• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • خوراکی‌هایی که در صورت ابتلا به آرتریت باید از آنها پرهیز کنید

  • سه شنبه، ۰۸ مهر ۱۳۹۹ بازدید 486 مدیریت
  • آرتریت به التهاب مزمن در مفاصل گفته می‌شود که منجر به بروز درد و آسیب در مفاصل، استخوان‌ها و سایر بخش‌های بدن می‌شود. نوعی آرتریت نیز وجود دارد که التهابی نیست و استئوآرتریت نام دارد و شایع‌ترین نوع آرتریت می‌باشد. ۴۰ درصد از مردان و ۴۷ درصد از زنان در طول زندگی خود با مشکل استئوآرتریت دسته و پنجه نرم می‌کنند. سایر موارد مشابه عبارتند از آرتریت روماتوئید و آرتریت پسوریاتیک که بیماری خودایمنی هستند. نوع رایج دیگری از بیماری آرتریت، بیماری نقرس است که آرتریت التهابی می‌باشد.

  •  

    تحقیقات نشان می‌دهند که پرهیز از برخی از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها، علائم آرتریت را کاهش می‌دهد. در اینجا به چند نمونه از این خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها اشاره می‌کنیم:

     

    1 -  شکر افزوده

    شما حتی اگر فرد کاملاً سالمی هم باشید باید مصرف قند و شکر را کاهش بدهید. وقتی هم که به آرتریت مبتلا باشید باید این توصیه را بیش از پیش جدی بگیرید. شکر افزوده حتی به صورت مخفی نیز در انواع خوراکی‌ها که در ظاهر شیرین نیستند، وجود دارد. در بین خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها، نوشابه و دسرهای شیرین، بیش از هر غذای دیگری باعث وخیم‌تر شدن علائم این بیماری می‌شوند. ضمن اینکه حتی اگر بیماری آرتریت هم نداشته باشید، افزایش مصرف شکر باعث افزایش احتمال ابتلا به این بیماری در شما می‌شود.

     

    2 -  غذاهای فراوری‌شده و گوشت قرمز

    مصرف این نوع خوراکی‌ها باعث افزایش شاخص‌هایی مثل اینترلوکین ۶ و هموسیستئین در بدن افراد می‌شود که به بدتر شدن علائم آرتریت منجر می‌شود. از سوی دیگر، رژیم‌هایی که پایه گیاهی دارند باعث بهبود علائم آرتریت می‌شوند.

     

    3 -  خوراکی‌های حاوی گلوتن

    گلوتن به گروهی از پروتئین‌ها در گندم، جو و چاودار گفته می‌شود که با افزایش التهاب در بدن در ارتباط است. به نظر می‌رسد که استفاده از رژیم بدون گلوتن برای بیماران مبتلا به آرتریت، مفید می‌باشد. احتمال بروز آرتریت در کسانی که به بیماری سلیاک یا عدم تحمل گلوتن مبتلا هستند، بیشتر است. البته می‌بایست تحقیقات بیشتری در زمینه اثر مفید رژیم بدون گلوتن بر بیماری آرتریت انجام شود.

     

    4 -  غذاهای به شدت فراوری‌شده

    خوراکی‌هایی که به شدت تحت تأثیر دستکاری و فراوری قرار گرفته‌اند، مثل غلات صبحانه و انواع نان با قند افزوده و مواد نگهدارنده، حاوی ترکیبات به شدت التهاب‌زا هستند که مشکل آرتریت را تشدید می‌کنند. این نوع غذاها خطر بسیاری بیماری‌های دیگر مثل بیماری قلبی را نیز افزایش می‌دهند.

     

    5 -  برخی روغن‌های نباتی

    استفاده زیاد از روغن حاوی امگا ۶ و مصرف کم روغن‌های حاوی امگا ۳، علائم استئوآرتریت و آرتریت روماتئید را تشدید می‌کند. وجود چربی در رژیم غذایی برای حفظ سلامتی ما ضروری است. اما اگر تعادل و نسبت امگا ۶ به امگا ۳ درست نباشد، میزان التهاب در بدن بالا می‌رود. بنابراین سعی کنید مصرف ورغن‌های نباتی که حاوی امگا ۶ هستند را کاهش داده و در عوض از منابع غذایی امگا ۳ مثل ماهی چرب استفاده کنید.

     

    6 -  خوراکی‌های پر نمک و شور

    کاهش مصرف نمک یک راهکار مفید برای تسکین دردهای آرتریت است. از جمله خوراکی‌هایی که نمک زیادی دارند می‌توان به میگو، غذاهای کنسروی، پیتزا، انواع پنیر و گوشت‌های فراروی‌شده اشاره کرد.

     

    7 -  خوراکی‌های سرشار از AGE

    AGE به مولکول‌‌هایی گفته می‌شود که در واکنش بین قند و پروتئین یا چربی، ساخته می‌شوند و به طور طبیعی در گوشت خام حیوانات وجود دارند و یا طی برخی از روش‌های پخت ایجاد می‌شوند. غذاهایی که پر پروتئین و پر چرب هستند و روش‌های پخت مثل سرخ کردن، گریل کردن باعث تشکیل AGE در غذا می‌شوند. مثلاً مرغ سرخ کرده، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، پنیر آمریکایی، مارگارین و مایونز از انواع این خوراکی‌ها هستند.

     

    تجمع مقادیر زیادی AGE در بدن باعث افزایش التهاب شده و منجر به بروز بیماری‌هایی که یکی از آنها آرتریت است، می‌شود. پس به جای مواد غذایی سرشار از AGE از خوراکی‌های طبیعی و سالم مثل سبزیجات، میوه، حبوبات و ماهی استفاده کنید تا حجم مقدار AGE بدن شما پایین بیاید.

     

    در پایان فراموش نکنید که کمبود فعالیت بدنی، بالا بودن وزن شما و استعمال دخانیات می‌توانند بر میزان وخامت آرتریت بیفزایند.

     

    برگرفته از:   www.healthline.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.