• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • طرز تهیه سوپ خامه‌ای گیاهی

  • دوشنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ بازدید 429 مدیریت
  • سوپ‌های خامه‌ای، غذاهایی آسان با بافت مخملی و طعمی خوشمزه هستند که از نظر ارزش غذایی ممکن است مواد مغذی چندان مفید و سالمی را در اختیار بدن قرار ندهند. علت آن هم وجود خامه لبنی زیاد در آنها است که به افزایش مصرف چربی مضر اشباع و نیز اضافه‌وزن و چاقی منجر می‌شود. اما یک راه ساده برای تهیه سوپ خانگی خامه‌ای وجود دارد که شما می‌توانید با کمک آن، بدون از دست دادن بافت خامه‌ای سوپ، سوپی سالم و مفید و گیاهی برای سلامتی تهیه کنید.

  •  

    شما می‌توانید با کمک لوبیای سفید، سوپ خامه‌ای گیاهی درست کنید که میزان پروتئین و فیبر موجود در آن به مراتب بیشتر از سوپ خامه‌ای معمولی است که با خامه لبنی تهیه می‌شود و در ضمن، چربی و محتوای انرژی آن نیز کمتر است.

     

    طرز تهیه سوپ خامه‌ای گیاهی با لوبیای سفید

    ایده استفاده از لوبیای سفید به عنوان خامه، در مورد همه سوپ‌ها به خوبی جواب می‌دهد و حتی می‌توان در تهیه بیسکوویت هم از آن استفاده کرد. تنها چیزی که برای تهیه این نوع خامه نیاز دارید، یک فنجان لوبیای سفید پخته و یک فنجان آب مرغ یا آب گوشت کم نمک است. اگر می‌خواهید بیش از این مقدار سوپ درست کنید این تناسب را در نظر بگیرید که به ازای هر تعداد فنجان که لوبیای پخته دارید، به همان میزان فنجان هم باید آب گوشت یا آب مرغ داشته باشید.

     

    برای شروع، سایر ترکیباتی که می‌خواهید در سوپ خامه‌ای گیاهی بریزید را با هم مخلوط کرده و به آن روغن سالم، مثلا روغن زیتون اضافه کنید. برای اطمینان خاطر از اینکه لوبیا قوام خامه‌ای پیدا کند، آن را در دستگاه مخلوط کن به صورت خمیر دربیاورید و بعد همراه با آب گوشت یا مرغ به مواد اضافه کنید. برای تغییر قوام خامه، می‌توانید میزان آب گوشت یا آب مرغی که به آن اضافه می‌ کنید را کم یا زیاد کنید.

     

    طعم و رنگ لوبیای سفید انقدر طبیعی است که شما اصلا متوجه نمی‌شوید که در حال خوردن خمیر لوبیا و نه خامه لبنی هستید. فقط ممکن است احساس کنید که کمی بی‌مزه‌تر از خامه لبنی واقعی است. برای رفع این مشکل می‌توانید با اضافه کردن سبزیجات معطر و ادویه‌جات، طعم آن را افزایش بدهید تا سوپ خامه‌ای گیاهی با ترکیبی از انواع طعم‌های خوشمزه و غنی و بافت خامه‌ای داشته باشید.

     

    مقایسه خامه لوبیا با خامه لبنی

     

    1 -  لوبیا پروتین و فیبر بیشتری نسبت به خامه لبنی دارد

    لوبیا منبع بسیار خوب کربوهیدرات با کیفیت است. یعنی منبع طبیعی فیبر خوراکی می‌باشد. همچنین منبع گیاهی پروتئین محسوب می‌شود. در نصف فنجان لوبیا 9/8 گرم پروتئین و 7 گرم فیبر وجود دارد. این در حالیست که در نصف فنجان خامه لبنی فقط 1/7 گرم پروتئین وجود دارد و خامه لبنی فاقد فیبر است.

     

    فراموش نکنید که مواد غذایی که حاوی پروتئین و فیبر هستند به سیر شدن شما، ثابت نگه داشتن قند خون و کنترل وزن، کمک می‌کنند.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم:  چگونه سوپ به کاهش وزن کمک می‌کند؟

     

    2 -  لوبیا چربی و یکای کمتری نسبت به خامه لبنی دارد

    خامه لبنی سرشار از چربی مضر اشباع است و یکای بالایی هم دارد. در نصف فنجان لوبیا، 0/9 گرم چربی وجود دارد که از نوع چربی اشباع نیست. اما در نصف فنجان خامه لبنی 21/6 گرم چربی وجود دارد که 13/8 گرم آن از نوع چربی مضر اشباع است.

     

    جایگزین کردن غذاهایی که چربی اشباع بالایی دارند (مثل خامه) با غذاهایی که سالم‌تر هستند (مثل لوبیا)، کلسترول خون را کاهش داده و وضعیت چربی خون را بهبود می‌بخشد.

     

    3 -  لوبیا یک ماده غذایی غیرلبنی است

    این موضوع به خصوص برای کسانی که بنا به دلایلی مثل حساسیت یا عدم تحمل لاکتوز از خوردن محصولات لبنی پرهیز می‌کنند، بسیار مهم است. 65 درصد مردم در سرتاسر جهان در هضم لاکتوز محصولات لبنی دچار مشکل هستند. پس خامه لوبیا که فاقد لاکتوز است می‌تواند به آنها کمک کند که هم از سوپ خامه‌ای خود لذت ببرند و هم دچار مشکلات معده و گوارشی ناشی از مصرف لاکتوز نشوند. همچنین این نوع سوپ برای افراد گیاهخوار نیز مناسب است.

     

    این مطلب را نیز درباره محصولات غیرلبنی از دست ندهید:  آیا بستنی غیر لبنی برای سلامتی مفید است؟

     

    برگرفته از:   www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.