• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • این خوراکی‌ها را در یخچال نگذارید

  • شنبه، ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ بازدید 604 مدیریت
  • ما عادت کرده‌ایم که اغلب خوراکی‌ها را در یخچال نگهداری کنیم چون فکر می‌کنیم به این ترتیب مدت بیشتری قابل خوردن خواهند بود و فاسد نمی‌شوند. یخچال گرچه جای مناسبی برای افزایش طول عمر غذاها و جلوگیری از فساد آنها است اما برای همه خوراکی‌ها مناسب نیست و گاهی برعکس عمل می‌کند.

  •  

    هندوانه،‌ طالبی، خربزه، گرمک

    تا زمانی که این میوه‌ها را کارد نزده و باز نکرده‌اید، لازم نیست که در یخچال نگهداری کنید. تحقیقات نشان می‌دهند که مقدار مواد مغذی ارزشمند این میوه‌ها، مثل بتاکاروتن موجو درآنها که برای سلامتی چشم مفید است، وقتی در دمای معمولی اتاق می‌مانند، دو برابر زمانی است که در یخچال نگهداری می‌شوند. سرمای محیط باعث کاهش رشد آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این میوه‌ها بعد از برداشت آنها از زمین کشاورزی می‌شود. اما اگر آنها را قاچ کردید، دیگر باید حتماً در یخچال نگهداری کنید تا از رشد باکتری در آنها جلوگیری شود.

     

    ریحان

    نگهداری آن در یخچال باعث می‌شود که خیلی زود رنگ آن سیاه شود. ریحان را مثل گلدان گل بر روی کابینت و در سایه نگهداری کنید. در یک لیوان آب ریخته و ساقه‌های ریحان را داخل آب قرار بدهید و برگ‌ها را با کیسه نایلونی زیپ‌دار بپوشانید تا گیاه در داخل آن تنفس کرده و رطوبت آن حفظ شود.

     

    سیب‌زمینی

    سردی محیط باعث تبدیل نشاسته سیب‌زمینی به قند می‌شود. در نتیجه هم بافت و هم طعم آن تغییر پیدا کرده و کمی شیرین می‌شود. سیب‌زمینی را در پاکت‌ کاغذی در محیط خنک به جز یخچال نگهداری کنید. تابش خورشید نیز باعث می‌شود که در آن کلروفیل تجمع پیدا کند و سیب‌زمینی سبز و کمی تلخ شود.

     

    پیاز

    پیاز به گردش هوا در اطراف خود نیاز دارد تا تازه بماند. بنابراین آن را در پاکت کاغذی در محیط خنک به جز یخچال قرار بدهید. دقت کنید که پیاز و سیب‌زمینی را کنار هم قرار ندهید زیرا پیاز از خود گاز ساطع می‌کند و باعث می‌شود که سیب‌زمینی به سرعت فاسد شود. اما اگر پیاز را خرد کردید باید حتماً در یخچال نگهداری کنید.

     

    گوجه‌فرنگی

    سردی محیط باعث تغییر مسیرهای شیمیایی در گوجه‌فرنگی شده و باعث کندی مسیرهایی که به طعم تازه گوجه‌فرنگی منتهی می‌شوند، می‌گردد. گوجه‌فرنگی را در روی کابینت نگه دارید تا طعم بهتری به شما بدهد.

     

    قهوه

    رطوبت یخچال، باعث کهنگی دانه‌های قهوه شده و طعم آن را تغییر می‌دهد. همچنین نوسانات دما که با باز و بسته شدن مداوم درب یخچال اتفاق می‌افتد، رطوبت قهوه را بیشتر می‌کند. پس دانه‌های قهوه را در ظروف بدون هوا در کابینت نگه دارید.

     

    سیر

    حبه‌های سیر در دمای بالاتر از دمای یخچال، بهتر و تازه‌تر می‌مانند. پس آنها را در ظروف دارای تهویه و در یک مکان نسبتاً سرد به جز یخچال نگهداری کنید.

     

    سس تند

    سرکه و نگهدارنده‌هایی که در تهیه سس‌های تند به کار می‌رود مانع از فاسد شدن آن در خارج از یخچال می‌شوند. نگهداری سس تند در یخچال باعث از دست رفتن بخشی از خاصیت تندی فلفل می‌شود.

     

    عسل

    عسل در سرما کریستالیزه می‌شود (در آن ذرات کریستال تشکیل می‌شود). دمای اتاق، بهترین دما برای نگهداری یخچال است.

     

    نان برش داده شده

    گرچه نگهداری نان در یخچال مانع از کپک زدن آن می‌شود اما از سویی رطوبت نان را نیز از بین می‌برد. بهتر است که نان را در فریزر نگهداری کنید و وقتی که می‌خواهید آن را مصرف کنید در دمای اتاق بگذارید.

     

    مغزها

    برای اینکه بهترین طعم را داشته باشند آنها را در ظروف بدون هوا در کابینت نگهداری کنید. مغزها نیازی به اینکه در یخچال گذاشته بشوند، ندارند. رطوبت مغزها آنقدر نیست که با قرار گرفتن در محیط بیرون، فاسد شوند یا باکتری در آنها رشد کند. شما می‌توانید مغزها را بدون نگرانی تا سه ماه  هم در دمای محیط نگهداری کنید.

     

    آووکادو

    این میوه چرب و سبز رنگ را تا زمانی که سفت است و یا اگر رسیده است و می‌خواهید به زودی آن را بخورید، بهتر است در دمای محیط نگه دارید. اما اگر رسیده است و نمی‌خواهید به این زودی‌ها مصرف کنید، در یخچال بگذارید.

     

    میوه‌های هسته‌دار

    هلو، آلو، زردآلو و میوه‌هایی از این دست، در دمای محیط بهتر می‌رسند.

     

    روغن زیتون

    روغن زیتون را باید در جای خنک و تاریک نگهداری کرد. اما نگهداری آن در سرمای یخچال باعث سفت شدن و کره‌ای شدن آن می‌شود.

     

    خیار

    نگهداری خیار در یخچال باعث آب انداختن و پلاسیدگی آن می‌شود.

     

    فلفل دلمه‌ای

    سردی یخچال باعث می‌شود که فلفل دلمه‌ای تردی خود را از دست بدهد.

     

    ترشیجات

    ترشی را می‌توان تا مدت‌ها بدون اینکه فاسد شود در محیط بیرون نگهداری کرد و نیازی به قرار دادن آن در یخچال نیست.

     

    شکلات

    شکلات را در دمای اتاق و جای تاریک و خشک نگهداری کنید تا طعم آن به خوبی حفظ شود.

     

    بادمجان

    اگر بادمجان را به فاصله چند روز کوتاه پس از تهیه، مصرف کنید، می‌توانید آن را در محیط معمولی نگهداری نمایید. اما دقت داشته باشید که طول عمر بادمجان کم است و اگر به زودی آن را مصرف نمی‌کنید، بهتر است که آن را در یخچال بگذارید.

     

    برگرفته از:   www.rd.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.