اسفناج یکی از منعطفترین سبزیجات است که میتوان از آن در تهیه اسموتی، سالاد، سوپ، دورچین غذا و حتی کیک استفاده کرد. در ادامه مطلب به فواید این سبزی ارزشمند برای سلامتی، میپردازیم.
اسفناج سرشار از مواد مغذی است
سه فنجان اسفناج خام، محتوای انرژی بسیار پایینی دارد (یعنی باعث چاقی نمیشود). در اسفناج هیچ چربی وجود نداشته و در عوض دارای پروتئین، کربوهیدرات پیچیده و فیبر است. به عبارتی میتوانید مقدار زیادی اسفناج بخورید بدون اینکه نگرانی چاقی باشید و در عوض مقدار زیادی مواد مغذی مفید به بدن شما میرسد. اسفناج حاوی ویتامین K، ویتامین A و ویتامین C است که برای دستگاه ایمنی بدن بسیار مفید میباشند و به سلامتی پوست نیز کمک میکنند.
در اسفناج فولات وجود دارد. فولات از خانواده ویتامینهای B است که به شکلگیری گلبولهای قرمز خون و DNA کمک میکند. همچنین در اسفناج آهن، منیزیم، پتاسیم و کلسیم و نیز مقدار کمی از سایر ویتامینهای خانواده B، وجود دارد.
اسفناج سرشار از آنتی اکسیدان است
آنتیاکسیدانهای اسفناج با التهاب در بدن مبارزه میکنند و نقش حفاظتی از بدن در برابر بیماریها دارند. از جمله این آنتیاکسیدانها میتوان به کمفرول اشاره کرد که خطر ابتلا به سرطان را کاهش داده و یا اگر کسی به سرطان مبتلا باشد، سرعت رشد و پخش بیماری را کند میکند.
یک آنتیاکسیدان مهم دیگر در اسفناج، کوترستین است که اثر محافظتی بر قدرت حافظه دارد و نیز مانع از بیماری قلبی و دیابت نوع 2 میشود.
اسفناج و سلامتی مغز
خاصیت ضد التهاب اسفناج، کلید حافظت آن از مغز است (به خصوص با بالا رفتن سن).
کمک به تنظیم فشار خون
اسفناج منبع طبیعی نیترات است. این ترکیب با گشاد کردن رگهای خونی، جریان خون را بهبود بخشیده و کار قلب را سبک میکند. آب اسفناج، فشار خون را پایین میآورد.
کمک به سلامتی چشمها
یکی از آنتیاکسیدانهای اسفناج، لوتئین نام دارد که عوارض چشمی ناشی از بالا رفتن سن را کاهش میدهد.
پخت اسفناج چه اثراتی بر مواد مغذی آن دارد؟
گرچه اسفناج را هم به صورت پخته و هم به صورت خام میتوان مصرف کرد اما مطالعات نشان میدهد که اسفناج به صورت خام باعث حفظ بهتر لوتئین موجود در آن میشود. هر قدر که اسفناج مدت بیشتری بپزد، محتوای لوتئین آن کاهش بیشتری پیدا میکند. فرایند پخت بر روی فولات موجود در اسفناج نیز اثر منفی میگذارد.
بهترین شیوه مصرف اسفناج، استفاده از آن به صورت خام و همراه با چربیهای سالم مثل آووکادو یا کره بادام است زیرا چربی سالم باعث افزایش جذب آنتیاکسیدانهای موجود در اسفناج میشود.
بررسی شیوههای مختلف پخت اسفناج نشان میدهد که استفاه از مایکروفر، کمترین خسارت را به ویتامین K موجود در اسفناج میزند. آبپز کردن و سرد کردن سریع اسفناج باعث کاهش چشمگیر ویتامین C آن میشود و از این نظر، بخارپز کردن، بهتر است. فرایند پخت باعث کاهش ویتامین E آن نیز میشود اما محتوای ویتامین A آن را بالا میبرد.
برای گرفتن بهترین نتیجه، بهتر است که اسفناج خام و پخته را با هم ترکیب کنید اما دقت کنید که نباید در پخت و حرارت دادن به آن زیادهروی نمایید.
برگرفته از: www.health.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]