گر گرفتگی گاهی حقیقتاً غیرقابل تحمل است و حتی انگیزه فرد برای ورزش را از بین میبرد. به هر حال چه کسی دوست دارد در حالی که دچار گر گرفتگی شده است، با ورزش کردن باعث تولید حرارت و گرمای بیشتر در بدن خود شود؟! اما حقیقت این است که هر قدر که بیشتر ورزش کنید، برای کاهش گر گرفتگی، بهتر است. اتفاقاً بهتر است که بانوان یائسه حتماً ورزش را از اولویتهای زندگی خود قرار بدهند تا علائم ناخوشایند گر گرفتگی را کم کنند.
عدم فعالیت بدنی باعث افزایش خطر بیماریهای قلبی، پُرفشاری خون و سایر بیماریهای مزمن میشود و این مشکلات در افراد مسن، شایعتر هستند. هر قدر که تحرک بدنی شما در سنین بالا کمتر باشد، مشکلات ناشی از یائسگی نیز در شما بیشتر میشود. به ویژه مشکلاتی مثل خستگی مفرط، بیخوابی، افسردگی، چاقی و اضافه وزن.
کاهش وزن تا حدودی میتواند گر گرفتگی را کاهش دهد. ورزش، چه ورزش قدرتی و چه هوازی، دمای بدن را تنظیم میکند. به خصوص بر روی ورزش قدرتی در سنین بالا تأکید میشود زیرا علاوه بر کاهش گر گرفتگی، به حفظ بافت عضلانی بدن و تقویت استخوانها نیز کمک میکند.
البته میبایست مراقب شدت ورزشی که انجام میدهید هم باشید و ورزش با شدت کمتر انجام بدهید زیرا اگر ورزش شدید یا ورزش اینتروال انجام دهید، باعث تحریک گر گرفتگی و تشدید آن میشود. میتوانید به یوگا، پیلاتس و سایر ورزشهای آرام بپردازید.
اگر در حین انجام ورزش دچار گر گرفتگی شدید لازم نیست که ورزش را قطع نمایید. برای کاهش گر گرفتگی در طول ورزش میتوانید از راهکارهای زیر، کمک بگیرید:
۱ - کاهش شدت ورزش
مثلاً به جای دویدن، پیادهروی کنید یا به جای انجام لانج کامل، فقط زانوی خود را کمی خم کنید، اگر ورزش شما نیاز به پریدن دارد فقط روی پنجه پا بلند شوید. همچنین میتوانید از وزنههای سبکتر به جای وزنههای معمول همیشگی استفاده کنید. به علاوه در بین ستهای ورزشی، مدت زمان بیشتری را به استراحت اختصاص بدهید. مدت زمان اتمام گر گرفتگی در افراد مختلف، متفاوت است. گر گرفتگی معمولاً بین یک تا ۱۰ دقیقه به طول میانجامد. اگر گر گرفتگی شما شدید است و با کاهش شدت ورزش هم همچنان آزاردهنده است، یوگا و پیلاتس را امتحان کنید.
۲ - نفسهای عمیق بکشید
تنفس شکمی به کاهش شدت گر گرفتگی کمک میکند. در هر دقیقه ۵ تا ۶ نفس عمیق بکشید. به مدت ۵ ثانیه تنفس شکمی انجام داده و بعد ۵ ثانیه خود را رها کنید و تا عدد ۵ بشمارید.
۳ - همیشه آب در دسترس داشته باشید
برای پایین آوردن دمای بدن خود از آب یخ استفاده کنید و مرتب در طول ورزش آب یخ بنوشید. آبرسانی به بدن یکی از مفیدترین راهکارها در این زمینه است زیرا آب دمای بدن را تنظیم کرده و بدن را خنک میکند و با بهبود گردش خون، مواد مغذی را به شکل مؤثرتری به اقصی نقاط بدن میرساند تا انرژی شما حفظ شود. این کار به کاهش علائم کمآبی بدن که شامل خستگی مفرط، گیجی و گرفتگی عضلات است، منجر میشود.
۴ - لباس مناسب بپوشید
لباس ورزشی مناسب یعنی لباسی که بتواند حرارت را از بدن شما دفع کند. همچنین باید بتوانید در صورت لزوم، لباس را سبک کرده و لایه بیرونی آن را از لایه درونی جدا کنید و با لایه درونی به ورزش ادامه بدهید. مثلاً این امکان را بدهد که آستینهای آن را جدا کرد تا خنکتر شود.
۵ - در محیط با تهویه مطبوع و خنک ورزش کنید
ورزش در محیط خنک نیز راهکار مفیدی است. یک حوله خنک نیز در دسترس داشته باشید و آن را با آب خنک مرطوب کنید و به اطراف مچ دستها و صورت خود بمالید.
۶ - مثبتاندیش باشید
تفکر مثبت در همه امور باعث پیشرفت میشود. حتی با فکر خود میتوانید گر گرفتگی را کاهش بدهید. یادتان نرود که گر گرفتگی خیلی زود برطرف میشود و همیشگی نیست. در نهایت شما میتوانید با عبور از آن به ورزش خود ادامه بدهید. پس ورزش را به بهانه گر گرفتگی به کلی کنار نگذارید و تنها در میانه ورزش به خود استراحت بدهید تا بحران گر گرفتگی فروکش کند.
برگرفته از: www.livestrong.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]