• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • آیا خوردن سبزیجات در وعده صبحانه، هوس شیرینی را کاهش می‌دهد؟

  • دوشنبه، ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ بازدید 661 مدیریت
  • اگر در کل روز دچار هوس خوردن شیرینی هستید، بد نیست که بدانید تقریبا 90 درصد افراد با چنین مشکلی دست و پنجه نرم می‌کنند. یک راه برای از بین بردن هوس شیرینی‌جات این است که سبزیجات بیشتری مصرف کنیم، به خصوص اگر این کار را در اولین وعده غذایی روزانه انجام بدهیم. سبزیجات نقش مهمی در کاهش هوس خوردن شیرینی‌جات دارند. اما آنها چگونه باعث از بین بردن هوس شیرینی می‌شوند؟

  •  

    1 -  سبزیجات تلخ، هوس خوردن شیرینی را کمتر می‌کنند

    طعم تلخ برخی از سبزیجات برگدار و سبزیجات چلیپایی مثل بروکلی، جوانه بروکسل، کلم و کیل باعث می‌شود که بزاق بیشتری ترشخ شده و منجر به تحریک تولید شیره گوارشی بیشتر در معده و لوزالمعده می‌شود. در واقع طعم تلخ بر تنظیم هورمون‌های سیری و گرسنگی، اثر می‌گذارد.

     

    2 -  سبزیجات، قند خون را متعادل می‌کنند

    توصیه می‌شود که از سبزیجات دارای فیبر زیاد استفاده کنید تا هوس شیرینی در شما فروکش کند. ما اغلب در زمان‌هایی دچار هوس خوردن شیرینی می‌شویم که قند خون ما افت پیدا کرده است. این اتفاق معمولا زمانی می‌افتد که وعده غذایی را حذف کرده باشیم و یا غذایی که خورده‌ایم، از تعادل کافی برخوردار نبوده و فاقد پروتئئین و فیبر کافی بوده است.

     

    اگر از صبحانه متعادل و حاوی سبزیجات فیبردار استفاده کنیم، قند خون هم به تعادل رسیده و احتمال اینکه دچار هوس شیرینی شویم، کمتر می‌شود. از جمله سبزیجاتی که قند خون را در حد متعادل نگه می‌دارند، می‌توان به: لوبیا، نخود، جوانه بروکسل و سبزیجات برگ دار، اشاره کرد.

     

    3 -  سبزیجات باعث احساس سیری می‌‌شوند

    سبزیجات سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی انرژی‌زا هستند و افزودن آنها به وعده صبحانه باعث می‌شود که مدت زمان طولانی‌تری سیر بمانید. به جای خوردن مربا و نان شیرینی و امثال اینها در وعده صبحانه از سبزیجات استفاده کنید. مثلا توصیه می‌شود که اسفناج را وارد برنامه صبحانه خود کنید زیرا سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر است و خیلی راحت می‌توان از آن املت درست کرد.

     

    برگرفته از:   www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.