• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 7 راهکار برای کاهش وزن

  • دوشنبه، ۰۴ شهریور ۱۳۹۸ بازدید 860 مدیریت
  • شکی نیست که کاهش وزن به شیوه سالم، نیاز به زمان دارد. کاهش وزن سالم یعنی در هفته، نیم تا یک کیلوگرم کاهش وزن داشته باشید و نه بیشتر. اما اگر ترازو به شما کاهش وزنی نشان نمی‌دهد نباید سرخورده و دلسرد شوید. در اینجا چند روش رو به شما معرفی می‌کنیم تا با به کار بستن آنها بتوانید روند کاهش وزن رو از سر بگیرید.

  • 1 -  دفتر یادداشت غذایی داشته باشید

    یادداشت‌برداری از آنچه می‌خورید و می‌نوشید به شما در کاهش وزن کمک می‌کند و وقت شما رو بیش از 15 دقیقه در روز نخواهد گرفت. بدین منظور می‌توانید از اپلیکیشن و نرم‌افزار یکا استفاده کنید. استفاده از این نرم‌افزار به شما کمک می‌کند تا بفهمید که گاهی تخمین‌ها و تصورات شما از مقدار غذایی که می‌خورید با حقیقت تطابق ندارد.

    خوردن اسموتی و نوشابه و ناخنک‌زدن‌ به تنقلات در طول روز معمولاً خیلی دست‌کم گرفته شده و باعث بالا رفتن وزن می‌شود. اما وقتی که آنها رو یادداشت کنید دیگر از آنها غافل نشده و در کنترل وزن خود با موفقیت بیشتری عمل خواهید کرد.

    2 -  دقت کنید که به خودتان خیلی سخت نگیرید

    اگر احساس خستگی و کلافگی می‌کنید و در کنترل هوس‌های غذایی خود دچار مشکل هستید، نشانه این است که بدن شما سعی دارد به شما بگوید به مواد مغذی بیشتری نیاز دارید و همین امر باعث شده است که بدن شما بر علیه شما بلند شده و نگذارد که وزن‌تان کمتر شود.

    اگر رژیم غذایی که می‌گیرید به شدت محدودکننده بوده و غذایی کمتر از نیاز واقعی شما رو در اختیار شما می‌گذارد، بدن به طور طبیعی جبهه می‌گیرد و هر ذره از غذایی که می‌خورید رو در خود ذخیره می‌کند. در نتیجه متابولیسم شما کند شده و شما رو وارد یک چرخه منفی از رژیم یویو می‌کند و وزن شما رو به افزایش می‌گذارد.

    3 -  مراقب تقدسی که برای غذاهای سالم قائل هستید، باشید!

    این یعنی سالم بودن یک غذا به معنی این نیست که شما می‌توانید بدون نگرانی از افزایش وزن در خوردن آن زیاده‌روی کنید. بسیاری از افراد در دام غذاهای سالم می‌افتند. یک قاشق غذاخوری روغن (هر نوع روغنی)، 120 کالری انرژی دارد. شاید فکر کنید که روغن زیتون چاق‌کننده نیست و نان خود رو در آن بخیسانید. غافل از اینکه نان مانند اسفنج مقدار زیادی روغن رو به خود جذب کرده است. آووکادو، هوموس از جمله غذاهای سالم هستند که خیلی راحت می‌توان در مصرف آنها زیاده‌روی کرد. بنابراین همیشه صرفنظر از اینکه غذا سالم است یا نه چندان سالم، آمار مقدار غذای مصرفی خود رو داشته باشید.

    4 -  بشقاب خود رو با سبزیجات غیرنشاسته‌ای پر کنید

    برخی از غذاها مثل سبزیجات غیرنشاسته‌ای، سبزیجات سالاد، فلفل، خیار، قارچ، بروکلی و گل‌کلم، محتوای انرژی کمی دارند و در عوض سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی و فیبر هستند. لذا خاصیت سیرکنندگی دارند و توصیه می‌شود تا می‌توانید از این نوع سبزیجات استفاده کنید. معمولاً کسی دچار پرخوری سبزیجات نمی‌شود. فقط مراقب مقدار روغن یا سسی که روی آنها می‌ریزید باشید.

    5 -  از غذایی که می‌خورید لذت ببرید

    غذا خوردن تنها به منظور سوخت‌رسانی به بدن نیست بلکه یک فعالیت لذتبخش نیز هست. غذا رو در حال تماشای تلویزیون یا کار با کامپیوتر یا گوشی تلفن همراه، صرف نکنید. بنشینید و از هر ذره از غذا که می‌خورید لذت ببرید و تا جایی که می‌توانید عوامل حواسپرتی رو از خود دور کنید. تمرکز بر مزه و لذت غذا از پرخوری جلوگیری می‌کند. زمان‌هایی که در کنار غذا خوردن مشغول کار یا کارهای دیگری هم هستیم و توجه چندانی به غذایی که می‌ خوریم، نداریم، غذای بیشتری می‌خوریم و متوجه سیر شدن خود نمی‌شویم.

    6 -  استرس رو از خود دور کنید

    بین استرس و افزایش وزن رابطه وجود دارد. وقتی دچار استرس هستیم، ترشح هورمون کورتیزول در بدن افزایش پیدا می‌‌کند و هوس خوردن غذاهای ناسالم، مثل شیرینی‌جات و غذاهای فراوری‌شده، رو بیشتر می‌کند. فرد برای فراموش کردن استرس به پرخوری روی آورده و به مرور بر وزن وی اضافه می‌شود و در ضمن التهاب نیز در بدن وی افزایش پیدا می‌کند که برای سلامتی بسیار مضر است.

    سعی کنید استرس رو در زندگی خود کم کنید. پیاده‌روی کنید، با دوستان خود تماس تلفنی بگیرید، به کلاس یوگا بروید یا یک فنجان چای بنوشید و یا مجله بخوانید. به ذهن خود استراحت بدهید تا هم استرس از شما دور شود و هم سطح انرژی شما بالا برود.

    7 -  خواب کافی داشته باشید

    اگر به قدر کافی نخوابید (یعنی کمتر از حداقل هفت ساعت خواب باکیفیت در طول شب نداشته باشید)، کاهش وزن برای شما سخت‌تر خواهد بود. کیفیت خواب بر روی متابولیسم و میزان ترشح هورمون گرسنگی اثر می‌گذارد. یعنی در صورت کم‌خوابی احساس گرسنگی در شما بیشتر شده و غذای بیشتری می‌خورید.

    بهتر است برای خواب خود برنامه‌ریزی کنید و آن رو از اولویت‌های زندگی خود بدانید. سعی کنید که هر شب سر ساعت خاص به خواب رفته و صبح روز بعد نیز سر ساعت خاصی از خواب بیدار شوید. به جای تماشای تلویزیون در نزدیکی ساعت خواب،‌ وان آب گرم بگیرید، یوگای ملایم انجام بدهید یا حتی کتاب بخوانید.

    برگرفته از: blog.myfitnesspal.com

    گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.