در نتیجه آن، توانایی بدن برای مبارزه با عفونت‌های باکتریایی، کمتر می‌شود.

     

    گرچه بیماری کووید 19 یک بیماری ویروسی است اما می‌تواند به طور ثانویه به عفونت باکتریایی منجر شود. بنابراین باید مصرف روزانه سدیم را به کمتر از 2300 میلی‌گرم محدود کنید. بیشترین میزان مصرف سدیم به خوردن غذاهای فراوری‌شده مربوط می‌شود. لذا برای کاهش مصرف سدیم، باید استفاده از این نوع غذاها، مثل سوپ‌ها کنسرو شده یا پیتزای منجمد، را محدود نمایید. برچسب غذایی روی بسته‌بندی غذاها را مطالعه کنید. به جای اینکه به غذای آماده خود مجدداً نمک اضافه کنید، از ادویه و گیاهان معطر برای طعمدهی به غذا استفاده کنید.

     

    زیاده‌روی در مصرف قند و شکر

    این بدین معنی نیست که شما باید شکر را به کلی کنار بگذارید. بلکه منظور این است که زیاده‌روی نکنید. قند و شکر افزودنی به غذاها نباید روزانه بیش از 6 قاشق چایخوری برای خانم‌ها و 9 قاشق چایخوری برای آقایان باشد. هر قاشق چایخوری شکر معادل 4 گرم شکر افزوده است. به عبارتی، خانم‌ها نباید روزانه بیش از 24 گرم و آقایان بیش از 36 گرم شکر افزوده مصرف کنند.

     

    اگر از جمله افرادی هستید که استرس باعث هوس خوردن شیرینی‌جات در شما می‌شود، سعی کنید خودتان را با چیز دیگری به غیر از خوردن شیرینی سرگرم کنید تا استرس شما فروکش کند. مثلاً مدیتیشن کنید، کتاب بخوانید، به موسیقی گوش بدهید، با دوستان خود تماس بگیرید و ... .

     

    زیاده‌روی در مصرف کافئین

    قهوه و چای به دلیل داشتن  مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان در خود، خاصیت ضد التهاب داشته و برای سلامتی مفید هستند. اما مصرف زیاد کافئین هم می‌تواند با خواب شما تداخل ایجاد کرده و در نتیجه التهاب و بروز مشکل در دستگاه ایمنی بدن را افزایش بدهد.

     

    سعی کنید از نوشیدنی‌هایی که کافئین آنها را از آنها گرفته‌اند و به آنها شکر یا حتی شیرین‌کننده مصنوعی، اضافه نشده است، استفاه کنید. دقت داشته باشید که از 6 ساعت مانده به زمان خواب، دیگر کافئین مصرف نکنید.

     

    عدم مصرف فیبر خوراکی کافی

    فیبر به سلامتی دستگاه گوارش و حفظ تعادل باکتری‌های مفید روده کمک می‌کند. این باکتری‌ها نقش مهمی در تقویت دستگاه گوارش بدن و نیز بهبود خلق و خو دارند. استفاده از فیبر خوراکی و پروبیوتیک‌ها، دستگاه ایمنی را تقویت می‌کند و مقاومت بدن را در برابر عوامل خارجی، مثل ویروس‌ها، بالا می‌برد. فیبر به خواب بهتر همکمک می‌کند.

     

    مقدار فیبر توصیه‌شده روزانه برای خانم‌ها 25 گرم و برای آقاین 38 گرم است. بهترین راه برای افزایش دریافت فیبر، استفاده از خوراکی‌های طبیعی و کامل مثل سبزیجات، میوه‌ها، غلات سبوس‌دار، حبوبات، مغزها و دانه‌ها است. به جای غذاهای فراوری‌شده از غذاهای طبیعی، به جای شیرینی‌جات از میوه و به جاب برنج سفید از برنج قهوه‌ای استفاده کنید.

     

    عدم مصرف سبزیجات برگدار کافی

    سبزیجات برگدار انواع مواد مغذی کلیدی که به عملکرد دستگاه ایمنی کمک می‌کنند، مثل ویتامین‌های A و C و فولات را دارا می‌باشند. این سبزیجات همچنین دارای ترکیبات فعالی هستند که باعث آزاد شدن علائم شیمیایی برای بهبود و تقویت ایمنی در روده‌ها می‌شوند. اینجا همان جایی است که 70 تا 80 درصد سلول‌های ایمنی بدن در آن جای گرفته‌اند.

     

    حتماً سعی کنید سبزیجاتی مثل کِیل، بروکلی، کلم و جوانه بروکسل را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید. در هر هفته حداقل سه فنجان، سالاد سبزیجات خام یا بخارپز دورچین بشقاب در برنامه روزانه‌تان وجود داشته باشد.

     

    برگرفته از:   www.health.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.