چربی نقش مهمی در یک رژیم غذایی سالم ایفا میکند. وجود این درشتمغذی برای رشد سلولی، حفظ سلامتی پوست و مو و تنظیم عملکرد متابولیکی بدن، ضروری است. چربی باعث تعادل هورمونها شده و به جذب مواد مغذی کلیدی مثل ویتامین A، D، E و K کمک میکند و به همین دلیل به این ویتامینها، ویتامین محلول در چربی گفته میشود.
واقعیت این است که خوردن چربی شما را چاق نمیکند بلکه زیادهروی در خوردن هر خوراکی که محتوای انرژی زیادی دارد، چه چربی باشد و چه کربوهیدرات و قند و شکر که همگی به وفور در خوراکیهای فراوریشده یافت میشوند، باعث افزایش وزن و چاقی میشود.
چربیهای سالم نقش کلیدی در حفظ سلامتی ایفا کرده و حتی میتوانند به کاهش وزن کمک کنند. این نوع چربیها که منبع آنها عمدتاً سزیجات، مغزها، دانهها و ماهی هستند را نباید با چربیهای اشباع و مضر، اشتباه گرفت.
اما چربیهای سالم چگونه به کاهش وزن کمک میکنند؟
چربی باعث خوشطعمتر شدن غذاها میشود
با کمک چربیهای سالم مثل روغن زیتون، شما میتوانید طعم بهتری به سبزیجات و غذاهایی که با سبزیجات تهیه میشوند، بدهید. به این ترتیب مقدار بیشتری سبزی مصرف میکنید.
چربی خاصیت سیرکنندگی دارد
این درشتمغذی، باعث افزایش تحریک ترشح هورمون CCK میشود که در کوتاهمدت نقش سیرکنندگی دارد.
چربی به کندی هضم میشود
سرعت تخلیه چربی از معده کم است یعنی دیرتر معده را تخلیه میکند. لذا مدت بیشتری زمان میبرد تا مجدداً احساس گرسنگی کنید.
برخلاف کربوهیدراتها که فرایند هضم آنها از همان لحظه که وارد دهان میشوند، شروع میشود، چربی تنها زمانی شروع به هضم میکند که به روده باریک برسد. همچنین چربی، بر خلاف کربوهیدرات، قند و انسولین خون را بالا نمیبرد. ترکیب غذاهای حاوی چربی سالم با غلات کامل و سبزیجات، قدرت سیرکنندگی چربی را بالاتر میبرد.
وجود چربی برای فعالیت مغز لازم است
بیش از 60 درصد مغز ما از چربی درست شده است و برای فعالیت به انواع خاصی از چربی نیاز دارد. به طور ویژه میتوان به اسیدهای چرب امگا 3 اشاره کرد که نقش حیاتی در رشد و عملکرد مغز ایفا میکنند و باعث بهبود حافظه، تقویت توانایی صحبت کردن و نیز تهیه ترکیبات ضد التهاب و آنتیاکسیدان شده و به این ترتیب روند پیری و زوال ذهن را کند میکنند. تحقیقات نشان میدهند که عملکرد بهتر مغز باعث موفقیت بیشتر در کاهش وزن میشود.
چربی باعث بهرهبرداری از ویتامینها و مواد معدنی خاص میشود
چربی باید در رژیم غذایی ما وجود داشته باشد تا ویتامینهای محلول در چربی، یعنی ویتامینهای A، D، E و K و نیز برخی فیتونوترینتهای خاص مثل لیکوپن موجود در گوجهفرنگی و لوتئین موجود در سبزیجات برگ سبزدار تیره که آنتیاکسیدانهای بسیار قدرتمندی هستند و خاصیت ضد سرطان دارند، مورد بهرهبرداری بدن قرار بگیرند.
به همین دلیل بهتر است به جای سسهای کمچرب، از چربیهای سالم مثل روغن زیتون استفاده شود تا مواد مغذی موجود در سالاد و سبزیجات، جذب بدن شوند.
ما برای چربیسوزی به چربی نیاز داریم
وقتی که بدن ما دچار کمبود انرژی میشود، بدن ما شروع به چربیسوزی و تولید انرژی میکند. رژیمهای غذایی که در آنها از کربوهیدرات زیاد استفاده میشود، مدت بیشتری به زمان نیاز دارند تا به این مرحله از چربیسوزی برسند زیرا از گلیکوژن موجود در بدن به عنوان منبع انرژی استفاده میکنند. علت اینکه برخی از افراد استفاده از رژیمهای کمکربوهیدرات مثل رژیم کتو و پالئو را ترجیح میدهند نیز همین مسأله است.
بنابر موارد ذکر شده، شما نباید چربی را به دلیل ترس از افزایش وزن از برنامه غذایی خود حذف کنید بلکه باید یک رژیم غذایی متعادل شامل کربوهیدراتهای پیچیده، چربیهای سالم و پروتئین باکیفیت داشته باشید تا در ترکیب با هم بهترین و ماندگارترین کاهش وزن را برای شما به ارمغان بیاورند.
برگرفته از: blog.myfitnesspal.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]