• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • آرد موز، جایگزین مناسب برای آرد گندم و بدون گلوتن

  • سه شنبه، ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ بازدید 1066 مدیریت
  • امروزه استفاده از آردهایی غیر از آرد گندم بسیار رایج شده است. آردهایی مثل آرد بادام، آرد جو دو سر و حتی آرد سیب‌زمینی شیرین که همگی طعم و مواد مغذی متنوعی را در اختیار بدن قرار می‌دهند. اما مورد اخیری که به فهرست آردها اضافه شده است، آرد موز می‌باشد که از موزهای سبز تهیه می‌شود.

  •  

    آرد موز فاقد گلوتن است و لذا انتخاب مناسبی برای کسانی است که به گلوتن حساسیت دارند و یا به بیماری سلیاک مبتلا هستند. علاوه بر این، موز سرشار از پتاسیم، فیبر و نشاسته مقاوم است و به همین جهت، شاخص گلایسمیک (GI) پایینی دارد و این یعنی قند خون را به سرعت بالا نمی‌برد. اگر نسبت به مقوله جدید آرد موز، کنجکاو شده‌اید، ادامه مطلب را بخوانید:

     

    1 -  آرد موز از موزهای نارس سبز تهیه می‌شود

    نشاسته موجود در موز نارس، هنوز به قند  تبدیل نشده است. به مرور که موز بیشتر می‌رسد، رنگ آن به زردی گراییده و مزه آن شیرین‌تر می‌شود زیرا نشاسته درون آن به قند تبدیل می‌شود. به همین دلیل، موزهایی که قهوه‌ای شده‌اند بسیار شیرین هستند. برای تهیه آرد موز از موزهای نارس سبز استفاده می‌شود تا محتوای آن نشاسته باشد.

     

    آرد موز، پس از خشک شدن و فرایندهایی که روی آن صورت می‌گیرد به رنگ قهوه‌ای روشن درمی‌آید. این یعنی غذایی که با این آرد تهیه می‌‌کنید، کمی از غذایی که با آرد گندم سفید تهیه می‌کنید، تیره‌تر است.

     

    2 -  آرد موز حاوی نشاسته مقاوم است که برای دستگاه گوارش مفید است

    موز سبز منبع خوب نشاسته مقاوم است که باعث می‌شود آردی هم که از آن تهیه می‌شود، حاوی نشاسته مقاوم باشد. نشاسته مقاوم در واقع نوعی فیبر پری‌بیوتیک است که باکتری‌های مفید روده را تغذیه کرده، حساسیت به انسولین را در بدن بالا برده و قند خون را ثابت نگه داشته و به کندی در دستگاه گوارش شکسته می‌شود و لذا باعث می‌شود که مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید.

     

    3 -  آرد موز طعم ملایمی از موز را در خود دارد

    این آرد، طبیعتاً کمی از طعم موز را نیز با خود دارد. بنابراین اگر به طعم آن عادت ندارید بهتر است که از آن در تهیه نان‌ها و کیک‌های شیرین مثل نان و کیک موزی که باید طعم موز بدهند، استفاده کنید و از مقدار شکری که در دستور تهیه این خوراکی‌ها است، کم کنید زیرا خود آرد موز، تا حدودی شیرین است.

     

    4 -  آرد موز با سایر آردهای بدون گلوتن، تفاوت دارد

    برخلاف سایر آردهای بدون گلوتن مثل آرد نارگیل و آرد بادام که همگی از چربی درست شده‌اند، آرد موز مقدار زیادی نشاسته در خود دارد.

     

    اگر می‌خواهید از آرد موز به جای آرد گندم استفاده کنید، نمی‌توانید مانند سایر آردهای بدون گلوتن که از آنها به نسبت یک به یک استفاده می‌شود، مصرف نمایید. بلکه باید این نسبت را کمتر کنید. یعنی باید فرضاً سه‌چهارم فنجان آرد موز (112 گرم) را با یک فنجان آرد گندم (150 گرم) مخلوط کنید.

     

    5 -  آرد موز انتخاب بسیار خوبی برای پخت نان و کیک است

    شما می‌توانید نان موزی را با آرد موز تهیه کنید اما در کنار آن می‌توانید نان‌های دیگری مثل نان کنجد سیاه و کیک هویج را نیز با آرد موز بپزید. برای تهیه خوراکی‌های بدون گلوتن می‌توانید از ترکیب آرد موز و سایر آردهای بدون گلوتن (مثل آرد جو دو سر) در تهیه مافین استفاده کنید.

     

    یک گزینه بسیار خوب دیگر، استفاده از آرد موز در پخت نان‌های سبزیجات مثل نان موز و کدو است و یا تهیه کاپ‌کیک ادویه‌دار هویج یا کاپ‌کیک چغندر.

     

    6 -  از آرد موز می‌توان در تهیه سوپ‌های غلیظ، کاری‌ها و اسموتی‌ها استفاده کرد

    با توجه به محتوای بالای نشاسته در آرد موز، شما می‌توانید یک یا دو قاشق غذاخوری از آن را به اسموتی‌ها اضافه کنید تا محتوای فیبر و خاصیت سیرکنندگی اسموتی را بالا ببرید.

     

    همچنین می‌توانید به جای افزودن کره از آرد موز برای تغلیظ سوپ و کاری‌ها استفاده کنید. در این صورت کافیست که به قدر کافی آرد موز به غذا اضافه کنید تا به حد غلظت مد نظر شما برسد.

     

    برگرفته از:    blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.