این روزها، با توجه به شیوع بیماری کووید 19، یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام بدهیم، تقویت دستگاه ایمنی بدن است. بدین منظور باید غذاهایی مصرف کنیم که به تقویت دستگاه ایمنی کمک میکنند و از سویی باید از رفتارهایی که باعث ضعف دستگاه ایمنی بدن میشوند، پرهیز کنیم. در اینجا به 5 نمونه از رفتارها و عادات غذایی نادرست که منجر به ضعف دستگاه ایمنی میشوند، اشاره میکنیم.
زیادهروی در مصرف نمک
حتماً میدانید که افراط در مصرف نمک با مشکلاتی نظیر احتباس مایعات در بدن و افزایش فشار خون همراه است اما تحقیقات جدید نشان میدهند که مشکل به همینجا ختم نشده و زیادهروی در استفاده از نمک به ضعف و بروز مشکلاتی در دستگاه ایمنی بدن نیز منجر میشود. وقتی که کلیهها، سدیم اضافی را از بدن دفع میکنند، یک اثر دومینو مانندی بر روی بدن باقی میگذارد که در نتیجه آن، توانایی بدن برای مبارزه با عفونتهای باکتریایی، کمتر میشود.
گرچه بیماری کووید 19 یک بیماری ویروسی است اما میتواند به طور ثانویه به عفونت باکتریایی منجر شود. بنابراین باید مصرف روزانه سدیم را به کمتر از 2300 میلیگرم محدود کنید. بیشترین میزان مصرف سدیم به خوردن غذاهای فراوریشده مربوط میشود. لذا برای کاهش مصرف سدیم، باید استفاده از این نوع غذاها، مثل سوپها کنسرو شده یا پیتزای منجمد، را محدود نمایید. برچسب غذایی روی بستهبندی غذاها را مطالعه کنید. به جای اینکه به غذای آماده خود مجدداً نمک اضافه کنید، از ادویه و گیاهان معطر برای طعمدهی به غذا استفاده کنید.
زیادهروی در مصرف قند و شکر
این بدین معنی نیست که شما باید شکر را به کلی کنار بگذارید. بلکه منظور این است که زیادهروی نکنید. قند و شکر افزودنی به غذاها نباید روزانه بیش از 6 قاشق چایخوری برای خانمها و 9 قاشق چایخوری برای آقایان باشد. هر قاشق چایخوری شکر معادل 4 گرم شکر افزوده است. به عبارتی، خانمها نباید روزانه بیش از 24 گرم و آقایان بیش از 36 گرم شکر افزوده مصرف کنند.
اگر از جمله افرادی هستید که استرس باعث هوس خوردن شیرینیجات در شما میشود، سعی کنید خودتان را با چیز دیگری به غیر از خوردن شیرینی سرگرم کنید تا استرس شما فروکش کند. مثلاً مدیتیشن کنید، کتاب بخوانید، به موسیقی گوش بدهید، با دوستان خود تماس بگیرید و ... .
زیادهروی در مصرف کافئین
قهوه و چای به دلیل داشتن مقادیر زیادی آنتیاکسیدان در خود، خاصیت ضد التهاب داشته و برای سلامتی مفید هستند. اما مصرف زیاد کافئین هم میتواند با خواب شما تداخل ایجاد کرده و در نتیجه التهاب و بروز مشکل در دستگاه ایمنی بدن را افزایش بدهد.
سعی کنید از نوشیدنیهایی که کافئین آنها را از آنها گرفتهاند و به آنها شکر یا حتی شیرینکننده مصنوعی، اضافه نشده است، استفاه کنید. دقت داشته باشید که از 6 ساعت مانده به زمان خواب، دیگر کافئین مصرف نکنید.
عدم مصرف فیبر خوراکی کافی
فیبر به سلامتی دستگاه گوارش و حفظ تعادل باکتریهای مفید روده کمک میکند. این باکتریها نقش مهمی در تقویت دستگاه گوارش بدن و نیز بهبود خلق و خو دارند. استفاده از فیبر خوراکی و پروبیوتیکها، دستگاه ایمنی را تقویت میکند و مقاومت بدن را در برابر عوامل خارجی، مثل ویروسها، بالا میبرد. فیبر به خواب بهتر همکمک میکند.
مقدار فیبر توصیهشده روزانه برای خانمها 25 گرم و برای آقاین 38 گرم است. بهترین راه برای افزایش دریافت فیبر، استفاده از خوراکیهای طبیعی و کامل مثل سبزیجات، میوهها، غلات سبوسدار، حبوبات، مغزها و دانهها است. به جای غذاهای فراوریشده از غذاهای طبیعی، به جای شیرینیجات از میوه و به جاب برنج سفید از برنج قهوهای استفاده کنید.
عدم مصرف سبزیجات برگدار کافی
سبزیجات برگدار انواع مواد مغذی کلیدی که به عملکرد دستگاه ایمنی کمک میکنند، مثل ویتامینهای A و C و فولات را دارا میباشند. این سبزیجات همچنین دارای ترکیبات فعالی هستند که باعث آزاد شدن علائم شیمیایی برای بهبود و تقویت ایمنی در رودهها میشوند. اینجا همان جایی است که 70 تا 80 درصد سلولهای ایمنی بدن در آن جای گرفتهاند.
حتماً سعی کنید سبزیجاتی مثل کِیل، بروکلی، کلم و جوانه بروکسل را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید. در هر هفته حداقل سه فنجان، سالاد سبزیجات خام یا بخارپز دورچین بشقاب در برنامه روزانهتان وجود داشته باشد.
برگرفته از: www.health.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]