• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • انواع کربوهیدرات که نباید قبل از ورزش، مصرف شوند

  • سه شنبه، ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ بازدید 686 مدیریت
  • حتماً می‌دانید که کربوهیدرات یکی از ترکیبات مفید در غذاها و میان‌وعده‌های قبل از ورزش است. غذاهای سرشار از کربوهیدرات، انرژی مورد نیاز عضلات را به آسان‌ترین شکل در اختیار آنها قرار می‌دهند. اما آنچه که ممکن است ندانید این است که برخی از انواع کربوهیدرات اگر قبل از ورزش مصرف شوند، ممکن است اثر منفی بر فعالیت ورزشی شما بگذارند.

  •  

    این نوع کربوهیدرات‌ها شامل آنها هستند که:

     

    • قابل تخمیر هستند
    • الیگوساکاریدها
    • دی‌ساکاریدها
    • مونوساکاریدها
    • پلی‌یول‌ها

     

    اگر بخواهیم موارد بالا را خلاصه کنیم باید بگوییم که منظور آن دسته از کربوهیدرات‌ها هستند که قابلیت تخمیر و تولید گاز دارند و آب رو نیز به داخل لوله‌های گوارشی می‌کشانند. این موضوع برای برخی از افراد مشکلات زیادی در حین ورزش ایجاد می‌کند و شاید ندانند که علت مشکل‌شان در واقع میان‌وعده‌ای بوده است که قبل از ورزش خورده‌اند.

     

    اگر هم فرد به مشکلاتی مثل دستگاه گوارش حساس و به خصوص سندرم روده تحریک‌پذیر یا IBS مبتلا باشد، خوردن این نوع غذاهای کربوهیدراتی به درد، اسهال و یا یبوست منجر می‌شود.

     

    این نوع کربوهیدرات‌ها در بسیاری از غذاهای سالم یافت می‌شوند (مثل برخی از انواع میوه و سبزیجات) و از آنجایی که وجود این خوراکی‌های سالم برای میکروب‌های مفید روده ضروری است، شاید بهتر باشد که عوارض جانبی مثل گاز را نادیده گرفته و به دلیل ارزش غذایی که دارند، آنها را حذف نکنید.

     

    در هر صورت اگر فکر می‌کنید که خوردن این نوع خوراکی‌ها قبل از ورزش باعث آزار شما می‌شود، بهتر است که با آنها آشنایی داشته باشید. در اینجا به نمونه‌هایی از این خوراکی‌های کربوهیدراتی، اشاره می‌کنیم:

     

    فروکتان و اولیگوساکاریدها

    میوه‌های خشک، اینولین موجود در پودرهای پروتئینی و بارهای پروتئینی، هندوانه، جو، گندم.

     

    دی‌ساکاریدها

    شیر گاو، ماست، پنیر کاتیج

     

    مونوساکاریدها

    سیب، انبه، انجیر، هلو، عسل، آگاو

     

    پلی‌یول‌ها

    سیب، زردآلو، توت سیاه، هلو، خوراکی‌های حاوی قند الکلی مثل بارهای پروتئینی و پودرهای پروتئینی

     

    اگر به طور مرتب در طول ورزش، دچار مشکلات گوارشی می‌شوید، بهتر است که میان‌وعده‌ای که قبل از ورزش مصرف می‌کنید را تغییر بدهید. چند نمونه میان‌وعده مناسب قبل از ورزش عبارتند از:

     

    • یک عدد موز همراه با کره بادام زمینی
    • یک عدد پرتقال همراه با یک مشت آجیل
    • پوره جو دوسر همراه با تخم کدو

     

    اگر با وجود تغییر میان‌وعده باز هم دچار مشکلات گوارشی می‌شوید لازم است که به پزشک مراجعه کنید تا دلیل اصلی بروز مشکل در شما مشخص شود.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.