• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • ورزش کوتاه‌مدت بهتر است یا ورزش درازمدت؟

  • یکشنبه، ۲۲ تیر ۱۳۹۹ بازدید 514 مدیریت
  • برخی از افراد به هر دلیلی فرصت طولانی برای ورزش ندارند، مخصوصاً اگر به باشگاه ورزشی می‌روند زیرا باید زمانی را هم برای رفت و آمد به باشگاه در نظر بگیرند. با پایان ورزش هم لازم است که دوش بگیرید و این موضوع نیز مدتی از زمان شما را می‌گیرد. یعنی اگر ورزش شما نیم ساعت باشد، حواشی و مخلفات آن باعث می‌شود که به یک ساعت هم برسد. این موضوع باعث می‌شود که این سؤال پیش بیاید که آیا بهتر نیست که ورزش کوتاه‌مدت اما سریع و مداوم انجام بدهیم تا با توجه به اینکه زمان کمتری از ما می‌گیرد، تداخلی با فعالیت‌های روزانه ایجاد نکرده و در عین حال به سلامتی و اهداف وزنی ما کمک کند؟

  •  

    انجام ورزش کوتاه اما با سرعت و مداوم می‌تواند بسیار مفید و کارامد باشد. برخی از افراد از این روش به عنوان "میان‌وعده ورزشی" یاد می‌کنند. البته منظور میان‌وعده خوراکی نیست. در اینجا می‌خواهیم به برخی از جنبه‌های مثبت و منفی این روش ورزش کردن، بپردازیم.

     

    جنبه‌های مثبت ورزش کوتاه اما مکرر

     

    زمان

    خوبی این روش به این است که به زمان کمتری نیاز دارد. یعنی شما می‌توانید به جای اینکه 3 یا 4 روز در هفته به باشگاه رفته و هر بار یک ساعت ورزش کنید، در این شیوه هر 7 روز هفته و هر بار فقط 15 دقیقه ورزش کنید. به این ترتیب ورزش شما در کل هفته، حتی از آن شیوه قدیمی، بیشتر هم می‌شود.

     

    انعطاف‌پذیری

    شما می‌توانید از هر فرصتی برای این 15 دقیقه‌های ورزشی استفاده کنید. مثلاً در حالی که منتظر شروع یک جلسه کاری هستید، یا موقتی که منتظر به جوش آمدن آب کتری هستید، خود شما بهتر می‌دانید که چه زمان‌هایی خالی هستند و می‌توانید فعالیت ورزشی را در لابه‌لای کارهای روزانه خود بگنجانید.

     

    سرعت

    وقتی که می‌خواهید یک پیاده‌روی یک ساعته انجام بدهید، باید مجهز به بطری آب و لباس مناسب و کفش مناسب باشید. اما اگر بخواهید تنها به یک پیاده‌روی کوتاه تا سوپرمارکت سر کوچه بروید، فقط کافیست که کلید منزل را همراه داشته باشید. به عبارتی، نیاز نیست که وقت زیادی را صرف آمادگی کنید یا حتی بدن خود را گرم نمایید.

     

    تداوم

    ورزش باعث ترشح اندروفین در بدن می‌شود. اندروفین در ما احساس شادی ایجاد می‌نماید. با افزایش تعداد دفعات ورزش و در عوض کوتاه کردن مدت هر جلسه ورزشی، تعداد دفعات بیشتری در بدن خود اندروفین تولید کنید.

     

    علم در این رابطه چه می‌گوید؟

    مطالعات متعدد نشان می‌دهند که ورزش کوتاه‌مدت می‌تواند به همان اندازه ورزش درازمدت، مفید واقع شود. ورزش کوتاه‌مدت منجر به افزایش طول عمر شده و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد. اگر در مدت کوتاه، ورزش شدید انجام بدهید، انرژی‌سوزی نیز بالا می‌رود. ورزش کوتاه‌مدت می‌تواند خلق و خوی شما را بهبود بخشیده و علائم اضطراب و افسردگی را کاهش بدهد. همچنین متابولیسم را بالا می‌برد. به عبارتی، انجام ورزش کوتاه‌مدت اما شدید و سریغ، می‌تواند در مواردی حتی از انجام ورزش درازمدت، برای شما مفیدتر و کارامدتر باشد.

     

    جنبه‌های منفی ورزش کوتاه اما مکرر

     

    کاهش گزینه‌های ورزشی

    با توجه به کوتاهی زمان ورزش، معمولاً ورزشی که در هر روز انجام می‌دهیم، تکراری می‌شود و می‌تواند باعث دلزدگی شود. به خصوص از آنجایی که این نوع ورزش نیازی به باشگاه ندارد، در نتیجه ابزار ورزشی در دسترس و گزینه‌های ورزشی نیز کم می‌شود و محدود به تعداد خاصی حرکت خواهد شد.

     

    ابزار و تجهیزات ورزشی

    همانطور که گفته شد در این شیوه ورزشی، نیازی به ابزار خاصی نیست. پس شما برای انجام حرکات ممکن است از همان وسایل در دسترس که در اطراف شما است، استفاده کنید. یعنی مثلاَ برای انجام شنای سوئدی، تکیه خود را به میز کار خود بدهید و در نتیجه این مشکل پیش می‌آید که آیا میز تمیز است و یا آیا لباس شما در محل کار، اتوکشیده و تمیز باقی می‌ماند؟

     

    چند ایده ورزشی برای ورزش کوتاه اما سریع و مداوم

     

    1 -  بیست مرتبه انجام حرکت شنا، 2 تا 3 ست ورزشی

     

    2 -  سی تا شصت ثانیه حرکت پلانک

     

    3 -  ده مرتبه حرکت لانج

     

    4 -  ده مرتبه حرکت اسکوآت

     

    5 -  ده تا بیست مرتبه حرکت پشت بازو

     

    6 -  ده مرتبه بلند شدن روی پنجه پا

     

    7 -  یک دقیقه حرکت پروانه

     

    8 -  پنج مرتبه دراز کردن پاها در حالت نشسته. یعنی همانطور که بر روی صندلی نشسته‌اید، پاهای خود را در روبروی خود دراز کنید تا به موازات زمین قرار بگیرند. پس از چند ثانیه پاها را به جای اول خود بازگردانید.

     

    9 -  راه رفتن در حین صحبت درباره مسائل کاری و برگزاری جلسات کاری در حالت ایستاده و قدم زدن.

     

    10 -  انجام حرکات کششی پویا

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.