• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • اثر مفید ورزش بر کاهش گر گرفتگی در خانم‌ها

  • چهارشنبه، ۲۸ آبان ۱۳۹۹ بازدید 759 مدیریت
  • گر گرفتگی گاهی حقیقتاً غیرقابل تحمل است و حتی انگیزه فرد برای ورزش را از بین می‌برد. به هر حال چه کسی دوست دارد در حالی که دچار گر گرفتگی شده است، با ورزش کردن باعث تولید حرارت و گرمای بیشتر در بدن خود شود؟! اما حقیقت این است که هر قدر که بیشتر ورزش کنید، برای کاهش گر گرفتگی، بهتر است. اتفاقاً بهتر است که بانوان یائسه حتماً ورزش را از اولویت‌های زندگی خود قرار بدهند تا علائم ناخوشایند گر گرفتگی را کم کنند.

  •  

    عدم فعالیت بدنی باعث افزایش خطر بیماری‌های قلبی، پُرفشاری خون و سایر بیماری‌های مزمن می‌شود و این مشکلات در افراد مسن، شایع‌تر هستند. هر قدر که تحرک بدنی شما در سنین بالا کمتر باشد، مشکلات ناشی از یائسگی نیز در شما بیشتر می‌شود. به ویژه مشکلاتی مثل خستگی مفرط، بی‌خوابی، افسردگی، چاقی و اضافه وزن.

     

    کاهش وزن تا حدودی می‌تواند گر گرفتگی را کاهش دهد. ورزش، چه ورزش قدرتی و چه هوازی، دمای بدن را تنظیم می‌کند. به خصوص بر روی ورزش قدرتی در سنین بالا تأکید می‌شود زیرا علاوه بر کاهش گر گرفتگی، به حفظ بافت عضلانی بدن و تقویت استخوان‌ها نیز کمک می‌کند.

     

    البته می‌بایست مراقب شدت ورزشی که انجام می‌دهید هم باشید و ورزش با شدت کمتر انجام بدهید زیرا اگر ورزش شدید یا ورزش اینتروال انجام دهید، باعث تحریک گر گرفتگی و تشدید آن می‌شود. می‌توانید به یوگا، پیلاتس و سایر ورزش‌های آرام بپردازید.

     

    اگر در حین انجام ورزش دچار گر گرفتگی شدید لازم نیست که ورزش را قطع نمایید. برای کاهش گر گرفتگی در طول ورزش می‌توانید از راهکارهای زیر، کمک بگیرید:

     

    ۱ -  کاهش شدت ورزش

    مثلاً به جای دویدن، پیاده‌روی کنید یا به جای انجام لانج کامل، فقط زانوی خود را کمی خم کنید، اگر ورزش شما نیاز به پریدن دارد فقط روی پنجه پا بلند شوید. همچنین می‌توانید از وزنه‌های سبک‌تر به جای وزنه‌های معمول همیشگی استفاده کنید. به علاوه در بین ست‌های ورزشی، مدت زمان بیشتری را به استراحت اختصاص بدهید. مدت زمان اتمام گر گرفتگی در افراد مختلف، متفاوت است. گر گرفتگی معمولاً بین یک تا ۱۰ دقیقه به طول می‌انجامد. اگر گر گرفتگی شما شدید است و با کاهش شدت ورزش هم همچنان آزاردهنده است، یوگا و پیلاتس را امتحان کنید.

     

    ۲ -  نفس‌های عمیق بکشید

    تنفس شکمی به کاهش شدت گر گرفتگی کمک می‌کند. در هر دقیقه ۵ تا ۶ نفس عمیق بکشید. به مدت ۵ ثانیه تنفس شکمی انجام داده و بعد ۵ ثانیه خود را رها کنید و تا عدد ۵ بشمارید.

     

    ۳ -  همیشه آب در دسترس داشته باشید

    برای پایین آوردن دمای بدن خود از آب یخ استفاده کنید و مرتب در طول ورزش آب یخ بنوشید. آبرسانی به بدن یکی از مفیدترین راهکارها در این زمینه است زیرا آب دمای بدن را تنظیم کرده و بدن را خنک می‌کند و با بهبود گردش خون، مواد مغذی را به شکل مؤثرتری به اقصی نقاط بدن می‌رساند تا انرژی شما حفظ شود. این کار به کاهش علائم کم‌آبی بدن که شامل خستگی مفرط، گیجی و گرفتگی عضلات است، منجر می‌شود.

     

    ۴ -  لباس مناسب بپوشید

    لباس ورزشی مناسب یعنی لباسی که بتواند حرارت را از بدن شما دفع کند. همچنین باید بتوانید در صورت لزوم، لباس را سبک کرده و لایه بیرونی آن را از لایه درونی جدا کنید و با لایه درونی به ورزش ادامه بدهید. مثلاً این امکان را بدهد که آستین‌های آن را جدا کرد تا خنک‌تر شود.

     

    ۵ -  در محیط با تهویه مطبوع و خنک ورزش کنید

    ورزش در محیط خنک نیز راهکار مفیدی است. یک حوله خنک نیز در دسترس داشته باشید و آن را با آب خنک مرطوب کنید و به اطراف مچ دست‌ها و صورت خود بمالید.

     

    ۶ -  مثبت‌اندیش باشید

    تفکر مثبت در همه امور باعث پیشرفت می‌شود. حتی با فکر خود می‌توانید گر گرفتگی را کاهش بدهید. یادتان نرود که گر گرفتگی خیلی زود برطرف می‌شود و همیشگی نیست. در نهایت شما می‌توانید با عبور از آن به ورزش خود ادامه بدهید. پس ورزش را به بهانه گر گرفتگی به کلی کنار نگذارید و تنها در میانه ورزش به خود استراحت بدهید تا بحران گر گرفتگی فروکش کند.

     

    برگرفته از:   www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.