• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • خطرات پایین بودن فشار خون

  • سه شنبه، ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ بازدید 617 مدیریت
  • اکثر افراد نگران بالا رفتن فشار خون هستند و کمتر کسی به خطرات پایین بودن فشار خون فکر می‌کند. بعضی از افراد به طور طبیعی فشار خون پایینی دارند و برخی نیز در اثر مصرف دارو دچار افت فشار خون می‌شوند. در هر صورت پایین بودن فشار خون، می‌توان خطرناک باشد و باید به آن توجه شود.

  •  

    فشار خون طبیعی بین 12 و 8 میلیمتر جیوه است اما وقتی که بین 9 و 6 میلی‌متر جیوه باشد، یعنی فرد دچار افت فشار خون است. زمانی این مسأله خطرناک است که علائم آن بیش از چند ثانیه به طول بیانجامد.

     

    فشار خون برخی از افراد همیشه پایین است و برای این افراد طبیعی محسوب می‌شود. در این صورت علائمی هم در آنها ایجاد نکرده و خطرناک نیست. کسانی که لاغر هستند و یا فعالیت بدنی شدید دارند و نیز خانم‌ها تا قبل از یائسگی، معمولاً فشار خون پایینی دارند.

     

    اما در سایر موارد، افت فشار خون، یک امر طبیعی نیست. به عنوان مثال، کم‌‌آبی بدن یکی از عوامل شایع در افت فشار خون است. سایر عوامل مؤثر در کاهش فشار خون عبارتند از:

     

    • عفونت ، مخصوصاً اگر باکتری وارد جریان خون شود

     

    • کم‌خونی

     

    • واکنش شدید آلرژیک

     

    • برخی مشکلات عصبی

     

    • نامنظم بودن ضربان قلب

     

    • نارسایی قلبی

     

    • کاهش حجم خون، مثلاً در اثر ضربه یا خونریزی داخلی

     

    • اختلال غدد مثل کم‌کاری تیروئید و گاهی در اثر دیابت

     

    • کاهش فشار خون ناشی از عدم هماهنگی بین قلب و مغز که در اثر ایستادن طولانی‌مدت ایجاد می‌شود

     

    • کاهش فشار خون بعد از صرف غذا که بیشتر در افراد مسن دیده می‌شود

     

    • کاهش فشار خون در زمان ایستادن ناگهانی بعد از مدت طولانی نشستن

     

    افت فشار خون می‌تواند ناشی از بستری بودن،  بارداری یا برخی از داروها نیز باشد. داروهای پرفشاری خون، داروهای مدر، برخی داروهای ضد افسردگی و داروهایی مثل ویاگرا از این جمله داروها هستند.

     

    علائم افت فشار خون

    اولین و شایع‌ترین علامت، احساس گیجی و از حال رفتن است. برخی از افراد نیز احساس خستگی شدید می‌کنند. علت این است که خون کافی به مغز نمی‌رسد. سایر علائم افت فشار خون عبارتند از:

     

    • حالت تهوع
    • تشنگی غیرطبیعی
    • عدم توانایی در تمرکز
    • تاری دید
    • احساس سردی و رنگ‌پریدگی پوست
    • تنفس سریع
    • خستگی
    • افسردگی

     

    خطرات بالینی افت فشار خون

     

    1 -  عدم کفایت اکسیژن

    کاهش فشار خون باعث می‌شود که اکسیژن کافی به اندام‌ها و به خصوص به مغز نرسد. مثل زمانی که می‌خواهید دوش بگیرید اما فشار آب بسیار کم است.

     

    2 -  بیماری قلبی

    افت فشار خون احتمال ابتلا به بیماری قلبی و نیز کوتاه‌تر شدن عمر کسانی که به بیماری قلبی مبتلا هستند را بالا می‌برد. علت این است که با بالا رفتن سن، رگ‌ها سفت‌تر می‌شوند و خون به سختی در رگ‌ها جریان پیدا می‌کند.

     

    3 -  جراحت

    افت ناگهانی فشار خون می‌تواند به بیهوشی فرد منجر شده و در نتیجه احتمال اینکه فرد در حین افتادن روی زمین دچار جراحت شود، بیشتر می‌شود.

     

    4 -  آسیب کلیوی

    بیمارانی که مشکل کلیوی دارند، وضعیت عملکرد کلیه آنها  در اثر کاهش فشار خون، بدتر می‌شود.

     

    5 -  تشدید علائم سکته

    افرادی که سابقه سکته دارند، در صورت افت فشار خون دچار بازگشت علائم سکته می‌شوند.

     

    6 -  سایر مشکلات افت فشار خون

    تحقیقات نشان می‌دهند که فکر کردن راجع به خودکشی در کسانی که فشار خون پایینی دارند، بیشتر دیده می‌شود.

     

    درمان کم‌فشاری خون

    نحوه درمان بستگی به عامل به وجود آورنده کم‌فشاری خون است اما در مجموع، روش‌های درمانی رایج عبارتند از:

     

    1 -  روش‌های پیشگیرانه

    یعنی مثلاً اگر علت کاهش فشار خون شما، ایستادن طولانی مدت است، می‌توانید با انجام حرکات ورزشی پاها از افت فشار خون جلوگیری کنید.

     

    2 -  آبرسانی به بدن

    گاهی با آبرسانی به بدن مشکل کاهش فشار خون، برطرف می‌شود.

     

    3 -  تغییرات رژیمی

    گاهی با افزایش مصرف نمک می‌توان فشار خون را افزایش داد. اما همیشه باید قبل از هر اقدامی با پزشک مشورت کرد زیرا باید علت افت فشار خون مشخص شود. مثلاً ممکن است که ناشی از نارسایی قلب باشد که مسأله بسیار مهمی است و خوددرمانی می‌تواند به بدتر شدن مشکل و وخامت اوضاع بیانجامد.

     

    کمبو ویتامین B12 و اسید فولیک نیز که منجر به کم‌خونی می‌شوند هم می‌تواند عاملی جهت کاهش فشار خون باشد بنابراین با درمان کم‌خونی و دریافت ویتامین کافی می‌توان این نوع کاهش فشار خون را برطرف کرد. در این مورد هم حتماً بای ابتدا با پزشک مشورت نمایید.

     

    4 -  درمان دارویی

    اگر احساس می‌کنید که با مصرف داروی خاصی دچار افت فشار خون می‌شوید، باید در این مورد با پزشک صحبت کنید.

     

    برگرفته از:   www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.