• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • رایج‌ترین اشتباهات در شنا رفتن روی زمین

  • یکشنبه، ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ بازدید 2731 مدیریت
  • شنای سوئدی،‌ یکی از کلاسیک‌ترین و پایه‌ای‌ترین حرکات ورزشی است که به تنها وسیله‌ای که نیاز دارد،‌ بدن خود شما است. حتی اگر هنوز نمی‌توانید شنای کامل انجام بدهید، باز هم با انجام شنای تعدیل‌شده و آسان‌تر شده، از فواید آن بهرمند می‌شوید. مهم نیست که در چه شرایط آمادگی جسمانی قرار دارید،‌ در هر صورت می‌توانید این ورزش را به شکل ساده تا کامل انجام بدهید.

  •  

    البته برای اینکه حداکثر استفاده را از شنایی که انجام می‌دهید، ببرید باید تکنیک صحیح انجام این حرکت را رعایت کنید. همچنین رعایت شکل صحیح حرکت، از آْسیب‌های احتمالی جلوگیری می‌کند. در حرکت شنا، معمولاً‌ افراد فشار زیادی بر روی گردن، شانه‌ها،‌ آرنج‌ها و حتی ناحیه پایینی کمر خود وارد می‌کنند. در اینجا به 5 نمونه از اشتباهات رایج در انجام حرکت شنا اشاره می‌کنیم.

     

    1 -  افتادگی کپل‌ها

    شنا در واقع همان پلانک است اما به شکل متحرک. یعنی بدن شما باید در یک خط راست قرار بگیرد (حتی وقتی که آرنج‌ها را خم کرده و بدن را به سمت زمین می‌برید). برای حفظ بدن در یک راستا،‌ باید هسته بدن نیز در کل حرکت، فعالیت داشته و به کار گرفته شود. اگر هسته بدن قدرت کافی نداشته باشد، بدن در یک راستا قرار نگرفته و به احتمال زیاد، کپل‌ها به سمت زمین افتادگی پیدا می‌کنند. این افتادگی کپل گرچه انجام حرکت را برای شما آسان‌تر می‌کند اما بر روی ناحیه پایینی کمر فشار وارد می‌نماید. همچنین این اتفاق، مانع از تقویت هسته بدن که لازمه پیشرفت در ورزش است، می‌شود.

     

    برای برطرف کردن این اشتباه باید به کپل‌ها در حین انجام حرکت، توجه کنید. اگر نمی‌توانید حرکت را بدون افتادگی کپل‌ها انجام بدهید، بهتر است که مدتی حرکت را به صورت تعدیل‌شده و آسان انجام بدهید. یعنی زیاد پایین نروید یا زانوهای خود را زمین بگذارید.

     

    2 -  کار کردن بر روی صرفاً بخشی از بدن

    نه تنها در حرکت شنا، بلکه در همه حرکات ورزشی، هدف این است که از تمام ظرفیت حرکتی برای آن ورزش خاص، استفاده کنیم. بنابراین اگر در حین انجام شنا فقط سینه را پایین ببریم و سایر بخش‌ها را در همان بالا نگه داریم، در واقع دامنه حرکت خود را محدود کرده‌ایم و حرکت را اشتباه انجام داده‌ایم. اگر نمی‌توانید کل بدن را به صورت یک خط‌کش پایین ببرید، زانوهای خود را زمین بگذارید تا به مرور عضلات شما قوی شده و بتوانید بدون گذاشتن زانو روی زمین، حرکت شنا را به درستی انجام بدهید.

     

    3 -  باز بودن بیش از حد آرنج‌ها از هم

    یکی از رایج‌ترین اشتباهات در انجام حرکت شنا باز بودن بیش از حد آرنج‌ها از هم است. یعنی به جای اینکه شکل T بسازند، بازتر قرار بگیرند. این کار فشار بیشتری بر روی شانه‌ها وارد کرده و حرکت سینه و پشت بازو را محدودتر می‌کند. وقتی آرنج‌ها از هم فاصله می‌گیرند، دست‌ها به هم نزدیک‌تر می‌شوند که نه تنها فشار روی شانه را بیشتر می‌کند بلکه منجر به فشار بیشتر بر روی مچ دست‌ها و آرنج‌ها نیز می‌شود. برای برطرف کردن این اشتباه باید دست‌ها کاملاً در راستای زیر شانه‌ها باشند و آرنج‌ها باید با زاویه 45 درجه خم شوند.

     

    4 -  بالا رفتن باسن

    ضعف عضلات هسته بدن مانع از حفظ بدن در حالت پلانک می‌شود. در نتیجه یا کپل‌ها افتادگی پیدا می‌کنند که در مورد شماره 1 به آن اشاره کردیم و یا اینکه باسن به سمت بالا می‌رود. این اشتباه باعث می‌شود که عضلات شکم نتوانند به قدر کافی در فعالیت ورزشی شرکت داشته باشند. همچنین تمرکز از روی سینه برداشته شده و فشار بیشتری به شانه‌ها و بازوها وارد می‌شود که در کوتاه‌مدت انجام حرکت را آسان می‌کند اما در درازمدت منجر به مشکلات شانه و مچ دست‌ها می‌شود.

     

    برای حل این مشکل،‌ قبل از اینکه بدن را به پایین ببرید،‌ ابتدا عضلات هسته بدن را درگیر حرکت کنید تا با تکیه بر قدرت هسته بدن، حرکت را انجام بدهید.

     

    5 -  جلو دادن سر

    معمولاً وقتی که فرد می‌خواهد خود را به زمین نزدیک‌تر کند مرتکب این اشتباه می‌شود. این کار باعث می‌شود که وقتی که در حال پایین رفتن هستید،‌ نوک بینی شما با زمین برخورد کند. در نتیجه عضلات کوچک گردن درگیر می‌شوند،‌ در حالی که باید سایر عضلات گردن درگیر شوند. لذا فشار اضافه بر روی گردن وارد می‌شود.

     

    برای اصلاح این مسأله، در حین انجام حرکت، کمی به روبرو خیره شوید اما نگاه شما به سمت بالا نباشد. برای فهم بهتر موضوع می‌توان گفت که برای نگه داشتن سر با ستون فقرات در یک راستا، غبغب درست کنید. همچنین سعی کنید که با انگشتان و دست خود زمین را محکم نگه دارید. این کار به شما کمک می‌کند تا عضلات صحیح را به کار گرفته و مشکلی برای مچ دست‌ها و آرنج‌ها پیش نیاید.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.