• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • آیا باید غذا را قبل از پخت، وزن کنیم و یا بعد از پخت؟

  • دوشنبه، ۳۰ دی ۱۳۹۸ بازدید 4451 مدیریت
  • یکی از مؤثرترین و بهترین راه‌ها برای کاهش وزن این است که غذاهایی را که می‌خورید،‌ یادداشت کنید. اکثر افراد، اندازه پرس غذایی که می‌خورند را دست‌کم می‌گیرند، مخصوصاً وقتی خوراکی‌هایی مثل آجیل، کره، روغن زیتون یا سس مصرف می‌کنند. به همین دلیل،‌ اندازه‌گیری غذاها اهمیت پیدا می‌کند تا مطمئن شوید که در مصرف زیاده‌روی نکرده‌اید.

  •  

    بهترین و دقیق‌ترین شیوه برای اندازه‌گیری غذا این است که آن را قبل از پخت وزن کنید. زیرا اطلاعات تغذیه‌ای که روی برچسب خوراکی‌ها زده می‌شود، به خصوص غلات کامل، پروتئین‌های خالص و سبزیجات، مربوط به نوع خام آنهاست نه شکل پخته‌شده آنها.

     

    مراحل پخت بر روی وزن غذا تأثیر می‌گذارند. به عنوان مثال، وقتی که به غذا نمک اضافه می‌کنیم، آب از غذا خارج می‌شود و بر روی وزن و حجم آن اثر می‌گذارد. گوشت و غذاهای دریایی ممکن است که در حین پخت، 20 تا 25 درصد از وزن خود را از دست بدهند و سبزیجات تا 50 درصد دچار کاهش وزن می‌شوند. وزن یک فنجان سیب‌زمینی شیرین خام (150 گرم) بعد از پخت به نصف وزن اولیه خود کاهش پیدا می‌کند (75 گرم وزن پیدا می‌کند).

     

    پس اگر غذا را بعد از پخت وزن کنید، ممکن است که فکر کنید غذای کمی می‌خورید زیرا وزن آن کمتر شده است، در حالی که محتوای انرژی آن، کم نشده است. علاوه بر این، روغنی که ما در تهیه غذاها مورد استفاده قرار می‌دهیم را اغلب در محاسبات خود فراموش می‌کنیم و آن را محاسبه نمی‌ کنیم. اما اگر قبل از پخت به اندازه‌گیری اقدام کنیم، روغن را هم به یاد آورده و محاسبه می‌کنیم.

     

    آنچه در کاهش وزن بیش از هر چیز اهمیت دارد،‌ ادامه دادن برنامه کاهش وزن و دلسرد نشدن است. وقتی که در اندازه‌گیری پرس غذا دچار اشتباه می‌شویم، در واقع دچار اشتباه ناخواسته در برنامه کاهش وزن خود شده‌ایم. بعد هم که نتیجه مطلوبی در کاهش وزن نمی‌بینیم،‌ دلسرد می‌شویم و نمی‌دانیم که مشکل از کجاست و فکر می‌کنیم که یا آن برنامه مفید نیست و یا بدن ما به کاهش وزن جواب نمی‌دهد. این در حالیست که ما نکات ریزی مثل اندازه واقعی غذاها را نادیده گرفته‌ایم و اگر این کار را با دقت بیشتری انجام بدهیم، مشکل کاهش وزن ما هم رفع می‌شود.

     

    خوشبختانه هم سایت و هم اپلیکیشن یکا این امکان را به شما می‌دهند که مقادیر خام غذاهای مصرفی خود را نیز ثبت کنید و از میزان مصرف حقیقی خود مطلع شوید.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com




نظرات ارسالی [3]

  • کامنت
    ثنا مهمان
    پنج شنبه، ۱۶ آذر ۱۴۰۲

    من متوجه نشدم الان برای اینکه کالریش رو درست اندازه گرفته باشیم کالری مواد غذایی رو قبل پخت وزن کنیم یا بعد از پخت؟
  • کامنت
    مری اسدی مهمان
    سه شنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۱

    سلام فکر خیلی خوبیه ...من خودم توی رژیم هستم هر غذایی که می‌خوام درست کنم اول به صورت خام وزن میکنم بعد از وزن کردن ومحاسبه کالری غذا را درست میکنم اینجوری متوجه میشم بر حسب رژیمی که دارم چند کالری باید مصرف کنم
    • مدیر سایت ادمین
      یکشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۲
      سلام بهتر هست مواد اولیه غذاها قبل از پخت وزن گیری شود برای اینکه کالری یا یکای آن درست و دقیق محاسبه شود. خوشبختانه در سایت یکا امکان ثبت وزن مواد غذایی خام نیز وجود دارد


نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.