امروزه استفاده از آردهایی غیر از آرد گندم بسیار رایج شده است. آردهایی مثل آرد بادام، آرد جو دو سر و حتی آرد سیبزمینی شیرین که همگی طعم و مواد مغذی متنوعی را در اختیار بدن قرار میدهند. اما مورد اخیری که به فهرست آردها اضافه شده است، آرد موز میباشد که از موزهای سبز تهیه میشود.
آرد موز فاقد گلوتن است و لذا انتخاب مناسبی برای کسانی است که به گلوتن حساسیت دارند و یا به بیماری سلیاک مبتلا هستند. علاوه بر این، موز سرشار از پتاسیم، فیبر و نشاسته مقاوم است و به همین جهت، شاخص گلایسمیک (GI) پایینی دارد و این یعنی قند خون را به سرعت بالا نمیبرد. اگر نسبت به مقوله جدید آرد موز، کنجکاو شدهاید، ادامه مطلب را بخوانید:
1 - آرد موز از موزهای نارس سبز تهیه میشود
نشاسته موجود در موز نارس، هنوز به قند تبدیل نشده است. به مرور که موز بیشتر میرسد، رنگ آن به زردی گراییده و مزه آن شیرینتر میشود زیرا نشاسته درون آن به قند تبدیل میشود. به همین دلیل، موزهایی که قهوهای شدهاند بسیار شیرین هستند. برای تهیه آرد موز از موزهای نارس سبز استفاده میشود تا محتوای آن نشاسته باشد.
آرد موز، پس از خشک شدن و فرایندهایی که روی آن صورت میگیرد به رنگ قهوهای روشن درمیآید. این یعنی غذایی که با این آرد تهیه میکنید، کمی از غذایی که با آرد گندم سفید تهیه میکنید، تیرهتر است.
2 - آرد موز حاوی نشاسته مقاوم است که برای دستگاه گوارش مفید است
موز سبز منبع خوب نشاسته مقاوم است که باعث میشود آردی هم که از آن تهیه میشود، حاوی نشاسته مقاوم باشد. نشاسته مقاوم در واقع نوعی فیبر پریبیوتیک است که باکتریهای مفید روده را تغذیه کرده، حساسیت به انسولین را در بدن بالا برده و قند خون را ثابت نگه داشته و به کندی در دستگاه گوارش شکسته میشود و لذا باعث میشود که مدت طولانیتری احساس سیری کنید.
3 - آرد موز طعم ملایمی از موز را در خود دارد
این آرد، طبیعتاً کمی از طعم موز را نیز با خود دارد. بنابراین اگر به طعم آن عادت ندارید بهتر است که از آن در تهیه نانها و کیکهای شیرین مثل نان و کیک موزی که باید طعم موز بدهند، استفاده کنید و از مقدار شکری که در دستور تهیه این خوراکیها است، کم کنید زیرا خود آرد موز، تا حدودی شیرین است.
4 - آرد موز با سایر آردهای بدون گلوتن، تفاوت دارد
برخلاف سایر آردهای بدون گلوتن مثل آرد نارگیل و آرد بادام که همگی از چربی درست شدهاند، آرد موز مقدار زیادی نشاسته در خود دارد.
اگر میخواهید از آرد موز به جای آرد گندم استفاده کنید، نمیتوانید مانند سایر آردهای بدون گلوتن که از آنها به نسبت یک به یک استفاده میشود، مصرف نمایید. بلکه باید این نسبت را کمتر کنید. یعنی باید فرضاً سهچهارم فنجان آرد موز (112 گرم) را با یک فنجان آرد گندم (150 گرم) مخلوط کنید.
5 - آرد موز انتخاب بسیار خوبی برای پخت نان و کیک است
شما میتوانید نان موزی را با آرد موز تهیه کنید اما در کنار آن میتوانید نانهای دیگری مثل نان کنجد سیاه و کیک هویج را نیز با آرد موز بپزید. برای تهیه خوراکیهای بدون گلوتن میتوانید از ترکیب آرد موز و سایر آردهای بدون گلوتن (مثل آرد جو دو سر) در تهیه مافین استفاده کنید.
یک گزینه بسیار خوب دیگر، استفاده از آرد موز در پخت نانهای سبزیجات مثل نان موز و کدو است و یا تهیه کاپکیک ادویهدار هویج یا کاپکیک چغندر.
6 - از آرد موز میتوان در تهیه سوپهای غلیظ، کاریها و اسموتیها استفاده کرد
با توجه به محتوای بالای نشاسته در آرد موز، شما میتوانید یک یا دو قاشق غذاخوری از آن را به اسموتیها اضافه کنید تا محتوای فیبر و خاصیت سیرکنندگی اسموتی را بالا ببرید.
همچنین میتوانید به جای افزودن کره از آرد موز برای تغلیظ سوپ و کاریها استفاده کنید. در این صورت کافیست که به قدر کافی آرد موز به غذا اضافه کنید تا به حد غلظت مد نظر شما برسد.
برگرفته از: blog.myfitnesspal.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]