• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • جهش در کاهش وزن

  • چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ بازدید 739 مدیریت
  • جاده موفقیت در کاهش وزن، جاده‌ای طولانی و ناهموار است. برای پیمودن این جاده، هیچ میان‌بری وجود ندارد. با این وجود افراد زیادی این جاده رو با موفقیت طی می‌کنند و می‌توان از تجربیات آنها برای سرعت بخشیدن به روند کاهش وزن استفاده کرد. کاهش وزن زمان‌بر است و نیاز به تمرین و شکیبایی دارد. عادات بد قدیمی باید شکسته شده و جای خود رو به عادات جدید و سالم بدهند.

  • با خودتان مهربان باشید

    با سرزنش و سرکوفت زدن به خودتان نمی‌توانید به موفقیت برسید. کلید موفقیت این است که هر قدر هم که کاهش وزن شما کند است باز هم احساس شکست و ناامیدی نکنید. حتی اگر علیرغم تلاش باز هم عدد ترازو با آن سرعتی که انتظار دارید پایین نرفت،‌ نباید احساس شکست کنید. باید خودتان رو دوست داشته باشید. صبور و بخشنده باشید. جاده‌ای که باید طی کنید، مثل شیشه صاف نیست. فقط تسلیم نشوید و ادامه بدهید و دست‌اندازها رو پشت سر بگذارید.

    یک مانترای انگیزه‌بخش برای خود پیدا کنید

    یک جمله انگیزه‌بخش برای خود داشته باشید و آن رو یادداشت کنید و آن رو هر زمان که احساس کردید در حال تسلیم شدن هستید با خود تکرار کنید. به خودتان قوت قلب بدهید. مثلاً:

    1 -  برای هر موفقیت، حتی کوچکترین موفقیت‌ها ارزش قائل شوید و به خودتان دست مریزاد بگویید. این موفقیت حتی می‌تواند خوردن نصف محتوای بسته چیپس به جای کل چیپس باشد.

    2 -  زندگی باید انعطاف داشته باشد. ممکن است که در بعضی از هفته‌ها اصلاً وزن کم نکنید و در عوض در هفته‌های دیگری به سرعت وزن کم کنید. با برقرار کردن تعادل در برنامه غذایی و ورزشی می‌توانید این روند رو متعادل کنید.

    3 -  هدف‌تان پیشرفت باشد نه عالی و بی‌نقص بودن. سعی کنید که هر هفته،‌ کمی از هفته قبل بهتر باشید. حتی اگر در کل هفته موفق به برداشتن یک قدم مثبت شده‌اید، باز هم بسیار خوب است و باز هم از هفته قبل خود جلوتر و موفق‌تر هستید. این یعنی پیشرفت :)

    غذاهایی که می‌خورید رو یادداشت کنید

    این باعث می‌شود که غذایی که می‌خورید در خاطر شما ثبت شده و تصویر و درک بهتری از سفر رژیمی خود داشته باشید. علاوه بر ثبت غذاها، ورزش‌هایی که انجام می‌دهید رو هم یادداشت کنید.

    خودآگاه باشید

    محدودیت‌ها، ضعف‌های خود رو بشناسید و با آنها مصالحه کنید. با خودتان روراست باشید. شما خودتان رو بهتر از هر کس دیگری می‌شناسید و به خوبی می‌دانید که کدام غذاها باعث افزایش وزن‌تان می‌شوند. پس خودتان رو فریب ندهید و در مصرف آنها زیاده‌روی نکنید.

    گروه پشتیبان داشته باشید

    کاهش وزن و حفظ وزن یعنی تغییر روش زندگی برای همیشه. بنابراین در وهله اول آسان به نظر نمی‌رسد. داشتن گروه پشتیبان کمک می‌کند که درباره اینکه چه بخوریم و چگونه غذاها رو تهیه کنیم، چه ورزش‌هایی و چگونه انجام بدهیم، دچار سردرگمی نشده و احساس تنهایی هم نکنیم.

    آهسته و پیوسته پیش بروید

    سعی نکنید که همه چیز رو همزمان تغییر بدهید. ابتدا بر روی یک موضوع کار کنید و وقتی که به عادت تبدیل شد به سراغ قدم بعدی بروید. ممکن است که اضافه‌وزن‌تان زیاد باشد و برداشتن سنگ بزرگ و هدف قرار دادن کل آن وزن اضافه برای کم کردن، کار طاقت‌فرسایی خواهد بود. پس هدف نهایی خود رو به اهداف کوچکتر تقسیم کنید.

    یعنی مثلاً اگر وزنی که باید کم کنید، 30 کیلوگرم است،‌ از همان ابتدا بر روی کاهش 30 کیلوگرم تمرکز نکنید و هدف رو بر روی کم کردن 3 کیلوگرم بگذارید. تغییراتی که ایجاد می‌کنید هم می‌توانند کوچک و تدریجی باشند. به این ترتیب این تغییرات خیلی آسان‌تر به عادت زندگی تبدیل می‌شوند.

     

    برگرفته از:  www.health.com

    گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.