• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • مضرات جویدن ناخن‌ها و نحوه ترک این عادت

  • شنبه، ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ بازدید 442 مدیریت
  • شاید این عادت به نظرتان آنقدرها هم مضر نیاید اما در واقع بسیار مضر و خطرناک است (به خصوص در این روزهای شیوع بیماری کووید 19).

  •  

    برای همه ما پیش می‌آید که بنا به دلایلی مثل تیز بودن گوشه ناخن، اقدام به جویدن آن کنیم. اما جویدن ناخن در برخی از افراد به صورت یک عادت درآمده است و به خصوص در شرایط نگرانی و استرس و ترس یا حتی خوشحالی زیاد، خود را بیشتر نشان می‌دهد.

     

    4 دلیل برای ترک عادت جویدن ناخن‌ها

    جویدن ناخن‌ها در کودکان رایج‌تر از بزرگسالان است و بسیاری از افراد با رسیدن به دهه سوم زندگی، این عادت را کنار می‌گذارند. اما جدای از مسأله سن، اگر اغلب در حال جویدن ناخن‌های خود هستید، به این دلایل برای ترک این عادت، توجه کنید:

     

    1 -  با جویدن ناخن‌ها، مقدار بسیار زیادی میکروب را وارد بدن خود می‌کنید

    افرادی که ناخن خود را می‌جوند بیشتر از سایر افراد دچار عفونت‌های گوارشی و سرماخوردگی می‌شوند. دست‌ها به خودی خود حاوی میکروب هستند و ناخن‌ها آلوده‌ترین بخش دست به حساب می‌آیند. تنها در اطراف ناخن یک انگشت، صدها و هزاران میکروب زندگی می‌کنند. از جمله این میکروب‌ها می‌توان به میکروب خطرناک E-Coli اشاره کرد.

     

    نه تنها اطراف ناخن، بلکه زیر ناخن‌، یکی از آلوده‌ترین نقاط بدن است زیرا در تماس دائم با محیط بوده و گرمتر و مرطوبتر از سایر نقاط دست است و مناسب‌ترین جا برای پرورش انواع میکروب‌ها محسوب می‌شود. با جویدن ناخن‌ها، همه آن میکروب‌ها را وارد دهان و بدن خود می‌کنید.

     

    2 -  افزایش عفونت‌های پوستی

    جویدن ناخن‌ها می‌تواند باعث زخمی شدن نواحی اطراف ناخن شود و این ناحیه از پوست را در معرض مستقیم عفونت قرار بدهد. به این ترتیب باکتری‌ها به لایه‌‌های عمقی‌تر پوست نفوذ می‌کنند. این عفونت‌ها، هم دردناک هستند و هم باعث کلفت شدن و بدشکل شدن ناخن و انگشتان می‌شوند.

     

    3 -  صدمه به دندان‌ها و لثه‌ها

    جویدن ناخن‌ها به مرور زمان اثرات منفی بر روی مینای دندان‌ها برجای می‌گذارند و آنها را شکننده می‌کند. این کار حتی می‌تواند شکل طبیعی فک را از بین ببرد و فک را جابه‌جا کند. علاوه بر این باعث جایگری باکتری‌ها در لابه‌لای دندان‌ها و لثه‌ها می‌شود.

     

    4 -  بوی بد دهان

    در این مورد، مدارک کافی علمی وجود ندارد اما اگر عادت به جویدن ناخن‌ها دارید و با مشکل بوی بد دهان هم دست و پنجه نرم می‌کنید، این امکان وجود دارد که جویدن ناخن، مسئول بوی بد دهان شما باشد. وقتی که میکروب‌های خطرناک را وارد دهان خود می‌کنیم، خطر عفونت دهانی بالا می‌رود و عفونت دهانی نیز می‌تواند به بوی بد دهان منجر شود.

     

    چگونه عادت ناخن جویدن را از بین ببریم؟

    اکثر افراد بدون اینکه حتی خود متوجه باشند، ناخن می‌جوند. بنابراین کنار گذاشتن این عادت به صورت یکباره، کار آسانی نیست و باید به تدریج کنار گذاشته شود.

     

    به عواملی که باعث می‌شوند ناخن خود را بجوید، توجه کنید. مثلاً در مواقع بی‌حوصلگی یا استرس؟ در چنین مواقعی سر خود را با موضوع دیگری سرگرم کنید. مثلاً کتاب بخوانید.

     

    دست‌ها و دهان خود را مشغول نگه دارید. مثلاً آدامس بجوید و توپ‌های ضد استرس در دستان خود نگه دارید.

     

    ناخن‌های خود را به مایعات تلخ آغشته کنید تا مزه تلخ آنها مانع از جویدن ناخن‌ شود. این کار به شما کمک می‌کند تا طی یک تا دو هفته، عادت جویدن ناخن را کنار بگذارید.

     

    برگرفته از:   www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.