• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 5 فایده اسفناج برای سلامتی

  • شنبه، ۰۱ شهریور ۱۳۹۹ بازدید 425 مدیریت
  • اسفناج یکی از منعطف‌ترین سبزیجات است که می‌توان از آن در تهیه اسموتی، سالاد، سوپ، دورچین غذا و حتی کیک استفاده کرد. در ادامه مطلب به فواید این سبزی ارزشمند برای سلامتی، می‌پردازیم.

  •  

    اسفناج سرشار از مواد مغذی است

    سه فنجان اسفناج خام، محتوای انرژی بسیار پایینی دارد (یعنی باعث چاقی نمی‌شود). در اسفناج هیچ چربی وجود نداشته و در عوض دارای پروتئین، کربوهیدرات پیچیده و فیبر است. به عبارتی می‌توانید مقدار زیادی اسفناج بخورید بدون اینکه نگرانی چاقی باشید و در عوض مقدار زیادی مواد مغذی مفید به بدن شما می‌رسد. اسفناج حاوی ویتامین K، ویتامین A و ویتامین C است که برای دستگاه ایمنی بدن بسیار مفید می‌باشند و به سلامتی پوست نیز کمک می‌کنند.

     

    در اسفناج فولات وجود دارد. فولات از خانواده ویتامین‌های B است که به شکل‌گیری گلبول‌های قرمز خون و DNA کمک می‌کند. همچنین در اسفناج آهن، منیزیم، پتاسیم و کلسیم و نیز مقدار کمی از سایر ویتامین‌های خانواده B، وجود دارد.

     

    اسفناج سرشار از آنتی‌ اکسیدان است

    آنتی‌اکسیدان‌های اسفناج با التهاب در بدن  مبارزه می‌کنند و نقش حفاظتی از بدن در برابر بیماری‌ها دارند. از جمله این آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توان به کمفرول اشاره کرد که خطر ابتلا به سرطان را کاهش داده و یا اگر کسی به سرطان مبتلا باشد، سرعت رشد و پخش بیماری را کند می‌کند.

     

    یک آنتی‌اکسیدان مهم دیگر در اسفناج، کوترستین است که اثر محافظتی بر قدرت حافظه دارد و نیز مانع از بیماری قلبی و دیابت نوع 2 می‌شود.

     

    اسفناج و سلامتی مغز

    خاصیت ضد التهاب اسفناج، کلید حافظت آن از مغز است (به خصوص با بالا رفتن سن).

     

    کمک به تنظیم فشار خون

    اسفناج منبع طبیعی نیترات است. این ترکیب با گشاد کردن رگ‌های خونی، جریان خون را بهبود بخشیده و کار قلب را سبک می‌کند. آب اسفناج، فشار خون را پایین می‌آورد.

     

    کمک به سلامتی چشم‌ها

    یکی از آنتی‌اکسیدان‌های اسفناج، لوتئین نام دارد که عوارض چشمی ناشی از بالا رفتن سن را کاهش می‌دهد.

     

    پخت اسفناج چه اثراتی بر مواد مغذی آن دارد؟

    گرچه اسفناج را هم به صورت پخته و هم به صورت خام می‌توان مصرف کرد اما مطالعات نشان می‌دهد که اسفناج به صورت خام باعث حفظ بهتر لوتئین موجود در آن می‌شود. هر قدر که اسفناج مدت بیشتری بپزد، محتوای لوتئین آن کاهش بیشتری پیدا می‌کند.  فرایند پخت بر روی فولات موجود در اسفناج نیز اثر منفی می‌گذارد.

     

    بهترین شیوه مصرف اسفناج، استفاده از آن به صورت خام و همراه با چربی‌های سالم مثل آووکادو یا کره بادام است زیرا چربی سالم باعث افزایش جذب آنتی‌اکسیدان‌های موجود در اسفناج می‌شود.

     

    بررسی شیوه‌های مختلف پخت اسفناج نشان می‌دهد که استفاه از مایکروفر، کمترین خسارت را به ویتامین K موجود در اسفناج می‌زند. آبپز کردن و سرد کردن سریع اسفناج باعث کاهش چشمگیر ویتامین C آن می‌شود و از این نظر، بخارپز کردن، بهتر است. فرایند پخت باعث کاهش ویتامین E آن نیز می‌شود اما محتوای ویتامین A آن را بالا می‌برد.

     

    برای گرفتن بهترین نتیجه، بهتر است که اسفناج خام و پخته را با هم ترکیب کنید اما دقت کنید که نباید در پخت و حرارت دادن به آن زیاده‌روی نمایید.

     

    برگرفته از:   www.health.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.