• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • علائم هشداردهنده که نشان می‌دهند برنامه رژیمی شما سالم و مناسب نیست

  • شنبه، ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ بازدید 622 مدیریت
  • 1 - تحمل رژیمی که می‌گیرید رو ندارید و نمی‌توانید به این روش در درازمدت ادامه بدهید اگر تک‌تک کالری‌ها رو می‌شمارید تا مطمئن شوید که کمتر از حد مجاز استفاده می‌کنید یا اگر جلسات ورزشی خود رو طولانی‌تر می‌کنید و با زندگی شخصی شما تداخل پیدا کرده است، وقت آن رسیده که دست نگه دارید. برای کاهش وزن باید 5 روز در هفته رو به فعالیت با شدت متوسط به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت بپردازید. اگر ورزشی که انجام می‌دهید انقدر طولانی یا سخت است که نمی‌توانید تصور کنید که با این روش تا آخر عمر ادامه بدهید، یعنی یک جای کار ایراد دارد.

  • 2 -  احساس گرسنگی، سبکی سر، گیجی و خستگی می‌کنید

    اینها نشانه این هستند که سوخت کافی به بدن خود نمی‌رسانید. به عبارتی شما رژیم غذایی سخت و بسیار محدودکننده گرفته‌اید که برای سلامتی مضر است و باید مصرف غذای روزانه خود رو افزایش بدهید و از غذاهایی استفاده کنید که سرشار از مواد مغذی مفید هستند. برنامه کاهش وزن باید قابل اجرا و اصولی باشد.

    3 -  دچار ریزش مو و نازکی موها شده‌اید

    موها برای سالم، قوی و براق بودن به ویتامین‌ها و پروتئین نیاز دارند. اگر دچار ریزش مو شده‌اید یا ضخامت و بافت موی شما تغییر کرده است، احتمالاً به دلیل کاهش وزن سریع شماست. اگر رژیمی که می‌گیرید، صحیح باشد و نیازهای تغذیه‌ای بدن رو رفع کند، تغییرات مو چندان نگران‌کننده نیست. وقتی که بدن خود رو با کاهش وزن تطبیق می‌دهد، موها به حالت طبیعی خود بازمی‌گردند. اما اگر نیازهای تغذیه‌ای بدن تأمین نشوند، تغییرات مو و ریزش آن، خیلی جدی خواهد بود.

    4 -  زیاد به غذا به فکر می‌کنید

    گرچه از نظر جسمی، میزان مصرف غذا رو کنترل می‌کنید اما از نظر ذهنی کنترل چندانی بر ذهن خود ندارید و دائم به غذا فکر می‌کنید. این مورد یکی از عوارض کاهش وزن سریع است که دست از سر ذهن فرد برنمی‌دارد و حتی در خواب هم فرد رویای غذا می‌بیند. علت این است که ذهن ما سعی می‌کند به ما یادآوری کند که بدن ما گرسنه است (حتی اگر احساس گرسنگی جسمی نکنیم).

    5 -  سردرد مکرر دارید

    برخی از افراد دچار سردرد ناشی از گرسنگی می‌شوند. این سردرد معمولاً درست قبل از زمانی که هر روز عادت به غذا خوردن داریم، به وجود می‌آید و اغلب در اثر نخوردن وعده غذایی یا کاهش شدید مقدار غذا شدت پیدا می‌کند و به افت قند خون یا انقباضات عضلانی منجر می‌شود.

    6 -  تعادل هورمون‌های‌تان برهم خورده است

    کاهش وزن سریع در اغلب موارد به برهم خوردن تعادل هورمونی منجر می‌شود. این امر می‌تواند به بروز آکنه، تغییرات خلق و خو، افسردگی، اختلالات خواب و سایر علائم ناخوشایند منجر شود. در زنان، یک عارضه جانبی دیگر در همین زمینه، برهم خوردن نظم سیکل قاعدگی است. زمان قاعدگی بر اساس هورمون‌ها، سیکل خواب و سیکل غذا خوردن تنظیم می‌شود. وقتی که بدن از قواعد عادی خود خارج می‌شود، و وقتی که فرد با کم‌خوری باعث کمبود ویتامین و افزایش استرس در بدن خود می‌شود و یا ورزش بسیار شدید انجام می‌دهد، نظم قاعدگی در وی برهم می‌خورد.

    7 -  به قدرکافی پروتئین مصرف نمی‌کنید

    کاهش وزن سریع در مدت زمان کوتاه مساویست با از دست دادن بافت عضلانی بدن. با افزایش فعالیت بدنی،‌ لازم است که حتماً به قدر کافی پروتئین به بدن برسانیم. زنان در طول کاهش وزن به روزانه حداقل 60 گرم پروتئین و مردان به 75 گرم پروتئین نیاز دارند. کمبود پروتئین علاوه بر اینکه باعث تحلیل رفتن بافت عضلانی می‌شود، به مشکلات پوستی، مو و ناخن نیز می‌انجامد و خطر شکستگی استخوان رو هم افزایش می‌دهد. به علاوه احتمال شل‌شدگی و افتادگی پوست رو هم پس از کاهش وزن بالا می‌برد.

    8 -  حالت تهوع، یبوست و مشکلات گوارشی دارید

    برخی از رژیم‌های کاهش وزن سریع، کم‌فیبر هستند و بدن رو دچار کم‌آبی می‌کنند. اینها منجر به یبوست می‌شوند و باکتری‌های طبیعی موجود در دستگاه گوارش رو هم دچار عدم تعادل می‌کنند. کاهش وزن سریع، می‌تواند به سنگ کیسه صفرا منجر شود زیرا از تخلیه صحیح کیسه صفرا جلوگیری می‌کند و یا ترشح کلسترول از کبد رو بالا می‌برد. در نتیجه احتمال تشکیل سنگ در کیسه صفرا بیشتر می‌شود و به صورت درد در ناحیه بالایی شکم، خود رو نشان می‌دهد.

    بنابر آنچه که گفته شد، حتماً زیر نظر متخصص تغذیه اقدام به کاهش وزن کنید و سرخود اقدام نکنید. به خصوص اگر از داروهایی مثل داروی دیابت، فشار خون و امثال اینها استفاده می‌کنید باید حتماً تحت نظر باشید. محدودیت غذایی شدید اعمال نکنید و شدت ورزش هم معقول و مناسب باشد.

     

    برگرفته از:  www.sparkpeople.com

    گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.