• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • آیا خوراکی‌های خام باعث انتقال کووید ۱۹ می‌شوند؟

  • شنبه، ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ بازدید 479 مدیریت
  • از میادین تره‌بار و سوپرمارکت‌ها گرفته تا حمل و نقل و بارها و بارها دست به دست شدن تا رسیدن اقلام خوراکی به منزل، همیشه با این نگرانی همراه است که مبادا در طول این فرایند، دچار آلودگی به ویروس کرونا شده و آن را با خود به داخل خانه بیاورند.

  •  

    آیا ویروس کرونا از طریق خوراکی‌ها و اقلام غذایی منتشر می‌شود؟

    گرچه هنوز اطلاعات ما در زمینه این ویروس جدید، کامل نیست اما به نظر می‌رسد که احتمال انتقال آن از طریق اقلام خوراکی، کم است. حداقل تا به امروز هیچ شاهدی دال بر اینکه ویروس از طریق غذا منتقل شده باشد، وجود ندارد. این ویروس تاکنون از طریق لوله‌های تنفسی به بدن راه پیدا کرده است و نه از طریق لوله‌های گوارشی.

     

    نحوه انتشار ویروس کرونا

    این ویروس از طریق سرفه و عطسه و نیز صحبت کسانی که به آن مبتلا شده‌اند در هوا منتشر می‌شود. سپس از طریق تنفس از دهان و بینی به افراد نزدیک منتقل شده و وارد ریه این افراد می‌شود. البته شواهد جدید نشان می‌دهند که ویروس می‌تواند در بدن فردی به عنوان ناقل وجود داشته باشد اما علائمی در وی ایجاد نکند. این موضوع بسیار مهم است زیرا چنین فردی با اینکه خودش دچار علائم بیماری نمی‌شود اما بیماری را به دیگران منتقل می‌کند.

     

    حتی همصحبتی با فرد بیمار نیز می‌تواند باعث بیمار شدن شما شود و لزوماً اینگونه نیست که تنها با عطسه و سرفه فرد بیمار، دچار بیماری شوید. متأسفانه ویروس کرونا می‌تواند تا ساعت‌ها در هوایی که فرد بیمار در آن تنفس کرده است، زنده بماند.

     

    در حالی که خود خوراکی که خریداری می‌کنید چندان مایه انتقال بیماری نیست اما کیسه پلاستیکی که با آن اقلام خوراکی را به منزل می‌برید، می‌تواند عامل انتشار ویروس باشد. ویروس کرونا تا ۳ روز می‌تواند بر روی سطح پلاستیکی زنده بماند. پس گرچه احتمال اینکه ویروس را از خوراکی که خریداری کرده‌اید، بگیرید، کم است اما این احتمال وجود دارد که در اثر تماس با پلاستیک و بسته‌بندی آن به ویروس مبتلا شوید.

     

    به همین دلیل لازم است که بسته‌بندی تمام اقلام خوراکی که خریداری می‌کنید را ضدعفونی کرده و دست‌های خود را نیز با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه شسته و به دقت آبکشی کنید تا ویروس از دست جدا شود.

     

    دقت داشته باشید که گرچه هنوز شواهدی دال بر انتقال بیماری کووید ۱۹ از طریق غذایی که خریداری می‌کنیم، وجود ندارد اما غذا و آب آلوده می‌توانند منشأ بیماری‌های خطرناک ویروسی دیگری مثل هپاتیت A و یا بیماری‌های غیر ویروسی باشند. البته بیشتر بیماری‌های غذایی، از نوع باکتریایی هستند، مثل سالمونلا، کلستریدیوم و استافیلوکوکوس.

     

    گذاشتن غذا به مدت طولانی در دمای اتاق باعث تحریک رشد باکتری‌های خطرناک در آن می‌شود و می‌تواند تعداد باکتری‌های مولد بیماری در غذا را در مدت ۲۰ دقیقه به ۲ برابر برساند.

     

    یکی از رایج‌ترین منابع مسمومیت غذایی، گوشت خام یا نیم‌پز است. ماکیان، تخم‌مرغ، صدف خوراکی و شیر غیرپاستوریزه نیز از جمله این اقلام خوراکی هستند. میوه و سبزیجات نیز می‌توانند باعث انتشار میکروب‌ها شوند.

     

    وقتی که خوراکی آلوده مصرف کنید، میکروب‌ها می‌توانند به بروز علائمی در شما منجر شوند که گستردگی آنها از مشکلات گوارشی تا حتی عوارض جدی که زندگی را به خاطره می‌اندازند، باشند. یکی از رایج‌ترین عوارض بیماری‌های غذایی، ضعف و کم آبی بدن است. در نتیجه بدن فرد دچار ضعف در قدرت دفاعی طبیعی خود می‌شود و دیگر نمی‌تواند آنطور که باید از خود در برابر آن بیماری یا هر بیماری دیگر دفاع کند. بنابراین اگر کسی به بیماری و مسمومیت غذایی که ارتباطی هم به کووید ۱۹ ندارد مبتلا شود، به دلیل اینکه بدن او ضعیف می‌شود، راه برای اینکه به کرونا نیز مبتلا شود، هموارتر می‌شود. پس در هر صورت باید مراقب بهداشت اقلام غذایی و خوراکی باشید.

     

    برای پرهیز از ابتلا به بیماری‌های غذایی، به نکات زیر، توجه کنید:

     

    ۱ -  قبل و بعد از آماده‌سازی غذا، دست‌های خود را با آب گرم و صابون به خوبی شستشو بدهید. ظروف مورد استفاده را نیز به همین صورت. میوه‌ها و سبزیجات تازه را زیر آب روان تمیز کنید.

     

    ۲ -  اقلام خوراکی‌ها را جدا از هم نگه دارید تا در تماس با هم قرار نگیرند و چنانچه یکی از آنها آلوده است، آن را به سایر خوراکی‌ها منتقل نکند.

     

    ۳ -  غذاها را با دمای مناسب و کافی بپزید.

     

    ۴ -  باقیمانده غذا را در دمای سرد یخچال نگهداری کنید. غذا نباید بیشتر از یک ساعت در دمای محیط بماند.

     

    برگرفته از:   www.livestrong.com

     





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.